Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Pregătiri pentru Sărbătorile de iarnă. Organizarea te scapă de griji

Pregătiri pentru Sărbătorile de iarnă. Organizarea te scapă de griji

sarbatori iarna organizare

Când ai de-a face cu situații stresante, caută să identifici problemele, să întocmești liste cu priorități și vei rezolva totul la timp.

Asociem Sărbătorile de iarnă cu momente fericite. Dar toate pregătirile de la sfârșitul anului sunt mai stresante decât ne imaginăm. Iată cum ne putem organiza.

Obiective clare

Stabilește de la bun început principalele evenimente în care urmează să te implici, de la curățenia generală, la căutatul cadourilor, aprovizionarea casei, vizitarea familiei extinse, mers în vacanță, organizarea unei petreceri etc. Apoi detaliază la fiecare în parte elementele importante și pașii de urmat, dacă este un lucru complex; doar așa te asiguri că nu uiți nimic.

Resurse

Mare parte din succesul personal și al unui eveniment se datorează felului în care sunt gestionate resursele. Identifică foarte clar
bugetul necesar și resursele de care dispui. În funcție de acestea vei ști ce este de făcut.

Citește și: Cum îl păcălește Moș Nicolae pe Moș Crăciun

Planul de acțiune

Detaliază planul de acțiune, întocmește meniul și listele cu invitați, cu lucruri de cumpărat, de făcut etc. Estimează durata fiecărei etape în parte, dar alocă întotdeauna și un răgaz suplimentar pentru situații neprevăzute. De exemplu, dacă se strică aspiratorul, evident că va dura mai mult să termini curățenia.

Cumpără din timp cadourile și alimentele neperisabile pentru că, dacă în mod obișnuit îți ia o oră să faci cumpărăturile, cu aglomerația de dinainte de Sărbători, atât în magazine, cât și în oraș, sigur va dura mult mai mult.

Nu te chinui să faci totul singură, deleagă sarcinile în familie, pe măsura puterilor și priceperii fiecăruia. Implicându-se direct,
toți membrii familiei vor aprecia mai mult rezultatele, vor înțelege importanța menținerii curățeniei, vor găsi mâncarea mai gustoasă și bradul mai frumos. Dacă vrei să-ți uimești musafirii cu rețete speciale, nu le încerca pentru prima dată chiar în Ajun, pentru că nu merită să riști.

Rezervă timp și pentru câteva momente de răgaz, în care să te odihnești și să mergi la coafor. Organizându-te bine vei avea situația sub control. Și dacă lucrurile nu ies cum te-ai așteptat, nu-ți face griji și adaptează-te situației.

Sarcini pentru fiecare membru al familiei

Implică și copiii în pregătirile pentru Sărbători. Te vor ajuta și se vor simți importanți. Copiii pot împodobi bradul, da cu aspiratorul, aranja masa sau face mici cumpărături.

Liste – ajută foarte mult

Par desuete, dar listele de orice fel te ajută să te organizezi și să îți amintești toate îndatoririle. Iar dacă le faci pe telefon, le poți distribui celorlalți membri ai familiei.

Listele au și un efect psihologic de reținut, anume că vizualizarea a tot ce este de făcut și apoi bifarea lucrurilor rezolvate îți dau curaj, te ajută să urmărești progresul operațiunilor, să te simți mai motivată, mai împlinită.

Citește și: 3 diete pentru slăbit rapid înainte de Crăciun

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

One thought on “Pregătiri pentru Sărbătorile de iarnă. Organizarea te scapă de griji

  1. Oferta part-time. Lucru la calculator. Sigur. Valabil in toata tara. Pornire acum. Suntem in plina expansiune. Atentie, oferta este speciala. Oportunitatea este extraordinara. Sistem genial. Aplici instructiunile si ai rezultate. De ce mai astepti? Te decizi si te convingi. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi  la adresa mea facebook:https://www.facebook.com/stefania.neculaita

Lasă un răspuns