Smoothie-urile, un mic dejun sau o gustare sănătoasă și hrănitoare

Smoothie-urile, un mic dejun sau o gustare sănătoasă și hrănitoare

Cea mai sănătoasă și delicioasă modalitate de a-ți întreține silueta și vitalitatea presupune în mod obligatoriu să ai acasă un blender. Asta pentru ca în România încă nu exista destule „fresh-bars”, iar produsele din comerț nu sunt tocmai naturale.

Smoothie-urile, celebre încă din anii ’60 la americani, sunt un amestec de fructe și/sau legume pasate și un lichid, cel mai des lapte de vacă sau vegan.

De regulă, un smoothie este format din trei părţi: o parte de tip lichid de bază, fructe şi/sau legume şi gheaţă. Multe persoane folosesc însă lapte de la frigider sau fructe/legume congelate, deci nu mai e nevoie de gheață.

Partea lichidă: îți recomandăm să experimentezi cu mai multe tipuri de lapte vegan, care vor oferi băuturii arome aparte.

Fructe și legume: în general se adaugă în primul rând banane, pentru ca băutura să fie dulce și cremoasă. În rest, poți încerca ce combinații preferi.

Alte ingrediente: tofu sau iaurt grecesc degresat pentru proteine, semințe de chia sau de cânepă, unt de arahide sau de migdale, amestec de semințe etc.

Smoothie-urile sunt ideale atunci când încerci să renunți la zahărul adăugat sau dacă vrei să slăbești. Le poți consuma la micul dejun sau ca gustare între prânz și cină.

Iată și câteva rețete pe care le poți încerca:

 

  • FROZITO ANTIOXIDANT– 2 piersici, un mango, câteva căpșuni, zmeură, gheață
  • SMOOTHIE ACRIȘOR– 2 mere, 2 pere, un pahărel de merișor
  • SMOOTHIE HRĂNITOR – banane, căpșuni, lapte de migdale
  • HAPPY CITRUS – ½ grapefruit, 2 mandarine, 1 portocală, lime, lapte de soia (curăță bine fructele de pieliță)
  • SMOOTHIE CALD – 200 ml lapte de migdale, 15 grame ciocolată neagră, mărunţită, 20 grame fulgi de ovăz, o jumătate de banană coaptă, tăiată bucăţele, 6 migdale, 5 grame seminţe de chia, 20 ml apă
  • DETOX – 3-4 sfecle roşii de mărime medie, o portocală mică, un măr Granny Smith mic, 2 morcovi, 4 rondele de ananas, o mână de mure, o mână de seminţe decorticate de cânepă, 1 bucată medie de ghimbir proaspăt, 250 ml apă de cocos

 

Citește și: Mâncarea raw, mană cerească pentru organism

 

Sursă foto: Pexels

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp