Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Bogatia, casatoria si sexul cresc durata de viata

Bogatia, casatoria si sexul cresc durata de viata

Iata o lista cu lucruri si activitati despre care, oamenii de stiinta spun ca ne pot imbunatati starea de sanatate si ne pot prelungi viata. Cap de lista: bogatia, casatoria si sexul cresc durata de viata.

1. Bogatia

Oamenii bogati au suficienti bani pentru a beneficia de o mai buna ingrijire a sanatatii, dar aici este vorba despre altceva. Oamenii bogati au un nivel mai ridicat al unui hormon numit dehidroepiandrosteron sau DHEAS, hormon care este asociat cu cresterea sperantei de viata. DHEAS este un steroid produs de glandele suprarenale si de creier. El a fost asociat cu o gama larga de beneficii de sanatate, printre care se numara imbunatatirea memoriei, riscul scazut de boli cardiovasculare si longevitate crescuta, mai ales in randul barbatilor.

2. Casatoria

Casatoria pare sa fie benefica mai ales pentru sanatatea barbatilor. O analiza realizata pe baza a 90 de studii ce au inclus 500 de milioane de oameni a scos la iveala faptul ca barbatii casatoriti traiesc, in medie, cu 10 ani mai mult decat cei necasatoriti. Efectul s-a observat si in randul femeilor, chiar daca acesta nu a fost la fel de puternic ca in randul barbatilor. Mai exact, acestea traiesc cu aproximativ 4 ani mai mult ca cele necasatorite. Motivul pentru care se inregistreaza aceasta diferenta intre persoanele celibatare si cele necasatorite, spun oamenii de stiinta, este acela ca in cuplurile casatorite, indivizii au parte de mai multa sustinere sociala.

3. Consumul moderat de alcool

Este vorba despre consumul moderat de alcool in general, ca recomandare, si consumul de vin rosu, in special. Un compus care se gaseste in strugurii rosii, numit resveratrol, are capacitatea de a proteja corpul impotriva imbatranirii, a diabetului de timp 2, a atacurilor cerebrale si a bolilor de inima.

4. O viata sexuala activa

Sexul isi poate prelungi viata, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Queens, din Belfast. Studiul lor a fost realizat pe un esantion de 1.000 de barbati de varsta mijlocie de-a lungul a 10 ani. Rezultatele au indicat ca barbatii care aveau o rata mai mare a orgasmelor traiau de doua ori mai mult, comparativ cu cei care nu experimentau aceasta placere.

5. Folosirea zilnica a atei dentare

Ata dentara asigura o excelenta ingrijire a dintilor si, prin aceasta are capacitatea de a reduce riscul de boli de inima, sustin medicii de la Case Western Reserve University. Aceasta ingrijire de rutina previne aparitia bolilor gingivale care duc la infectii si inflamatii ce le permit bacteriilor daunatoare sa intre in fluxul sanguin si sa creasca riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.

6. Realizarea treburilor gospodaresti

Femeile care petrec, in medie, 17 ore pe saptamana facand treburi gospodaresti precum maturatul, spalatul rufelor si gatitul, isi pot reduce riscul de cancer cu 30 de procente. Dupa ce au studiat mai bine 200.000 de femei de-a lungul a mai bine de 6 ani, oamenii de stiinta au descoperit ca miscarea moderata asigurata de realizarea treburilor gospodaresti previne cancerul mai bine ca alte exercitii fizice riguroase.

7. O pisica in casa

Expertii de la University of Minnesota’s Stroke Institute din Minneapolis au constatat ca, prin natura lor, pisicile reduc stresul si anxietatea, avand capacitatea de a scadea riscul de atac de cord al proprietarilor cu 30%.

8. Aport bun de vitamina D

Vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului. Ea ne tine oasele puternice si le intareste.O analiza a mai multor studii realizate in trecut a indicat ca persoanele in varsta care iau suplimente de vitamina D si calciu au un risc de deces cu 9 procente mai scazut, comparativ cu indivizii care nu iau astfel de suplimente.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns