Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Pe țărmurile din Portugalia

Pe țărmurile din Portugalia

Există locuri în care nu trebuie să-ți faci griji din cauza vremii, așa că prelungește-ți vara și bronzul pe cele mai frumoase plaje din Portugalia!

Portugalia și-a câștigat un binemeritat loc printre preferințele turiștilor datorită oamenilor primitori, stilului de viață vesel, care pare lipsit de griji, și frumuseților naturale. Nu trebuie să uităm nici impresionantele edificii arhitectonice de influență arabă. Și nici de mâncărurile delicioase și inconfundabilul vin portughez. Unde mai pui că sudul țării beneficiază de la mama natură de peste 300 de zile cu soare pe an!

Vacanță în Algarve

Algarve reprezintă toată zona de sud a Portugaliei. Plajele sunt cunoscute în lumea întreagă pentru peisajele unice pe care le oferă. Oferta de plaje fiind imensă, este foarte dificil să alegi locul exact în care să-ți petreci vacanța. Dacă nu te poți decide, poți face un tur al plajelor de la vest la est.

  • Praia da Amoreira din Aljezur este dintre cele mai aspectuoase plaje de pe coasta de vest a zonei Algarve. Se află în locul unde râul Ribeira de Aljezur întâlnește Oceanul Atlantic. Pare sălbatică, este foarte liniștită și, cu puțin noroc, vei vedea păsări rare pe dunele înverzite din apropiere. 
  • Meia Praia din Lagos se întinde pe 4 kilometri între gurile de vărsare ale râurilor Odiaxere și Arão. Este cea mai faimoasă plajă din zona orașului datorită dimensiunilor ei, dar și nisipului fin și curat. Pe plajă se simt bine atât cuplurile tinere, cât și familiile cu copii mici, locul oferind toate facilitățile.
  • În Portimão găsești cele mai spectaculoase plaje din zonă. Stâncile galbene-roșietice roase de valurile mării și de briza caldă îți dau senzația că ești într-un loc de poveste. Nu rata Praia de Benagil, unde găsești faimoasa peșteră fără tavan, Praia da Marinha, una dintre cele mai frumoase plaje din lume, unde te poți așeza la umbra unei stânci, și Praia da Rocha, o superbă plajă cu faleză destinată turiștilor, dar și localnicilor, fiind situată chiar în oraș.
  • Plaja din Faro este foarte întinsă și extrem de interesantă. Zona fiind o peninsulă, ai plajă pe ambele părți: una spre lagună, iar cealaltă spre mare. Du-te la lagună dacă te pasionează sporturile nautice precum jetskiul! Faro este o zonă unde poți găsi de la hoteluri de lux până la pensiuni dintre cele mai accesibile.

Aproape de Lisabona

Poate vrei să zbori direct spre Lisabona, să vizitezi orașul, apoi să ajungi repede la plajă, fără să călătorești alte câteva ore până în sud. Cu oceanul acolo, ai de ales între câteva sute de plaje mici sau mari, mai aglomerate sau mai pustii.

  • Praia Tamariz din Estoril este la 30 de minute de Lisabona și îți oferă o priveliște superbă: vei sta pe faleza largă a fortăreței Cruz, o cetate medievală menită să apere orașul în vremuri tulburi. Partea de plajă dinspre cetate este amenajată cu șezlonguri și umbrele de soare.
  • Praia do Baleal din Peniche te așteaptă cu valuri perfecte de surfing. Faci o oră și jumătate din Lisabona până în Peniche și merită să-ți rezervi timp pentru a vizita și orașul, încărcat de tradiții, cultură și peisaje atractive.
  • Praia da Califórnia din Sesimbra este ideală pentru familiile cu copii. Plaja este foarte curată, nisipul e alb și fin, iar apa mării nu este deloc periculoasă, pretându-se pentru cei mai mici, dar și pentru cei care nu știu să înoate. Aici ajungi într-o oră din Lisabona.

Răsfăț pe insule

Te gândești de mult la o vacanță exotică? Află că insulele Portugaliei sunt perfecte pentru visul tău: departe de lume, cu vegetație ca-n Maldive, cocktailuri multicolore cu gheață și o apă incredibil de albastră.

  • Madeira și Porto Santo. Madeira este o insulă stâncoasă, cu plaje mici, majoritatea din pietre, iar apa este destinată exclusiv înotului. Dacă vrei o plajă întinsă, du-te pe insula vecină, Porto Santo, unde vei găsi un nisip incredibil de auriu. E o insulă mică și foarte liniștită, deoarece localnici sunt puțini, iar turiștii se opresc în Madeira. Ajungi aici cu avionul sau cu feribotul.
  • Azore. Grupul de nouă insule vulcanice este situat în mijlocul Oceanului Atlantic, mai aproape de Africa decât de Europa. Datorită genezei, relieful și vegetația sunt de vis. Nu te aștepta să găsești nisip fin și apă albastră cristal, dar sigur te vor impresiona alte lucruri: piscinele naturale, apele termale și mâncarea tradițională gătită la vulcan. Peisajul este completat de lacuri și mii de hortensii, iar insulele sunt animate de zeci de festivaluri.

Citește și:

Croazieră prin lume

Palermo, trei picioare şi patru colţuri

Un weekend în Bulgaria

Articol preluat din ediția de septembrie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Corina Matei

Foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns