Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Trei trucuri geniale pentru succesul oricarei diete

Trei trucuri geniale pentru succesul oricarei diete

Am trei trucuri simple și geniale pentru succesul oricărei diete, indiferent de regulile de bază ale acesteia. În plus sunt eficiente și sănătoase.

Mai puțină sare. Sarea este necesară organismului, numai că o consumăm, de cele mai multe ori inconștient, mult prea multă. Alimentele în sine, fructele și legumele, lactatele și carnea conțin în mod natural suficientă de multă sare care acoperă necesarul zilnic al organismului.

A reduce în mod voluntar cantitatea de sare aduce numai beneficii. Te ajută să elimini mai ușor apa din țesuturi, păstrează o mai bună hidratare a organismului, este în avantajul sistemului cardiovascular. Înlocuiește sare cu plante aromate și alte esențe naturale.

Un bol cu supă limpede. Începe masă de prânz și cină cu un bol cu supă limpede. Orice supă sau ciorbă de zarzavat sau orice supă de carne slabă are puține calorii. În plus volumul mare pe care îl ocupă în stomac îți da o confortabilă senzație de sațietate ceea ce te face să mănânci mai puțin.

Evident, ideale sunt supele și ciorbele de zarzavat. Conțin minerale, vitamine și sunt o cale gustoasă prin care atingi mai ușor cei doi litri de lichide pe care trebuie să-i consumi zilnic. Cu alte cuvinte alege suplele limpezi rezultate din feirberea legumelor sau o carinii ori a combinației dintre carene și legume. Pentru mai multă eficiență lasă supă să se răcească și adună grăsimea solidificata. Supa se degresează simplu și devine perfectă pentru orice dietă.

Bea un pahar de apa rece la începutul fiecărei mese. Senzația că ai mâncat destul și ești satulă vine și că urmare a dilatării stomacului. Creierul percepe stomacul plin după vreo 30 de minute din momentul în care ai mâncat. Această te poate face să mănânci mai mult decât trebuie.

Soluția este să bei, înainte de a te așeza la masă, cu circa 30 de minute, un pahar, două de apa. Senzația că te-ai săturat o să apăra mai repede și vei mânca mai puțin, ceea ce va susține dietă pe care o respecți cu scopul de a scădea în greutate.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns