Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cum să folosești eficient aromaterapia în combaterea stresului

Cum să folosești eficient aromaterapia în combaterea stresului

aromaterapie

În termeni medicali, aromaterapia înseamnă tratarea bolilor cu ajutorul esențelor obținute prin distilarea plantelor. În termeni cotidieni, aromaterapia face parte din arsenalul de supraviețuire al fiecărei femei moderne. În casa oricărei femei ai intra, dai peste bețișoare parfumate, lumânări și uleiuri aromatice.

Pe lângă faptul că împrospătează aerul din cameră, mirosul de plante relaxează și elimină stresul. Trebuie însă să știi că nu orice tip de esență te scapă de durerea de cap, așa cum nu orice tip de esență te ajută să adormi atunci când ești surmenată.

7 arome împotriva oboselii

1. Izma are un efect liniștitor asupra organismului și face să dispară durerile de cap și senzația de apăsare.

2. Hameiul oferă, prin parfumul său, un somn profund și liniștit. În trecut, femeile din Bucovina umpleau pernele cu ierburi parfumate și adăugau, la sfârșit, hamei.

3. Trandafirul stimulează funcționarea sistemului cardiovascular și protejează organismul împotriva microorganismelor patogene.

4. Coniferele calmează sistemul nervos, restabilind totodată funcționarea plămânilor.

5. Citricele sunt, de asemenea, de mare ajutor. Când te doare capul este bine să inspiri miros de coajă de lămâie, iar când capacitatea te de muncă scade, bea un ceai fierbinte în care ai stors și puțină zeamă de lămâie.

6. Laurul poate aduce somnul foarte repede și-ți poate alunga oboseala. Ai două variante: ori pui câteva frunze în pernă, ori le lași în apă rece până se înmoaie, după care le pui într-un săculeț de pânză, lângă o sursa de căldură.

7. Mirosul sărat al mării, iodul din alge, apa sărată și briza au un efect important în refacerea organismului care a acumulat foarte multă oboseală. Dacă ești acasă, ai o altă soluție: fă o baie fierbinte, în care pui săruri de mare și vei vedea cât de repede te umpli de energie.

Eficiență maximă!

Cei care muncesc mult, mănâncă de obicei foarte mult. De aceea, e bine că înainte de a savura o masă copioasă să și miroși feluritele preparate. Astfel, te vei sătura mai repede, organismul nu se va suprasolicita, iar aromele inhalate îți vor oferi o energie subtilă.

Citeste si:

 

Sursă foto: pxhere

Comments

comments

Lasă un răspuns