Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Răcoare pe caniculă

Răcoare pe caniculă

Un paradox fezabil. Păstrarea confortului termic când temperaturile ating niveluri record nu înseamnă numai sănătate, ci și frumusețe.

Transpirația este neplăcută și te pune într-o situație jenantă; prin urmare, păstrarea pielii uscate este un deziderat pe timpul verii. Un antiperspirant puternic, dar care să nu conțină aluminiu care să blocheze porii, ci săruri minerale este salvator în zilele toride. Alege o formulă transparentă care să nu lase urme pe haine. Pe lângă acest produs indispensabil, mai ai la dispoziție câteva soluții bune de răcorire.

Totul începe la duș

Apa fierbinte te face să transpiri, pe când cea călâie, mai degrabă rece va menține o temperatură optimă a corpului, porii vor fi mai închiși și vei pierde mai greu apa.

Ține la îndemână gheață

Umple o sticluță cu apă și pune-o în congelator. În zilele toride, trebuie să ai la îndemână această gheață. Când începi să simți căldura, răcorește-ți palmele ținând sticla în palme pentru 1-2 minute, apoi pune-o și pe ceafă câteva secunde, pentru a potoli pielea înainte ca transpirația să înceapă. Un alt truc este eșarfa umedă purtată la gât. Alege o eșarfă subțire din materiale naturale, bumbac sau mătase, și umezește-o în apă cât mai rece.

Machiaj la răcoare

Dacă nu ai aer condiționat, fă rost de un ventilator și aplică-ți machiajul minimal, ba chiar și cremele de față, numai în acest aer răcoros. Altfel, fondul de ten sau crema BB nu vor adera uniform pe față și te vei trezi cu pete. Alege un machiaj simplu, lejer sau un fond de ten matifiant, rujuri mate și o mascara rezistentă la apă.

Coafuri antitranspirație

Orice lungime de păr ai avea, asigură-te că îți rămâne descoperită ceafa. O codiță cât de mică, un coc, câteva șuvițe prinse în agrafe sau părul ridicat cu o eșarfă sunt soluții rapide. Un alt punct-cheie este vârful capului. Din acest motiv, e bine să porți o pălărie sau o șapcă care să prevină supraîncălzirea capului și apoi a întregului corp.

Dietă de caniculă

Mănâncă puțin și des și ocolește alimentele picante, mesele bogate în proteine, cafeaua și alcoolul. Fructele și legumele crude te ajută să-ți răcorești corpul.

Ține cremele în frigider pentru a aduce un plus de răcoare pielii în momentul aplicării, mai ales pe cele de ochi, corp și picioare.

Mentă în fiecare zi

Aplică o picătură de ulei de mentă pe încheieturi, la subraț și în spatele genunchilor. Tot corpul se va răcori rapid, iar mirosurile neplăcute vor fi ținute la distanță. Alege și pentru buze un balsam mentolat și ele se vor simți confortabil și vor deveni mai pline.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.24/22.06.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns