Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 3 pârtii de schi şi pentru începători

3 pârtii de schi şi pentru începători

Fie că eşti profesionist sau începător, schiul îţi aduce multe beneficii. Caloriile pierdute, oxigenare întregului organism şi tonusul muscular sunt doar cele mai importante. Nici măcar lipsa echipamentului nu este un impediment. Schiuri, clăpari, beţe, cască şi chiar ochelari (în unele locuri) se pot închiria pentru sume modice.

Adrenalină și relaxare în Poiana Braşov

Ce ai zice de o escapadă în Poiană? Acest loc, pe lângă aerul curat, îţi aduce şi o doză mare de energie. Să urci pe vârful Postăvaru e uşor (cu telecabina sau telegondola), dar şi foarte plăcut. Peisajele sunt încântătoare şi aerul incredibil de curat. Schior sau un simplu turist montan, te încarci de energie şi ţi se umple sufletul de bucurie. Poiana Braşov este o destinație ideală pentru oricine îşi doreşte o oază de linişte şi seninătate. Ajuns în vârful muntelului, totul pare ireal de frumos. O mare de munţi te înconjoară din toate părțile. Pentru coborâre ai trei opţiuni, toate la fel de plăcute: mijlocul de transport cu care ai ajuns pe creastă, la pas (e musai să ai încălţări de iarnă) şi pe schiuri.

Alte tentaţii în Poiana Braşov

Are 25 km pentru schi, cu 7 pârtii moderne, cu diferite grade de dificultate, dar și spa, patinoar, pârtii de săniuș, zone de echitație. Un ski pass de o zi te costă 150 lei. Echipamentul pentru o zi poate fi închiriat cu 50-100 de lei, iar o lecție privată de placă sau schi costă 120 de lei pe oră. La ANA Hotels, programul „Escapadă de iarnă” costă de la 178 de euro de persoană şi include 2 zile de cazare la hotel de 4 stele, ski pass nelimitat, acces la SPA și mâncare delicioasă. Însă, dacă vrei să stai mai mult la munte, ia în calcul pachetul „Schi în doi”. Vei avea cazare cu demipensiune la hotel de 4 stele pentru 2 persoane, echipament complet de schi, ski pass nelimitat pentru 3 zile, curs privat de ski şi acces la SPA.

La școala de schi

Ana Hotels (cu 3 hoteluri de 4 și 3 stele – Sport, Bradul și Poiana) îţi oferă nu doar cazare, ci şi servicii de nerefuzat dacă schiezi sau vrei să înveţi. Şcoala de schi Ana este cea mai mare şi cu cei mai experimentați monitori. Unul dintre ei este Aron Borbath, care la 82 de ani este un bun exemplu că toţi putem face mişcare, indiferent de vârstă. Energia pe care o degajă, lejeritate cu care povesteşte despre munte, pârtie şi schi te fac să te îndrăgosteşti pe loc de acest sport. „Te poți apuca să schiezi la orice vârstă, de la 2 ani la 70 de ani, trebuie doar să-ți dorești, să iubești muntele și să ai un profesor bun!“, spune domnul Borbath. Și după ce-l vezi cu ce lejeritate coboară pe schiuri, ești sigur că și tu vei putea cucerii măcar un deal.

După o zi pe pârtia de schi te poţi relaxa în confortul extraordinar al spa-ului din Ana Hotels, în saună, piscină, jacuzzi exterior, dar mai ales cu masajul cu pietre calde, extrem de relaxant, gândit special pentru detensionarea muşchilor puși la treabă pe pârtie.

Pârtia Homorod e bună pentru începători

Într-un complex de vis, vei găsi şi o pârtie uşoară, numai bună pentru începători. Nu e foarte lungă şi nici abruptă. Aici poţi exersa şi prinde încredere. Este locul ideal pentru cei care pun prima dată schiurile în picioare. Dacă te şi cazezi în acest complex, vei avea teleschiul inclus în preţ. Închirierea echipamentului complet este 50 de lei pe zi.

Iarna, la Sovata se schiază

Lacul Ursu este perla stațiunii Sovata, însă pe timp de iarnă, pe lângă baza de tratament și relaxare din cadrul Ensana Health Spa Hotels, unde poți beneficia de băile minerale terapeutice, poți schia după pofta sufletului. Pârtia din Sovata are zăpadă aproape 6 luni pe an, ideală pentru avansați sau începători. Pârtia lină de 300 m este destinată novicilor, iar cea de 1200 m avansaților. Tariful pentru teleschi este de 2 lei/urcarea și 40 lei un abonament pe o zi. Prețul unei urcări cu telescaunul este 6 lei, 10 lei pentru urcare-coborâre și un abonament de o zi este 70 lei.

Citește și:

Locatii pentru schi si snowboarding in Europa

Hai la schi în Austria

7 motive sa mergi la schi iarna aceasta

Text: Luminiţa Tăbăran

Foto: PR şi arhivă personală

Comments

comments

Lasă un răspuns