Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 5 țări de vizitat pentru shopping de calitate

5 țări de vizitat pentru shopping de calitate

tari shopping

Europa este continentul unde poți face shopping de calitate, se știe acest lucru. Femeile iubesc shoppingul și pot petrece ore întregi hoinărind prin magazinele care comercializează branduri scumpe, dar nu numai. Dar unde mai exact poți să-ți faci cumpărăturile și să te asiguri, în același timp, că va fi o experiență de neuitat? Următoarele țări și orașe îți pot oferi cea mai bună experiență de shopping, deci alege destinația pe care ți-o dorești cel mai mult!

Franța

Desigur, atunci când te gândești să faci shopping în Franța, Parisul este primul oraș care-ți vine în minte, pe bună dreptate. De altfel Parisul este visul oricărui amator de shopping, deloc întâmplător parizienii sunt printre cei mai stilați oameni din lume. Rue du Faubourg Saint-Honoré este centrul modei pariziene: Versace, Yves Saint Laurent, Colette și multe altele. La un pas distanță se află Opera Garnier și Belle-Epoque, alte magazine renumite de pe bulevardul Haussmann. 

Nu se poate să vii la Paris pentru shopping și să nu ajungi în districtul Le Marais, una dintre cele mai vechi zone din capitala Franței. Există aici numeroase buticuri, magazine vintage, parfumerii, baruri și restaurante cu meniuri dintre cele mai sofisticate și gustoase. Turiștii trebuie să rețină și St-Germain-des-Pres, pentru că acesta este locul în care vin intelectualii, în căutare de cărți, dar nu numai. Este important să știi că dacă plănuiești o partidă de shopping, nu trebuie să-ți faci griji pentru biletele de avion Franța România (care pot fi achiziționate foarte ușor). Vei ajunge acasă fericit după experiența shoppingului la Paris și îți vei dori să repeți aventura cât de curând.

Italia

Cel mai bun shopping îl poți face la Milano, locul unde întâlnești tot felul de stiluri într-un oraș cu o arhitectură superbă. Dacă ai posibilitatea să faci shopping în capitala europeană a modei, trebuie să mergi pe Via Montenapoleone. Aici sunt adunate aproape 100 de branduri faimoase din fashion, plus muzee, restaurante, hoteluri sau cafenele legendare. 

Corso Venezia este o altă stradă din Milano cu numeroase parcuri, clădiri fabuloase și grădini, dar care oferă și numeroase branduri renumite, precum Henry Cotton’s, Burberry și Brooksfield. Foarte aproape de Piazza del Duomo se află Corso Vittorio Emanuele II, un loc unde trebuie să ajungi dacă vrei branduri italiene și străine, dar la prețuri mai acceptabile.

Regatul Unit

Dacă ajungi la Londra, trebuie să te duci pe Oxford Street, locul unde găsești peste 300 de magazine, inclusiv de tip outlet, de suveniruri, tot ce-ți poți dori sau imagina: John Lewis, Debenhams. Pentru mărci de lux, du-te pe Bond Street și Mayfair, cele mai bune locuri pe care trebuie să le vizitezi: Tiffany & Co., Burberry, Louis Vuitton. La Londra nu poți rata o plimbare pe Notting Hill, locul celebru datorită filmului cu același titlu. Iar Carnaby este un cartier unde se află peste 150 de magazine, baruri, restaurante și pub-uri.

Spania

Cea mai frumoasă stradă de shopping din Barcelona este Passeig de Gracia, renumită nu numai pentru arhitectura deosebită, dar și pentru magazinele de lux precum Boutique Rolex, Chopard, Cartier, Emporio Armani, Lacoste, Michael Kors. Trebuie să știi că aceste magazine sunt înconjurate de cele mai frumoase hoteluri și baruri. 

Plaza Catalunya este un alt loc în care turiștii sunt tentați să-și cheltuiască banii. El Corte Ingles și mall-ul El Triangle se află în această zonă și oferă o mare diversitate de branduri, dar tot aici există și supermarketuri și celebre magazine de parfumuri. Desigur, trebuie menționată strada La Rambla, una dintre cele mai cunoscute străzi din Barcelona, pentru restaurantele, magazinele de suveniruri, și spectacolele de stradă care se desfășoară aici. 

Elveția

Orașul elvețian preferat pentru shopping este Geneva, nu doar pentru produse de lux, cum ar fi bijuteriile sau celebrele ceasuri elvețiene. Bongénie Grieder are peste 20 de locații în Elveția și este un brand celebru pentru stil, restaurantele și barurile care fac ca experiența shoppingului să fie uluitoare. Bongénie Grieder în Geneva înseamnă șapte etaje de modă și accesorii. 

Tot în Geneva se află Rue de Rhone, o zonă de shopping cu branduri celebre: ceasuri scumpe, modă, bijuterii. După ce ai făcut cumpărături este perfect dacă te oprești la Chocolatier Auer, un loc unde poți să te bucuri de produse de ciocolată celebre nu doar în Elveția. Pe Rue de Marche găsești librării, magazine de modă, mobilă, pantofi, dar de asemenea magazine Swatch și Davidoff.

Așadar, Europa este, prin excelență, continentul preferat pentru shopping de calitate. Alege destinația pe care ți-o dorești și bucură-te de o experiență de neuitat.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns