Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Spune-mi ce zodie ești, ca să-ți spun cum stai cu tehnologia

Spune-mi ce zodie ești, ca să-ți spun cum stai cu tehnologia

Tehnologia a pătruns… aproape cu bocancii în viața noastră, uneori cu acceptul nostru, alteori obligându-ne să recurgem la ea, de cele mai multe ori chiar noi aruncându-ne cu bună știință în mrejele sale. Pentru că… tot ce e nou e atrăgător, nu-i așa? Stârnește curiozitatea, fantezia, ne pune la lucru neuronii, stimulează secreția de adrenalină și, implicit, ne activează sistemul circulator. Simțim că trăim cu adevărat când ne conectăm la internet și dintr-un singur clic vedem, auzim, intrăm în legătură cu lumea.

 

Semne de aer

Semne zodiacale de aer

Și asta poate fi într-adevăr suficient când ești o persoană cu o capacitate mare de abstractizare, când dotarea intelectuală te determină să te instruiești (uneori ca autodidact) și când temperamentul deosebit de flexibil te împinge către o rețea vastă și eterogenă de relații sociale. Dacă ești Gemeni, Balanță sau Vărsător, orice activitate care implică sfera intelectuală te absoarbe total.

Cum nu permiți emoțiilor să prevaleze asupra rațiunii și nu înțelegi de ce oamenii se lasă atât de tare influențați de senzații și impulsuri, îți va fi mult mai la îndemână să relaționezi de la distanță prin orice mijloace tehnice. Telefonul nu are niciun secret pentru tine, descoperi singură rolul și rostul fiecărei taste, fiecărei funcții și în curând el va face parte integrantă din viața ta. Ești persoana cea mai expusă riscului de a deveni dependentă de telefon sau calculator.

Îți este ușor să te exprimi în scris, oral, să explici fără a avea vreo dificultate o sumedenie de lucruri. Că te afli la distanța de 30 cm ori 3.000 km de persoana căreia i te adresezi, pentru tine este cam același lucru; important este că poți intra în legătură cu ea. Natura ta independentă te face uneori să te simți mult mai în siguranță în spatele unui monitor sau al unui mesaj text decât în prezența interlocutorului, mai ales când e vorba de o relație sentimentală. Dialogul virtual te ferește de expunere și totodată te ajută să îți camuflezi marea sensibilitate interioară. Nu este de mirare că îți poți face o sumedenie de prieteni virtuali fără să te întrebi prea mult dacă acele relații au rost, dacă sunt autentice și dacă nu cumva numărul mare de prieteni virtuali nu compensează în realitate teama implicării în prietenii sau relații reale, strânse.

Desigur, cel mai bine relaționezi virtual cu persoanele din aceeași categorie (vă va fi ușor să vă faceți înțeleși doar prin cuvinte). Există însă riscul ca, întâlnindu-vă în viața reală, să constatați că dialogul își pierde mult din fluență și conținut.

Te avantajează orice activitate profesională ce are legătură cu manipularea și transmiterea informației, datelor prin intermediul tehnicii moderne, de la un simplu telefon încărcat cu aplicații până la cel mai sofisticat software. În schimb, în relațiile interumane este bine să limitezi utilizarea acestor instrumente care nu fac decât să accentueze tendința de a reprima exprimarea sentimentelor și emoțiilor și de a păstra o distanță de nedorit între tine și persoanele dragi.

 

Semne de apă

Semne zodiacale de apă

Te afli la cealaltă extremă: emoțiile, sentimentele și senzațiile îți dirijează viața, sunt însăși rațiunea existenței tale! Or, acest lucru nu se poate realiza decât în prezența celuilalt, intrând în contact direct. Într-o discuție telefonică, poate vocea ta se va înmuia din când în când ori interlocutorul va face unele pauze cu subînțeles, iar tu vei simți ce ascunde sau se pregătește să spună… Dar e mult prea puțin! Când îl ai în față, îl simți dintr-o simplă privire și aceea, da, este scannerul tău infailibil. Ți se întâmplă să te încurci în raționamente și să nu poți răspunde cu argumente pentru că ceea ce simți cu atât de mare intensitate este greu de rezumat în câteva cuvinte seci și imposibil de transmis altfel decât privind omul în ochi. Dacă ești în Rac, Scorpion și Pești, comunicarea la distanță îți estompează din dorul și dorința de a te afla cu cine dorești și acolo unde dorești, dar atât, nimic mai mult!

Tehnicile moderne de comunicare se bazează pe principii și au la bază un mod de operare mult prea abstract pentru tine. Poate doar atunci când transmiți un mesaj prin intermediul unei imagini vei putea spune că ai găsit calea de a comunica, deși ea nu reflectă decât o mică parte din mesajul tău.

Cum poți transmite însă că îl înțelegi perfect pe cel de alături, că ți se poate confesa, cum să te conectezi la trăirile sale și el (sau ea) la ale tale printr-o cutiuță inertă și lipsită de viață?! Antenele tale captează permanent semnale, dar de pe alte frecvențe decât cele de telefonie sau undele de satelit. Comunici pe canale încă nedescoperite de tehnica modernă, așa că te limitezi la utilizarea acestor instrumente, fără a le acorda prea mult credit și subestimând deseori rolul pe care îl joacă în timpurile pe care le trăim. Există pentru tine riscul de a exprima nepotrivit o trăire „în format virtual“ și în felul acesta poți fi înțeleasă total greșit. Intensitatea unei emoții arată total diferit în viața reală în comparație cu un e-mail sau un dialog telefonic. În aceste situații, tu simți în primul rând distanța care vă desparte și abia apoi vei putea comunica. Așadar, există din start pentru tine un impediment privind șansele unei comunicări reale și eficiente.

Ar fi o soluție, și anume să apelezi la intermediari (imagini, videoclipuri, muzică, texte lirice) care să redea starea pe care vrei să o transmiți, așa încât, atunci când te afli la distanță de o persoană foarte importantă pentru tine, să te faci înțeleasă corect, reducând șansele de a părea inactivă, indiferentă sau, dimpotrivă, dramatică.

Dacă te vezi nevoită să lucrezi cu aceste instrumente, nu-ți rămâne decât o singură soluție: apelează pentru început la ajutorul unei persoane din categoria nativilor de aer, care te va informa corect, iar tu te vei reuși să te adaptezi la lumea în care trăim.

 

 

 

Semne de pământ

Semne zodiacale de pământ

Lumea în care trăim este a mașinilor, a computerelor, a telefoanelor mobile. Fiecare în parte și toate la un loc ne eficientizează viața: câștigăm timp, scurtăm distanțe, derulăm afaceri în condiții mult mai bune. Da, rostul computerelor este acela de a ne ușura munca, iar al telefoanelor de a transmite instrucțiuni. Dacă piața cere astfel de produse, nu vei ezita să îți deschizi propria afacere cu laptopuri, telefoane cât mai inteligente, componente, accesorii, chiar și o firmă de service. Este profitabil? Are un sens și un scop? Dacă da, pentru tine este foarte bun, oricum s-ar numi. Asta înseamnă să te adaptezi cu succes erei tehnologiei, atunci când aparții triadei semnelor de pământ: Taur, Fecioară, Capricorn.

Nici vorbă să abuzezi de avantajele pe care ți le oferă comunicarea de acest tip – nu e felul tău! Dar știi cel mai bine să păstrezi un telefon în bună stare, să trimiți mesaje cât mai concise, dar explicite, să porți un dialog de bun simț (în care să nu pierzi însă, noțiunea timpului!) și să achiziționezi un laptop deștept la reduceri, pentru că știe să facă o mulțime de lucruri folositoare și care te va ține mult timp după ce se vor inventa cine știe ce alte dispozitive de comunicare telepatică, holografice sau intergalactice.

Nu te paște riscul evadării în mediul virtual decât în măsura în care te refugiezi în muncă și consideri că două-trei cuvinte schimbate în fugă pe mesagerie cu un amic vor păstra vie relație voastră de o viață. Uneori poate fi suficient, dar în viața personală, cu siguranță nu, iar tu știi asta. Persoana iubită va fi mereu înconjurată (la propriu) de afecțiunea ta și o relație la distanță, consumată în mediul virtual, pentru tine este imposibilă. Oricât de receptivă ai fi la nou, încercările de acest fel te umplu de frustrare și nefericire. De cele mai multe ori, conversațiile voastre se vor rezuma la stabilirea următoarei date în care să vă vedeți, pentru că, nu-i așa?, suntem făcuți din carne și oase.

O conversație cu o persoană aparținând unui semn de aer te va scoate din sărite deoarece se va lungi nepermis de mult, iar una cu o persoană aparținând semnelor de apă se va rezuma la soluțiile pe care ești mereu dispusă să le oferi atunci când cineva pare a fi în nevoie… Depinde ce fel de nevoie, desigur!

O activitate profesională desfășurată pe calculator este minunată pentru tine, deoarece de la inventarea Excell-ului încoace dai un randament absolut senzațional!

Poate o importantă latură a umanității se va păstra intactă și datorită ție, modului sănătos în care știi să păstrezi limitele între posibil și imposibil, între firesc și nefiresc, între ceea ce suntem și ceea ce vrem să dăm impresia că suntem.

 

Semne de foc

Semne zodiacale de foc

Dacă ești Berbec, Leu, Săgetător, nu va fi prea greu să te faci cunoscută, cu telefoane sau fără, cu internet sau ba. Entuziasmul cu care pornești în orice acțiune, curajul și încrederea pe care le inspiri celor din jur vor transmite mult mai mult decât orice instrument virtual. Aceste accesorii au fost inventate în cel mai bun caz pentru a-i ajuta pe ceilalți să te găsească și să îți ceară câte ceva. Pentru tine, comunicarea directă implicit prin intermediului proverbialului „a urma un exemplu“ este definitorie. Se spune că persoanele născute în semne de foc au în bagajul lor genetic „cromozomii șefiei“.

Conștientă de ceea ce poți și de impactul pe care personalitatea ta îl are asupra celorlalți, înțelegi cât este de important felul cum apari în lume, cum ești văzută și adevărul este că nu poți trece fără să fii remarcată. Faci un pic de gălăgie și gata! Activă, sinceră, spontană, înzestrată cu o voință puternică, nu te lași dominată nici de obiecte, nici de persoane și cu atât mai puțin de o noțiune atât de abstractă cum este mediul virtual. Ba chiar te agasează toată nebunia aceea lipsită de substanță, dar care, din păcate, reprezintă și o variantă de promovare… Inclusiv a valorii tale!

Atunci când îți dai seama că modul virtual de comunicare îți poate aduce acest avantaj, că poate fi pus în serviciul tău, abia atunci accepți să recurgi și la acest instrument. Dar nu prea mult și în niciun caz nu îl vei pune în fruntea priorităților. Fiind un produs al inteligenței umane, pentru tine spațiul virtual este aproape imposibil să devină o capcană sau, dacă ajungi pe acel teren, vei reuși să ieși foarte rapid.

Dacă publicul vede realizările tale și va ști să aprecieze, e perfect. Dacă ai în preajmă o persoană născută în semn de aer și o vei delega să îți promoveze imaginea sau afacerea, cu atât mai bine! Însă mediul online în sine nu este locul tău preferat, deoarece tu ai nevoie să simți  la propriu cum pulsează viața, să auzi și să vezi reacțiile oamenilor, să acționezi fără intermediari; or, acest lucru nu se face decât trăind! Este greu de crezut că dezvoltarea peste măsură a erei digitale te-ar afecta în vreun fel; inventivă și plină de resurse, vei găsi modalitatea prin care chiar tu să devii descoperitoarea Entuziasmului digital, acela care va fi mereu cu un pas înaintea Creierului digital.

Citește și:

Articol apărut în numărul de aprilie 2019 al revistei Femeia.

Text: Melania Marin

Foto: 123RF.com

Comments

comments

Lasă un răspuns