Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Ce-ți rămâne când nu mai ai nimic? Cum o ia de la capăt fiecare zodie

Ce-ți rămâne când nu mai ai nimic? Cum o ia de la capăt fiecare zodie

zodie

Răspundem la întrebarea de mai sus cu detașare și cu o anumită doză de autosuficiență (desigur, nerecunoscută) doar pentru că, în adâncul inimii, avem convingerea că nu vom ajunge niciodată în acea situație și că nu ni se poate întâmpla tocmai nouă. În realitate, ne temem și respingem brutal această posibilitate.

Afirmațiile vehiculate în diverse cercuri – cum că atașamentul este un răspuns emoțional greșit și că detașarea este soluția pentru toate miliardele noastre de probleme și frământări sufletești și nevroze – sunt discutabile și, de cele mai multe ori, pur teoretice. În realitate, dacă nu ne-am atașa de ceva, am fi practic alienați, niște entități lipsite de repere și incapabile de a se integra în societate.

Răspunsul, simplu și logic, ar fi acela că îți rămâi doar tu însuți – cu aptitudinile și însușirile fizice, achizițiile intelectuale, sufletești, cu talentele, resursele, experiența de viață. Rămâi cu tot ceea ce (de fapt) ești, pentru că nu mai ai nimic altceva. Dar, dacă ar fi s-o iei de la început, ce ai face? Cu ce ai începe?

Cum o ia de la capăt o zodie de foc

Fiecare este înzestrat de la natură cu un temperament și o construcție a personalității de o anumită factură. Pentru cei născuți într-o zodie de foc, de exemplu, voința puternică, conștiința de sine și energia ieșită din comun îi susțin în orice situație, indiferent de conjunctură.

Berbecul va reacționa rapid, se va folosi de curaj, va lua spontan inițiativa, va fi agresiv sau egocentric dacă e nevoie și trebuie să-și păzească pielea, poate chiar primitiv, dar va găsi cu siguranță o cale de supraviețuire demnă de luat ca exemplu.

Pentru un Leu cutezător și temerar, perspectiva unei reconstrucții nu este foarte atractivă. Orice pierdere, mai ales a prestigiului, îi poate leza grav imaginea de sine. Un Leu cu mândria rănită se află într-un mare impas și devine despotic, autoritar, arogant. Dar, atâta vreme cât va găsi persoane cărora să le câștige încrederea și cărora să le imprime o direcție de pe urma căreia să aibă cu toții de câștigat, situația se repune pe picioare.

Săgetătorul nu se sperie cu adevărat decât de pierderea libertății sale sau de reducerea capacității de mișcare fizică ori mentală. Își activează resursa inepuizabilă de optimism, își face planuri mărețe, pornește încotro vede cu ochii și, mai devreme sau mai târziu, norocul nu va întârzia să-i apară în cale. Natura lui schimbătoare îl face să nu prea dea importanță pierderilor, cu excepția celor financiare – dar și din acestea își revine repede.

Citește și: Tarotul, cărțile care-ți spun viitorul. Hai să-ți ghicesc!

Cum o ia de la capăt o zodie de pământ

O categorie de nativi pentru care întrebarea adresată de noi va stârni cele mai delicate reacții este cea a zodiilor de pământ. Acestor persoane pierderile materiale le produc dezechilibre grave, tulburări emoționale și îmbolnăviri fizice.

În special Taurul este cel mai expus riscurilor enumerate mai sus. Pentru el, întreaga existență este construită în jurul ideii de acumulare, conservare, păstrare. Pierderea bunurilor îl afectează profund, dar pierderea persoanelor în care a investit emoțional îl poate duce în pragul disperării. Păstrarea relațiilor cu persoane de încredere este un ajutor important pentru el.

Fecioara este o zodie capabilă s-o ia de la început dacă este nevoie, deși va face tot ce îi stă în putință să prevină acest lucru. Cele mai importante resurse ale ei, luciditatea și prudența, joacă un rol esențial în capacitatea de a trece peste crize. Grija permanentă față de propria stare de sănătate face din această persoană prototipul răspunsului oferit la întrebare: ea însăși reprezintă atât răspunsul, cât și soluția.

Un candidat serios la depresii grave în eventualitatea unei pierderi materiale sau sociale este Capricornul. E adevărat că rezistența, răbdarea și ambiția l-au făcut să obțină și avere, și o poziție respectabilă. Pierderea însă a acestor avantaje obținute cu atât de multă trudă îl descurajează și îl înrăiesc. Ajunge să fie ros de invidie, să se autoblameze, să se răzbune pe sine însuși. Ieșirea din impas se face prin acceptarea faptului că, așa cum a reușit prima oară, în același fel poate reconstrui încă o dată.

Citește și: De ce se teme cel mai mult zodia ta

Cum o ia de la capăt o zodie de apă

Cei născuți în semnele de apă ne rezervă, ca de obicei, surprize. Importanta componentă emoțională a acestui grup de nativi îi face să reacționeze violent în situațiile dramatice. Fie că distrug ei înșiși edificiul, fie că nu pot supraviețui pierderii.

Racul este cel mai atașat personaj din tot semnul zodiacal, întrecând deseori Taurul. Nu acceptă să înstrăineze nimic, luptă pentru bunurile sale cu toate armele, iar pentru a păstra o persoană e capabil de o manipulare intensă și elaborată. E foarte dificil să îi prezinți acestui nativ ipoteza „nimicului” – instinctiv, te va considera dușmanul său pe viață. Atașamentul lui este atât de puternic, încât se identifică cu persoanele sau obiectele dragi și refuză să trăiască în afara lor.

Cunoaștem natura Scorpionului, sunt renumite pasiunea și intensitatea cu care se implică în orice, de a ține sub control strict oamenii și bunurile care îi aparțin. Are însă cea mai mare capacitate de a distruge și de a lua totul de la început, fără regret, ba chiar cu plăcere. Este întrebarea lui preferată și probabil ar oferi cele mai interesante răspunsuri, cum ar fi: „Îmi rămân celelalte bunuri, persoane și funcții, pe care încă nu le-am avut!“

Peștii sunt renumiți pentru devotamentul lor și pentru sacrificiile de care sunt capabili când este vorba despre persoana de care s-au atașat. Emoțional, ei suportă cele mai mari suplicii, dar produc și cele mai mari daune. Dramele pe care le interpretează sunt impresionante („Fără tine, viața mea nu mai are rost!“), dar sunt dublate de o capacitate extraordinară de a supraviețui fără nimic și fără nimeni. Speranța și credința în rezolvări miraculoase îl mențin întotdeauna pe linia de plutire.

Citește și: Ce element este zodia ta și ce spune asta despre personalitatea ta 

Cum o ia de la capăt o zodie de aer

În sfârșit, am ajuns la nativii semnelor de aer, care sunt maeștrii soluțiilor și teoriilor de toate felurile. Pentru aceștia, singurul risc îl constituie pierderea capacității de a gândi; în rest, ei consideră că dețin soluții pentru orice. Se atașează emoțional mai greu, de aceea nu fac mare caz dacă pierd ceva sau pe cineva.

Gemenii sunt în stare să se debaraseze singuri de tot ce au, dar țin morțiș la ideile lor și la libertatea de exprimare. Un Geamăn care nu poate spune ce-i trece prin cap sau ce a aflat se găsește într-o mare suferință, însă nu pentru mult timp, pentru că va fugi într-un loc în care se va putea exprima. Ușurința cu care acceptă desprinderea poate duce însă la o viață nomadă, haotică.

Balanța este o zodie ceva mai sentimentală și își pune câteva întrebări înainte de a accepta pierderea cuiva drag… Dar și mai multe neliniști o vor frământa dacă îi sunt amenințate condițiile plăcute de locuit. Are însă un talent inegalabil de a găsi persoanele care îi pot oferi sprijin în momentele dificile, așa încât să nu sufere atât de mult și, dacă se poate, chiar deloc.

Cu Vărsătorul e posibil să nu putem dezvolta subiectul de mai sus, deoarece pentru el „a avea“ sau „a nu avea“ sunt cam același lucru. El are ce vrea, iar atunci când nu are, își face rost sau își inventează: scopuri, persoane, instrumente, idei, orice. Rațiunea lui de a trăi este libertatea și e greu de crezut că va ajunge în situația de a și-o pierde vreodată. Suferă când nu îi sunt recunoscute meritele, dar găsește rapid o altă cale de a se face remarcat. Este un mare supraviețuitor.

 

Text: Melania Marin

Foto: 123RF.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns