Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Plan de duminică pentru o săptămână mai bună

Plan de duminică pentru o săptămână mai bună

saptamana mai buna

Puține sunt persoanele care se bucură de ziua de luni, însă poți face câteva lucruri pentru a începe săptămâna cu zâmbetul pe buze.

Iată care sunt acestea:

În primul rând, nu dormi până târziu. Chiar dacă vrei să te răsfeți în weekend, e important să îți păstrezi un program de somn regulat. În felul acesta, vei putea adormi duminică seară la o oră decentă și nu te vei trezi obosită luni dimineață.

Apoi, pregătește-te pentru săptămâna care urmează. Poate vrei să lenevești puțin în weekend, dar asta nu înseamnă că nu poți rezerva o oră pentru organizarea zilelor următoare. Cu alte cuvinte,

Pentru început, alege câteva mâncăruri pe care vrei să le prepari săptămâna următoare și fă lista de cumpărături, pentru a fi pregătită atunci când mergi la magazin. Atunci când nu ne gândim ce vom mânca în viitorul apropiat, tindem să preparăm ceva pe grabă, iar deseori rezultatul nu este atât de sănătos precum ne-am dori. La fel, dacă mergem la cumpărături fără niciun plan, există șansa să cumpărăm mâncăruri semi-preparate sau să luam în grabă niște cartofi pentru a-i prăji.

Gândește-te și la alte lucruri pe care trebuie să le faci în săptămâna ce urmează și notează-le într-o agendă. De exemplu, poate ai vreo ședință importantă la birou pentru care trebuie să te pregătești, trebuie să duci copilul la stomatolog sau să mergi la salon pentru o coafură nouă. Făcând acest lucru, nu vei mai uita nimic și îți poți organiza mai bine timpul.

Și pentru că am menționat de răsfăț mai devreme, rezervă-ți o oră doar pentru tine. Fă-ți un ceai și citește, aplică-ți o mască de față hidratantă, fă o baie lungă și exfoliază-te… Ai grijă de tine și îți poți începe săptămâna mai veselă și calmă!

Tot duminica este și cea mai bună zi pentru familie. Fie că îți vizitezi părinții, ieși la plimbare în parc cu soțul sau lași copiii să aleagă o activitate de familie distractivă, nu uita să îți faci timp pentru aceste momente importante.

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns