Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri pentru gospodine, trucuri pentru tine

Trucuri pentru gospodine, trucuri pentru tine

Bucătăria te pune uneori la încercare, oricât de mult te-ar relaxa gătitul, oricât de bune ar fi preparatele tale.

Usturoiul se curăță greu, ceapa te face să plângi, ai scăpat prea multă sare, pentru că nu te împaci cu sarea de mare? Totul se rezolvă cu calm și soluții de pe vremea bunicii.

1. Mai mult suc
Vrei să storci cât mai eficient zeama de dintr-o lămâie? Ține-o câteva secunde sub jet de apă caldă, apoi ruleaz-o cu podul palmei pe tocător. În fine, stoarce-o!

2. Aragaz curat
Oricât ai fi de atentă, se întâmplă ca mâncarea să dea în foc. Și, conform unor legi ciudate ale bucătăriei, mâncarea dă în foc tocmai când e aragazul mai curat. Ca să fii sigură că nu se va întâmpla așa ceva, pune o lingură de lemn deasupra oalei care fierbe pe aragaz; lichidul (apa, sosul etc.) nu va mai da pe dinafară.

3. Usturoi îndărătnic
E complicat de curățat, mereu rămâne câte o fâșie de coajă care te enervează. Soluția este următoarea. Desparți usturoiul în căței, îi pui într-un borcan cu capac, închizi și zgudui borcanul o vreme. Vei vedea că usturoiul se curăță practic singur!

4. Ceapă de atac
Problemă la curățatul cepei. De vină e sulful pe care-l conține și care te face să plângi. Soluții ar fi mai multe: ții un pic de apă în gură, ții un fir de ață între dinți sau dai cuțitul prin sare. Știu, n-au explicații logice, dar funcționează.

5. Prea sărat
Iar ai pus prea multă sare în mâncare! În primul rând, îți notezi să cumperi numai sarea cu care ești obișnuită. În al doilea rând, adaugi un cartof (sau doar câteva felii) în mâncare și mai dai câteva clocote. Cartoful va absorbi sarea, iar mâncarea va ieși așa cum trebuia să iasă. Cartofii se scot după ce fierb.

6. Bicarbonat plus oțet
Este cel mai eficace detergent. Oale, cuptor, aragaz se vor curăța ca prin farmec dacă le dai cu bicarbonat, pulverizezi apoi oțet pe deasupra și lași o oră, două. Curățatul se va asemăna cu magia din basme.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.03/2018
Autor: Echipa Femeia
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns