Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Pericolul din dulap

Pericolul din dulap

„Suferă baba la frumusețe“, zice o vorbă din popor intrată în vocabularul femeilor cochete. De dragul modei, pericolul cel mai mare este că are de suferit, cel mai des, sănătatea.

Pe termen lung, îmbrăcămintea și încălțămintea nepotrivite îți aduc mari deservicii. Iată ce-ți poate răni corpul și ce alternative mai blânde ai fără să faci rabat la eleganță!

Tocurile cui

Încălțările înalte sunt primele pe lista compromisurilor. Marilyn Monroe spunea: „Nu ştiu cine a inventat tocurile, însă toate femeile îi datorează enorm!“ Avea dreptate: alungesc piciorul, subţiază glezna și transformă pe loc o ținută simplă într-una elegantă. Dar ai parte și de reversul medaliei: bătături, dureri de spate și mijloc, febră musculară. Alte efecte adverse sunt migrenele provocate de postura greșită.

Sfat: dacă nu poţi renunţa la tocuri, poartă-le cu moderaţie sau alege pantofii cu talpă ortopedică.

Rochiile strâmte

Te subțiază, dar îți dau o stare de iritare și stres. Se întâmplă când porți rochii, dar și pantaloni strâmți. Când ești sugrumată de haine, respiri incorect (din piept, nu din abdomen), iar asta are urmări asupra stării psihice. Hainele strâmte sugrumă zona pelvină, provocând simptomele refluxului gastric și favorizează infecțiile genitale.

Sfat: dacă vrei să-ți accentuezi talia, ia-ți o rochie mai lărguță și strânge-o cu o curea. Procedează la fel dacă asortezi o bluză comodă la pantaloni.

Sutienul cu balene

Dacă natura n-a fost prea generoasă cu tine, sutienul push-up e soluția ideală pentru un bust de care să fii mulțumită. Acesta oprește însă dezvoltarea mușchilor ce susțin sânii. Alte efecte adverse sunt durerile de spate, de coaste sau de bust.

Sfat: alege un sutien simplu, care să ţi se potrivească perfect, şi evită să-l porți dacă nu este necesar.

Lenjeria sintetică

Materialele sintetice te pot îmbolnăvi din cauză că mențin umedă zona delicată. Imediat apar iritațiile, bacteriile se răspândesc și mai e doar un pas până la instalarea infecțiilor urinare sau vaginale. Lipsa aerului care circulă creează totodată disconfort și jenă.

Sfat: poartă chiloți din bumbac. Găsești modele șic chiar din acest material blamat când vine vorba de lenjerie sexy.

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns