Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 12 sfaturi de viata de la un copac

12 sfaturi de viata de la un copac

Nu știu voi, dar eu iubesc copacii. Toți, fără excepție, necondiționat. Cei mici, cei mai, cei cu roade, cei fară roade, cei strâmbi, cei drepți, cei înalți și cei scunzi, cei tineri și cei bătrâni. Toti!

un copac
Cele 12 sfaturi de la un copac sunt un fel de a vedea lumea prin prisma unui copac. Este un exercițiu de răbdare, toleranță, iubire și dăruire. Încearcă să te imaginezi copac. Să presupunem că poți simți, poți vedea și poți auzi, dar nu poți vorbi, nu te poți mișca și nu te poți împotrivi în nici un fel, la nimic din ceea ce se petrece în jurul tău. Sfaturile unui copac te vor face să vezi lumea altfel.

1. Nu depinde de tine cum te naști. Copacii sunt de mai multe feluri. Salciile sunt triste, stejarul puternic, arțarul mândru, însă fiecare are același potențial și e unic în felul lui. Folosește-ți propriile abilități. În baza lor vei putea obține deprinderi noi.
2. Găsește-ți energia și puterea în tine. Copacii așa fac iarna, când e frig și vara când este foarte cald.
3. Fii flexibil. Dacă un copac ar rămâne rigid, crengile s-ar rupe, tocmai de aceea trebuie să fii mereu în ritmul timpului, nu împotriva lui.
4. Bucură-te de vremurile ploioase. Nu numai că vei aprecia mai mult soarele, dar vei crește frumos. Acum imagineaza-ți că ploaia sunt zilele tale grele…

5. Nu există copac urât, doar ochi care nu știu să privească și să vadă.
6. Evoluează în ritmul tău și bucură-te de drumul creșterii tale. Copacii nu știu ce este aceea invidie și nu se compară unul cu altul.
7. Nimic nu durează, totul este trecător. Și nouă ni se usucă ramuri, unele sunt rupte, altele putrezesc, frunzele cad, uneori suntem bolnavi…. Nu stăm să plângem, ci ne bucurăm în fiecare clipă de ceea ce avem.
8. Rădăcinile puternice te ajută de fiecare dată. Nu uita de unde ai plecat și ce lecții ai învățat pe parcursul creșterii tale.
9. Câteodată viața poate să-ți pară grea sau tristă. Nu renunța tocmai atunci!

10. Nu este nimic greu! Un copac nu spune nu pot să înfloresc sau nu vreau să rodesc, sau o să fie greu prin de poame, dureros și inconfortabil! Un copac, pur și simplu o face: înflorește, face fructe, lasă frunzele să-i cadă…  Totul cu încredere și ușurință.
11. Nu aștepta fericirea, alege-o ! Putem alege fericirea în momentul prezent, în locul în care suntem, cu resursele pe care le ai atunci. Ce o să fie mânie, o se vedem, mâine.

12. Renunta la trecut. Ce rost are să te gândești la iarna grea de acum doi-trei ani, în loc să te bucuri de primavară de acum!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns