Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Câtă energie ai în funcție de zodie și cum să-ți dozezi activitatea

Câtă energie ai în funcție de zodie și cum să-ți dozezi activitatea

energie zodie

Cât de bine ne prind câteva zile libere! E suficient să privim în jur ca să observăm că avem prieteni sau rude ce preferă să-și petreacă timpul liber nefăcând nimic și alții care abia așteptă să se încheie săptămâna de lucru ca să se implice în te miri ce aventuri nemaipomenite. Fiecare, după cum e construit, își recapătă ritmul mai rapid sau mai lent și nu există o rețetă valabilă pentru toți.

Dacă ne raportăm la zodia astrologică, ne putem face o idee despre nevoile – deseori neînțelese – ale celor apropiați.

Câtă energie au semnele de foc

Pentru cei născuți în semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător), schimbarea tipului de activitate le ridică atât nivelul energiei fizice, cât și moralul.

Un Berbec va trebui să evite în aceste momente alcoolul, cafeaua sau alte energizante și să recurgă la o excursie, o seară de dans sau o lectură care îi va capta atenția în întregime. Deseori, o petrecere antrenantă îl pune pe picioare fără să își dea seama.

Același remediu este valabil pentru un Leu stresat, căruia prezența prietenilor și membrilor familiei în jurul său îi va readuce tonusul fizic și moral deja recunoscut. Un film bun, un spectacol de calitate sau o minivacanță într-o regiune caldă și însorită vor face minuni asupra Leului dornic să intre în contact cu orice îi stimulează activitatea inimii, că vine fie pe cale artistică, fie ambientală. Dacă inima sa va bate mai rapid și ochii îi vor străluci de încântare, e perfect. În același registru se află îngrijirea sa corporală, deoarece masajul, tratamentele cosmetice sau fitnessul îl ajută să-și mențină aspectul fizic la standardele dorite.

Cel mai dispus să-și petreacă orice clipă liberă în prezența prietenilor și alături de care, cel mai frecvent, merge la antrenamente, la jogging, la meciuri sau în expediții este Săgetătorul. Recuperarea lui este condiționată aproape întotdeauna de o activitate fizică solicitantă, dar foarte plăcută (sport, călătorii, șofat, amor).

Cât de energici sunt nativii semnelor de pământ

Sunt și unii pentru care contactul cu partea materială a vieții oferă mai multă bucurie decât orice altceva. Cei născuți în semnele de pământ, de pildă, se regăsesc și se întremează intrând în contact nemijlocit cu natura.

Pentru cel născut în Taur, obiectele frumoase pe care le poate purta sau utiliza reprezintă o sursă de detensionare foarte sigură. În clipele sale stresante, putem vedea cum își cumpără un obiect de îmbrăcăminte, o podoabă sau un buchețel de flori și surâsul îi revine pe chip. Negreșit, se va răsfăța și cu un desert delicios, după o plimbare prin grădină sau va asculta muzică și așa își va încărca bateriile. Sunt cele mai sigure soluții de a se regăsi pe sine.

Nu departe de el este Fecioara, care, în afara plimbărilor în aer curat însoțită de animalul de companie, va ști să aleagă un ceai medicinal numai bun pentru refacere și un ulei de masaj relaxant tot pe bază de plante. Tabloul este completat fericit de exerciții fizice executate în casă, o baie cu săruri sau activități în egală măsură utile și relaxante, de exemplu croșetatul sau bricolajul.

Pentru un Capricorn e greu să recunoască întotdeauna că sursele de energie i s-au diminuat. Dacă îl vedeți că evadează undeva la munte și se plimbă în liniște prin păduri, departe de freamătul civilizației, asta înseamnă că are nevoie de refacere. Știe că suplimentele cu vitamine și minerale îi sunt necesare în aceste momente, la fel masajul. Similar celorlalți nativi ai semnelor de pământ, se simte bine când se ocupă de grădinărit, fie și când e vorba doar despre cele două ghivece cu mușcate din balcon.

Cum stau semnele de aer la capitolul energie

Dacă unii se relaxează alergând sau meșterind, alții au nevoie, printre altele, de somn. Dar și de schimbarea programului, pentru a ieși din rutină. Semnele de aer au nevoie să-și refacă energia nervoasă în primul rând.

Gemenii au un reflex natural spre relaxare; ei știu să alterneze activitatea intelectuală cu plimbările lungi, lucru care îi ține în formă. În același timp, au nevoie de încărcarea bateriilor nervoase și prin suplimentarea aportului de suplimente din gama celor ce susțin activitatea creierului – vitamine B, magneziu. Cafeaua nu este cea mai bună soluție, deși deseori apelează la ea. Cel mai indicat este somnul de noapte. Și nu trebuie omise conversațiile cu prietenii dragi și excursiile, cât mai lungi și cât mai interesante!

Același remediu este valabil pentru semnul atât de avid de socializare al Balanței. Prezența celor apropiați, conversațiile despre ce au mai făcut, ce au mai aflat și schimbul de idei o fac pe Balanță să se simtă în siguranță; ea are nevoie de ceilalți și de feedbackul lor pentru a se regăsi. Iar dacă își poate retușa cumva aspectul printr-o coafură sau o ținută nouă, e perfect!

În timpul liber ea caută un loc cald, plăcut și estetic în care să simtă prin toți porii confortul unei vieți frumoase și să-și încarce bateriile

Adevărul este că un Vărsător stresat e o bombă cu ceas și cu greu se va deconecta pentru a se relaxa. Odihna și somnul sunt absolut obligatorii pentru el, la fel suplimentele menționate la Gemeni. Sunt de evitat consumul de stimulente ale activității cerebrale, deoarece efectul acestor substanțe persistă foarte mult în timp. Cercul de amici îi va oferi o supapă foarte potrivită pentru concentrarea atenției și a activității intelectuale către altceva decât profesia. Interacțiunea cu semenii, sprijinul lor moral și umorul le sunt de mare ajutor tuturor semnelor de aer pentru încarcarea bateriilor

Energia zodiilor de apă

Când nativii semnelor de apă ajung cu nervii la pământ și au nevoie să se relaxeze, e clar că emoțiile lor o iau razna. Plâng, se frământă, sunt neliniștiți și, chiar dacă nu vorbesc despre asta, îi contaminează cu starea lor pe cei din jur.

Racului îi priește orice formă de exprimare artistică a tensiunilor. Fie că se pricepe sau nu, ar trebui să încerce să deseneze, să picteze, să cânte (chiar și în baie) ori să meșterească ceva prin casă. Când trăirile sunt prea copleșitoare, se poate apuca de scris – povestea lui interioară și noianul de trăiri pot căpăta valoare literară uneori. Pe un Rac mai îndrăzneț, chiar și o călătorie îl ajută să se detașeze de sursa tensiunii, prin îndepărtarea concretă (fizică) de locul unde s-a produs.

Dacă Scorpionul nu ar fi (măcar puțin) stresat, n-ar mai fi bun de nimic. Tensiunile sale interne alimentează de regulă acțiunile persoanei incredibil de rezistente și pline de forță pe care o cunoaștem. Are, așa cum se știe, o putere de regenerare incredibilă și știe cum să-și refacă forțele apelând la mijloace pe care ceilalți nativi le-ar ocoli, mijloace care le biciuiesc și implicit le fortifică rezistența fizică și mai ales psihică.

Echilibrul psihoemoțional al unui nativ Pești este foarte sensibil, iar nevoia lui de relaxare este aproape permanentă ca să-și alimenteze bateriile. Deține în mod natural cheia acestei situații și o folosește ori de câte ori este nevoie: starea de visare, plutire, detașarea de realitate, evadarea în propria lume interioară sunt câteva modalități de a face față stresului. Lectura, muzica, arta sunt la fel de potrivite pentru el, precum și călătoriile. Iar sfaturile și încurajările unei persoane apropiate, raționale și investite cu încredere sunt mai valoroase decât orice.

Citește și: Ce-ți rămâne când nu mai ai nimic? Cum o ia de la capăt fiecare zodie

Articol preluat din ediția de iulie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Melania Badea
Foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns