Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Salată de fructe perfectă în 10 pași

Salată de fructe perfectă în 10 pași

salata de fructe

Salata de fructe este desertul ideal vara. Combinate în fel și chip, fructele sunt cea mai bună cale pentru a îmbina dorința de a mânca ceva dulce cu gustările sănătoase. Dar pentru a face salata de fructe perfectă ai nevoie de câteva sfaturi, putină imaginație și câteva ingrediente.

Cei 10 pași pentru o salată de fructe delicioasă

1. Pentru ca o salată de fructe să fie perfectă trebuie să folosești fructe foarte proaspete și să folosești arome naturale; încearcă să adaugi coajă de lămâie sau portocală și neapărat vanilie veritabilă.

2. Combină în salată cel puțin trei fructe diferite. Doar un tip de fruct trebuie să fie dulce. Ideal este ca fiecare fruct să aibă o altă culoare și o altă consistență.

3. Sosul perfect pentru salata de fructe se face cu miere. Mierea, mai puțin calorică decât zahărul și infint mai sănătoasă, este îndulcitorul perfect pentru salatele de fructe. Iată cum trebuie să procedezi: dizolva o linguriță de miere în doua-trei linguri de apă. Siropul rezultat este ideal pentru a îndulci 2 porții mari de salată de fructe. Adaugă în sos o linguriță de suc de portocale, lămâie sau lime. Cea din urmă rămâne cea mai bună alegere.

iaurt salata de fructe

4. În loc de frișcă, folosește iaurt gras. Bate iaurtul cu mixerul cât să se aereze, adaugă coaja rasă de portocală sau lămâie, sau puțină scorțișoară măcinată, ori o linguriță de miere. Mierea se amestecă până se combină perfect cu puțin iaurt înainte de a fi adăugată în toată cantitatea de iaurt. Ai toppingul perfect. În loc de iaurt merge și smântâna degresată.

5. După preparare, salata de fructe trebuie consumată în maxim șase ore, timp în care trebuie păstrată doar la rece. Pentru ca fructele din salata să-și păstreze toate proprietățile, stropește-le cu suc proaspăt de lămâie sau lime, indiferet de restul ingredientelor, pentru a împiedica oxidarea acestora.

6. Prepară ulei de vanilie pentru salate. Amestecă semințele unui baton de vanilie cu 100 de mililitri de ulei de nucă. Păstrează uleiul la loc întunecat, într-un recipient închis și adaugă, după ce îl agiți bine, o linguriță în salatele de fructe. Se potrivește bine cu salatele în care pui mere, căpșuni, kiwi și banane.

7. Adaugă ceva crocant în salată. Cele mai bune alegeri sunt fulgii de migdale, bucățele de bezele (le pui în salată când servești ca să nu se înmoaie), cereale integrale sau biscuiți. Poți pune și chipsuri de nucă de cocos, nucă mărunțită, alune sau migdale.

8. Amestecă în blender o lingură de miere, câteva cuburi de gheață și o lingură cu suc de lămâie. Este un sos perfect pentru salatele de citrice (portocalele, mandarine, clementine). Adaugă caise uscate și coajă de portocală.

9. Poți adauga în salatele de fructe și boabe congelate de afine, zmeură sau coacăze sau felii de banane congelate. Lasă-le să se dezghețe înainte de servire. Salata va fi astfel mai răcoritoare și mai gustoasă.

10. Nu uita de mentă. Adaugă menta în blender când faci sosurile sau toacă menta și adaug-o în salate. Menta proaspătă merge la orice tip de salată de fructe.

Citeștește și: Cele mai bune 7 fructe de vară

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns