
Salata de pui cu sos de lămâie este doar ideea de bază. Înfapt poți da zeci de gusturi noi acestei salate pe care o poți prepara cu mai multe legume și verdeturi. Păstrează puiule și sosul de lămâie, extrem de bun și pune imaginația ta de arhitet de salate la contribuție pentru multe alte variante spectaculoase și gustoase.
Ingrediente:
- 3 bucăți piept de pui afumat,
- 200 g broccoli,
- 200 g conopidă,
- 200 g țelină,
- 200 g morcovi.
Pentru sos: 1 legătură ceapă verde, sucul de la 3 lămâi, 1/4 pahar ulei, 1/2 linguriță miere, sare, piper, ulei de măsline.
Preparare:
- Taie țelina, morcovii și conopida feliuțe subțiri.
- Desfă broccoli în buchețele mici. Pune toate legumele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, scoate-le din apă, cu spumiera, și pune-le în castron.
- Pregătește acum sosul. Toacă ceapa mărunt și amestec-o cu mierea, sucul de lămâie, sarea, piperul și uleiul.
- Toarnă sosul acesta peste legume, apoi pune deasupra pieptul de pui afumat, tăiat cubulețe sau fâșii.
Poate nu-ți place conopida. Sau broccoli. Sau niciuna. Poți folosi morcovi și mazăre, de pildă.
Noi am facut salata cu:
- 3 bucați de piept de pui coapte (la cuptor, cu apă puțin ulei și mirodenii- cimbru, sare, piper, puțin vin alb)
- trei cepe rosii
- 200 de grame de rucola
- 200 de grame apio
Preparare:
- taie pieptul de pui, rece în bucăți.
- taie ceapa peștisori
- taie tulpinile de apio cât mai fin
- spală rucola
- amestecă ceapa și apio apoi pune peste acestea un praf de sare si amestecă puțin ca să se înmoaie.
- adauga rucola și puiul, apoi sosul.
Acoperă și lasă la rece 30 de minute, fără să amesteci. amestecă în saltă când o servești. Poți adăuga boabe de rodie pentru aspect și gust.
Citește și
Sursa foto: stocksnap.io/
Proteine + carbohidrați sănătoși! Perfectă rețeta pentru diete 🙂