Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Recomandări de lectură pentru septembrie 2020

Recomandări de lectură pentru septembrie 2020

recomandari lectura

Am intrat oficial în prima lună de toamnă, însă temperaturile continuă să depășească 30°C. Totuși, nu trebuie să ne lăsăm păcălite: în curând, vremea se va răcori, iar ploile vor începe. Vom petrece mai mult timp în casă, iar una din cele mai potrivite activități în perioada următoare este lectura.

De aceea, ți-am pregătit o listă cu cele mai interesante apariții editoriale recente. Iată 5 recomandări de cărți pe care nu vei putea să le lași din mână.

Ultimul tren spre Londra, Meg Waite Clayton (editura Litera)

recomandari de lectura ultimul tren spre londra

O poveste de epocă dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial, bazată pe Kindertransports – salvarea copiilor evrei, care au fost luați din Germania, Austria, Cehoslovacia și Polonia și plasați în pensiuni, școli, ferme și case de plasament britanice. În centrul poveștii o găsim pe Truus Wijsmuller, o membră a mișcării olandeze de rezistență, care își riscă viața încercând să ajute acești copii.

Biofeedback și mindfulness în viața de zi cu zi, Inna Khazan (editura Trei)

recomandari de lectura biofeedback

Cartea prezintă soluții practice pentru îmbunătățirea sănătății și performanței personale. Se bazează pe cele mai recente cercetări medicale și psihoterapeutice, pentru a ne ajuta să ne autoreglam corpul, dar și să eficientizăm biofeedback-ul prin tehnici de mindfulness.

Citește și: 5 recomandări de cărți pentru dezvoltare personală

Exalare, Ted Chiang (editura Nemira)

recomandari de lectura exalare

Ted Chiang, autorul romanului Povestea vieții tale (ecranizat în 2016 de Denis Villeneuve cu titlul Arrival), revine cu o colecție de proze SF. Aceste povești originale, provocatoare și memorabile te vor convinge să îți pui întrebări despre umanitate, univers, liberul arbitru și alegerile noastre.

Limbajul corpului, Isabelle Duvernois (editura Niculescu)

limbajul corpului

Mai mult de jumătate din comunicarea umană se bazează nu pe cuvinte, ci pe gesturi, mișcări, mers și privire. De aceea, este important să cunoaștem cât mai multe informații despre limbajul corpului, pentru a ne face mai bine înțeleși, dar și pentru a-i înțelege mai bine pe cei din jur.

Pentru cei mici

Povești despre Păcală și Tândală, Alexandru Mitru (editura Art)

pacala si tandala

Păcală și Tândală sunt mari maeștri ai ridicolului și prostiei care amuză, dar în același timp educă. O lectură pe placul tuturor copiilor, indiferent de vârstă! Această ediție o reproduce fidel pe cea lansată în anul 1984.

Citește și: Cum să citești mai multe cărți 

Lectură plăcută!

 

 

Surse foto: iStock, editurile menționate

Comments

comments

Lasă un răspuns