Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Petrecere fără prea mult stres

Petrecere fără prea mult stres

Petrecere fără prea mult stres – Mâncare gustoasă, băuturi fine, distracție pe cinste și o gazdă de zile mari! Cum e posibil? Cu ajutorul unor sfaturi cât se poate de eficiente!

Te măriți și vrei să le dai prietenilor vestea cea mare? Te-au promovat la job și plesnești de fericire să îi anunți pe toți? Sau pur și simplu ți s-a făcut dor de timpul petrecut cu cei apropiați și te bate gândul să-i inviți pe la tine? Nu contează motivul. Atât timp cât ai un anturaj cu care te distrezi de minune, nu-ți trebuie motive speciale pentru a-i revedea pe prietenii tăi. Și, odată ce s-a stabilit ziua în care va avea loc întrunirea, te pui pe treabă. Începi organizarea petrecerii și încerci din răsputeri să faci astfel încât toată lumea invitată se simtă bine. Înainte de-a te apuca să muncești pe rupte pentru acest eveniment (riscând astfel să fii epuizată la propria petrecere), îngăduie-ne să-ți oferim câteva sfaturi de bun-simț.

Întâmpină-ți invitații cu un pahar și o gustare!

Servește-i cu o băutură și o gustare din momentul în care intră pe ușă. Așa te asiguri că nimeni nu rămâne nemâncat sau nebăut pe durata serii și nici nu te stresezi să faci pe chelnerița toată petrecerea. Pregătește un bar în bucătărie sau sufragerie și informează pe toată lumea că se poate autoservi oricând dorește ceva de băut sau gustat. Mai mult, nu te panica atunci când constați că un anumit fel de băutură s-a terminat foarte repede. Asta înseamnă a avut succes și că petrecerea ta e una reușită, iar cei prezenți se simt bine. Nimeni nu se va supăra că schimbă felul de băutură când a consumat deja ceva alcool și, drept urmare, e binedispus.

Lasă muzica (bună) să facă atmosfera!

Aprinde câteva lumânări și pune o listă de melodii numai una și una, aleasă anterior. Și, vei vedea, aproape că nu va mai trebui să miști un deget ca săi faci pe musafiri să se simtă bine. Doar puțină ordine prin casă ar mai fi necesară înainte de-a veni invitații. Dar nu te speti, nu trebuie să lucească podelele ca oglinzile și să freci faianța cu periuța de dinți ca să se simtă oamenii bine. Dacă faci puțină ordine, e suficient.

Nu-ți propune imposibilul la petrecere

Numai pentru că ți-ai invitat prietenii acasă nu trebuie să-i și așezi la masă ca să mănânce câte patru feluri de preparate. Ai grijă, pentru că, dacă vei petrece trei sferturi din zi în bucătărie, vei fi epuizată seara. Unde mai pui că părul îți va mirosi a prăjeli, iar tu abia dacă vei mai apuca să faci duș și să-ți schimbi hainele înainte de a auzi soneria. Ca să te concentrezi mai mult pe pregătirea decorului și a atmosferei, îți recomandăm să comanzi mâncarea. Totuși, dacă ții morțiș să gătești, alege preparate rapid de făcut.

De pildă, poți umple trei boluri cu hummus (și cel cumpărat poate fi foarte bun!), peste care torni trei sosuri diferite și gata niște gustări de mare succes! Nu strică nici niște sărățele, chipsuri bio, brânză, legume tăiate cât mai estetic, măsline și chiar murături. Nici cu salata nu ai cum să dai greș. Cu tăiței, pesto, peste care adaugi cartofi fierți sau mazăre. Nu folosește nimănui să exagerezi cu mâncarea: nici ție, care te vei extenua în bucătărie preparând-o, nici invitaților tăi, care se vor concentra mai mult pe mâncare decât pe conversația cu musafirii, dansat sau chiar flirtat. Vinul bun și conversațiile spumoase compensează orice așa-zise lipsuri culinare.

Fă fifty-fifty cu prietenii

Ne referim la efortul depus pentru a face un succes din petrecerea ta. Propune-le invitaților să vină fiecare cu câte un preparat. Cu toate gusturile, alergiile și regimurile alimentare pe care le pot avea musafirii, e aproape imposibil să le satisfaci tuturor plăcerile gastronomice, nu? Și-atunci de ce să te mai chinuiești?! Prin simplul fapt că fiecare contribuie cu ceva, vei crea o atmosferă mai personală din start petrecerii tale, iar gheața va fi spartă în ce privește subiectele de discuție, mai ales între cei care nu se cunosc.    

Nu-ți mai face atâtea griji!

Indiferent de decizia pe care o iei în legătură cu mâncarea – o prepari singură, te ajută prietenii sau pur și simplu o comanzi –, nu uita că aspectul cel mai important al unei petreceri sunt distracția și socializarea. Iar aceste lucruri sunt asigurate de muzică și alcool. Pe acestea trebuie pus accentul. Nu te zgârci când vine vorba de băutură (nimeni nu-și dorește să fie mahmur a doua zi dimineață din cauza unui vin ieftin) și nici nu te sfii să întrebi pe cineva care este mai priceput la playlisturi atunci când începi organizarea party-ului. Cu asemenea elemente esențiale unui party reușit, nu ai cum să dai greș! 

Nu trebuie să organizezi petrecerea la tine acasă!

Dacă pregătirea pentru petrecere nu e neapărat o mare bătaie de cap, ei bine, să faci curat după ce pleacă ultimul invitat poate fi! Vase murdare, pahare semigoale peste tot, urme de încălțări pe covor, pete de vin pe canapea, ca să nu mai vorbim de eventuale confetti împrăștiate peste tot sau obiecte mutate din locul lor, sparte sau căzute pe ici, pe colo… Un adevărat dezastru, nu? Și atunci de ce să te chinuiești să faci curat, când poți ține petrecerea pe teren neutru? Poți propune un picnic în parc sau o noapte nebună de dans într-un club.

Ori poate preferi o seară liniștită la cel mai nou restaurant deschis în oraș. Sau, dacă ești chitită să-i inviți în noul tău apartament, cel mai bun moment pentru asta este înainte de renovarea casei. Da, da, îți chemi prietenii exact înainte de a intra în casă zugravii și restul muncitorilor și puteți face liniștiți ravagii. Pictați pereții în orice nuanțe doriți, nu se supără nimeni dacă se varsă puțin vin pe parchet și vă distrați de minune cu toții, când aproape că nu există limite. Oricum, indiferent de genul de party ales, nu uitați că e cea mai importantă compania!

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2017 a revistei Femeia.
Autor: Alexandra Rotărescu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns