Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Sinaia în straie de iarnă

Sinaia în straie de iarnă

De multe ori, mai ales de sărbători, tindem să ne ferim de Valea Prahovei din cauza aglomerației. Iarna, Sinaia devine o bijuterie a naturii. Cu mantaua sa de un alb imaculat, te va încânta cu siguranță, mai ales dacă vei ști să o abordezi altfel.

Castelul Pelișor

Fratele mai mic al impresionantului Peleș, castelul Pelișor, ridicat la 1900 de regele Carol I, a fost reședința de vară a principilor moștenitori ai României. După prima ninsoare, peisajul te va transpune în cele mai frumoase basme. Brazii plini de nea și cerul albastru, în contrast cu decorațiunile maronii în stil Art-Noveau ale castelului, îți vor oferi o imagine minunată greu de uitat.

Nu ezita să-l vizitezi, castelul are 99 de încăperi și majoritatea poartă amprenta reginei Maria. Încântătoare de-a dreptul este Camera de Aur, pe care regina și-a desenat-o singură. Pereții sunt auriți, iar mobila este sculptată în lemn de tei, și el aurit.

Cazino Sinaia

Vino aici prin parc, ca să vezi cum zăpada învăluie cazinoul într-o aură specială. Monumentul, construit tot din inițiativa regelui Carol I, este inspirat din arhitectura cazinoului din Monte Carlo. Inaugurarea sa a rămas în istorie datorită participării Familiei Regale, a lui Titu Maiorescu, care era prim-ministru al României la acea vreme, și a lui George Enescu, care a susținut un concert în cinstea momentului. Apoi, în scurt timp, a devenit atracția principală pentru străini și burghezi români. Astăzi, cazinoul găzduiește conferințe, evenimente și simpozioane, iar vestea bună este că se poate vizita. Dincolo de arhitectura uluitoare, el are o colecție de peste 500 de lucrări de artă.

Munții Bucegi

Dacă vrei să admiri cea mai frumoasă panoramă de pe Valea Prahovei, urcă din Sinaia pe Transbucegi până la Cabana Piatra Arsă, apoi mergi pe jos, lejer, maximum o oră, până pe platoul unde vei găsi cele mai importante monumente naturale ale României: Sfinxul și Babele. Tabloul de aici este de neegalat!

Schi

Ești pasionată de sporturile de iarnă? Sinaia are nu mai puțin de 15 pârtii de schi, dintre care opt sunt deservite de instalație prin cablu, iar una are nocturnă. Cele mai faimoase pârtii sunt Valea Soarelui 2 (1.200 m lungime, dificultate mică) și Carp (1.380 m, dificultate mare). Ai și o pârtie pentru săniuș (Drumul Vechi, 300 m), dar și loc pentru freestyle, la Miorița Snowpark.

Distracție pentru copii

Duceți-vă la Expoziția de Trenulețe, găzduită în prima gară regală din România, Gara Regina Maria. Veți găsi aici 150 de vagoane, 70 de locomotive și 300 de metri de linie ferată, toate în miniatură și într-un cadru potrivit: cu tuneluri, poduri, gări, depouri.

Parcul de Aventură îi așteaptă pe cei mici și pe cei mari să-și testeze forțele și limitele, asigurând o porție zdravănă de adrenalină. Printre pereți de escaladă, tir cu pușca de paintball, un traseu militar și vânători de comori, sigur vei găsi ceva pe gustul tău și al celor mici!

Sfaturi

Alege să te cazezi la o pensiune pe partea stângă a stațiunii, cum te duci spre Brașov. Pensiunile sunt foarte liniștite și îți oferă o senzație de intimitate mai mare. În al doilea rând, poziționarea îți va oferi un plus de liniște, pentru că pe cealaltă parte a stațiunii se află linia ferată și gara, care s-ar putea să te deranjeze.

În centrul stațiunii există restaurante tradiționale, unde se servește o mâncare excelentă, ca la bunica acasă. Nu pierde ocazia să guști din cât mai multe preparate precum sarmale, cotlet de porc la grătar, mămăliguță cu brânză și smântână sau iahnie de fasole cu costiță.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de decembrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: Corina Matei

Comments

comments

Lasă un răspuns