Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tot ce trebuie să știi despre cafeaua verde

Tot ce trebuie să știi despre cafeaua verde

cafea verde

Probabil și tu ai auzit măcar o dată de cafeaua verde, această alternativă mai gustoasă și sănătoasă decât clasica cafea prăjită. Multe persoane apelează la ea atunci când vor să slăbească, însă trebuie să știi că mai are și alte beneficii asupra sănătății.

Ce este cafeaua verde?

Nimic mai mult decât cafeaua crudă, neprăjită și neprocesată. Are gust de cafea, însă o aromă mai intensă, iar băutura seamănă mai mult cu un ceai.

Ce beneficii are cafeaua verde?

În primul rând, trebuie să știi că nu conține toxine sau impurități. Acest lucru se datorează faptului că în procesul de prelucrare nu sunt utilizate pesticide sau fertilizatori chimici. Mai mult, cafeaua verde conține acid clorogenic (care accelerează arderea grăsimilor) – acesta nu se regăsește în cafeaua prăjită, fiind descompus prin procesul de ardere.

Alte beneficii includ:

  • luptă împotriva radicalilor liber și ajută la prevenirea cancerului (conține o cantitate mare de antioxidanți);
  • ajută în procesul de slăbire (datorită acidului clorogenic) – accelerează arderea grăsimilor și inhibă senzația de foame;
  • acționează ca un tonic pentru activitatea cerebrală;
  • diminuează riscul de apariție a diabetului;
  • este un dezinfectant natural, datorită efectelor antinflamatoare, antipiretice si antiseptice;
  • scade colesterolul rău și crește nivelul celui bun;
  • ajută la creșterea tensiunii arteriale

Cum se prepară și consumă cafeaua verde?

Asemeni ceaiului, cafeaua verde se infuzează în apă fierbinte timp de 4-5 minute – nu se fierbe precum cafeaua prăjită. Pentru o cană de 250 ml, se recomandă 2-3 lingurițe de cafea. Specialiștii recomandă consumul de 2 cești de cafea verde pe zi, una înainte de micul dejun, cealaltă înainte de prânz.

Unde se găsește cafeaua verde și cât costă?

Cafeaua verde se poate achiziționa din magazine BIO și naturiste, de pe site-uri cu astfel de produse, dar și din diferite supermarket-uri asu hypermarket-uri.

În funcție de firma producătoare și de magazinul de unde o cumperi, prețul poate varia. În general, o poți găsi la aproximativ 20 lei – 200 grame.

Contraindicații

Nu se recomandă consumul de cafea verde persoanelor care suferă de anxietate, glaucom, diabet, hipertensiune, sindrom de colon iritabil sau osteoporoză.

 

Citește și: Băuturi energizante alternative la cafea

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns