Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Fii carismatica si vei avea lumea toata la picioare

Fii carismatica si vei avea lumea toata la picioare

Fii carismatica si vei avea luma toata la picioare! Carisma este secretul pentru care dupa unele persoane, nu neaparat frumoase, se intorc toate capetele? Carisma este secretul pentru care unii oameni cuceresc asistenta, aparent fara nici un efort, in timp ce altii sunt transparenti ca un geam proaspat lustruit? Carisma tine de resorturi foarte intime. Are legatura cu ceea ce specialistii numesc incredere in sine, dar este mai mult decat atat.

Ce este carisma? Dictionarele spun ca este „darul facut de zei oamenilor”. Intrebarea este daca te nasti cu acest dar sau il poti cultiva? Raspunsul este de doua ori afirmativ: este un dar innascut, dar in acelasi timp ceva ce poti cultiva. De retinut este faptul ca oamenii carismatici, sunt cei care cuceresc lumea.

Observa persoanele care iti plac

Iti place o persoana din anturajul tau? O admiri? Te domina? Sigur este vorba despre o persoana cu farmec, o persoana carismatica. Nu-ti ramane decat sa o observi. Invata de la ea ce anume face pentru a obtine simpatia celor din jur. Vezi cum reuseste sa-si impuna punctul de vedere. Nu trebuie sa o copiezi, ci sa intelegi care sunt mecanismele pe care le aplica. Carisma nu tine nici de aspectul fizic, nici de pregatirea profesionala, nici de pozitia din societate.

Carisma, definita ca farmec personal se poate descompune in elementele lui cheie. Capacitatea de a asculta, arta de a vorbi, talentul de a produce efecte, de a pune presiune, cum se spune, pe cei din jur. Sefii adevarat sunt carismatici. Statutul lor intr-o ierarhie sociala este in buna masura efectul farmecului lor personal.

 

Accepta ca nu esti perfecta

Oamenii nu sunt perfecti. Tu esti om. In consecinta nu esti perfecta. Poti tinde catre perfectiune, dar nu te stradui sa o atingi. Daca intelegi asta, te vei simti bine in pielea ta, si vei deveni mult mai increzatoare in tine. Nu esti singura femeie care are complexe, care este nemultumita de unele detalii ale trupului ei. Doar daca le accepti, le vei putea ingnora. Perfectionismul este o doctorie care trebuie luata cu masura pentru ca se poate transforma intr-o arma cu doua taisuri.

Perfectionistul nu va fi niciodata multumit de ceea ce face, iar asta va afecta increderea in propria lui persoana si implicit carisma lui. Lauda-te singura. Fii mandra de ceea ce esti si de ceea ce faci. Compara-te, dar fi onesta, in primul rand cu tine, atunci cand iti critici rezultatele.

Secretele unui carismatic

Specialistul Lionel Bellenger, autorul cartii „Secretele adevaratilor profestionisti” iti dezvaluie secretele carismaticiilor. „Sunt lideri, sunt persoane care au capacitatea de a uni si produc efecte de durata. Au aversiune fata de esec, gandesc fiecare situatie, nu judeca niciodata cu inima, ci mereu cu mintea. Sunt dependenti de succes, indiferent in care plan se manifesta acesta, in casa lor, in societate, in profesie, sau pur si simplu in locurile publice. Trebuie insa sa tineti mine ca oameni carismatici au fost si Gandhi, dar si Hitler. Este evident cine a fost unul si cine a fost altul!”, afirma Lionel Bellenger.

Scoate in evidenta ceea ce te evidentiaza

Oamenii nu sunt la fel. Fiecare dintre noi are ceva care este doar a lui.

Fiecare in parte a primit un dar. Misiunea ta este aceea de a descoperii care este „darul” tau. In jurul unui detaliu care te caracterizeaza, si care poate fi o trasatura de personalitate, o abilitate, sau un talent, iti poti reorganiza intregul fel de a fi. Acel ceva care te particularizeaza, te va scoate in evidenta. Iar acesta este punctul de plecare pentru a intra in randul carismaticilor… iar toata lumea se poate aseza la picioarele tale!

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

One thought on “Fii carismatica si vei avea lumea toata la picioare

  1. Poate ca estetic vorbind, natura nu a fost foarte generoasa cu tine, esti o figura comuna nici urata nici o frumusete care iti da fiori si totusi cand apari in multime, te distingi net de alte persoane, ai o stralucire aparte, un zambet sagalnic pe fata si o privire deschisa spre interlocutori, vorbesti liber , incerci sa transmiti incredere si chiar reusesti, incerci sa fii directa si onesta in ceea ce spui, prefacatoria este straina de caracterul tau, stii sa iei atitudine si in situatiile pozitive si in cele negative, iti exprimi punctul de vedere cu orice riscuri pe care le implica, fara sa fii agresiva, insa hotarata. Cand iti expui o teorie,o faci cu toata convingerea si reusesti sa captezi atentia celorlalti, stii sa iei hotarari rapide si obtii rezultate uneori incredibile, atunci cand ai in fata o problema spinoasa. Ai empatie, poti sa te substitui oricui si reusesti sa intelegi cam ce simte acea persoana intr o situatie data, bineanteles ca atunci cauti si solutia potrivita pentru a i rezolva acel mic necaz, stii sa gasesti cele mai eficiente metode de a depasi greutatile si intotdeauna iti construiesti mai multe planuri, nu tii ca orbul de bata de acelasi gand sau lucru, daca nu merge planul A, cu siguranta va reusi planul B sau C. Posezi persuasiune si atragi prin personalitatea ta ca un magnet. Poti sa te faci ascultata si urmata daca iti pui asta in gand. Aceasta persoana esti TU, cea care ai primit un cadou la nastere CARISMA si pe care ai invatat sa o dezvolti cu trecerea anilor, este o caliate demna de admiratie dar uneori si de invidie.Daca lumea ar fi mai mult de jumatate plina de carismatici, cu siguranta am trai pe un taram ideal si Gradina Edenului s ar materializa aici pe Pamant.

Lasă un răspuns