Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Super-alimente: hreanul

Super-alimente: hreanul

Hreanul (Armoracia Rusticana) este un mod cert un super-aliment. Ne bucuram sa te anuntam ca a aparut in piete si este vremea pentru a-l include in alimentatie.

Aceasta planta, cu radacina carnoasa, este o incredibila sursa de beneficii pentru organism. Originar din estul Europei, hreanul se foloseste la gatit, pentru gustul sau condimentat si aromat, dar si in medicina naturista pentru nenumaratele sale calitati.

hreanulRadacinile de hrean contin o bogatie de vitamine si fitoncide. Acestea din urma sunt substante cu o puternica actiune antibacteriana si cu efect antioxidant.

In hrean se mai gasesc si uleiuri eterice, exact cele care dau gustul si aroma patrunzatoare a hreanului.

Hreanul este ideal pentru consum, pentru gustul si aroma sa, dar este si extrem de eficient pentru tratarea si sustinerea vindecarii in cazul tuturor infectiilor pulmonare si urinare. Hreanul este foarte activ in ameliorarea simptomelor artritei, amelioreaza durerile de sciatica si guta.

Consumul contant de hrean, in cantitati mici amelioreaza simptomatologia in reumatism si vindeca pericardita si afectiunile in gat.

In plus, este indicat pentru o stare generala de bine, dar si pentru efectele sale diuretice intense.

Extracte din hrean sunt folosite pentru tratarea parazitilor intestinali, iar uleiul de hrean este un veritabil antibiotic.

Hreanul, benefic pentru piele

Hreanul are actiune vitaminizanta, tonifianta, depurativa si scade colesterolul. In 100 de grame de hrean se afla aceeasi cantiate de vitamina C ca si in citricele.

In compozitia radacinei de hrean sunt vitamine din complexul B, necesare pentru functionarea sistemului nervos, pentru imbunatatirea memoriei, pentru mentinerea sanatatii pielii si parului, dar si potasiu, fosfor, fier, cupru, elemente indicate cardiacilor si la prevenirea retentiei de apa.

Substanta care da gustul picant ar radacinii de hrean creste secretia de suc gastric.

Hreanul actioneaza inclusiv asupra grasimilor, fiind recomandat persoanelor care sunt la dieta pentru scaderea in greutate. Hreanul este folosit frecvent pentru condimentarea conservelor de legume, deoarece contine conservanti naturali, care previn fermentarea muraturilor.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

 


Sus