Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Spune-mi ce visezi și îți spun ce trăiești

Spune-mi ce visezi și îți spun ce trăiești

Petrecem aproximativ o treime din viață dormind și visăm în fiecare noapte 3-4 vise, plăcute sau nu. De ce visăm anumite lucruri, de ce ne speriem în coșmaruri, de ce există teme care se repetă? Răspunsul este că inconștientul ne trimite mesaje pe care le putem descifra.

Un om își petrece patru ani din viață visând. După spusele psihologilor, visele sunt semn al unei minți sănătoase. Nu contează dacă sunt frumoase, groaznice sau suprarealiste, visele reprezintă modalitatea prin care sunt prelucrate, elaborate și metabolizate sentimentele reprimate și adunate de-a lungul timpului. Rolul viselor este de a ajuta să ne regăsim echilibrul psihic. Chiar și coșmarurile sunt normale: ele iau naștere în mare parte drept o consecință a stresului sau a unor schimbări importante în viață. În general, femeile au tendința de a visa stări emoționale, relații și oameni care fac parte din familie. Bărbații în schimb au vise mai intense, care conțin violență, acțiune, relații sexuale cu persoane necunoscute. O altă diferență între bărbați și femei este că femeile tind să povestească fiecare detaliu al visului, iar bărbații tind să țină aceste lucruri pentru ei. Această diferență arată importanța acordată de femei viselor și faptul că ele se străduiesc mai mult decât bărbații să le interpreteze și să le înțeleagă.

Are sens să interpretăm visele?

Psihologii ne dau răspunsul la această întrebare: dacă învățăm să ne interpretăm visele, ne vom cunoaște mai bine spaimele, dorințele și așteptările. De exemplu, sărutul din vis poate însemna că ar trebui să ai o discuție cu persoana pe care ai sărutat-o. Însă interpretarea viselor poate fi, de fapt, complicată și dificilă. Tot psihologii ne sfătuiesc ca la trezire să notăm visele, pentru că le putem uita repede.

Sfaturi utile în interpretarea viselor

În niciun caz nu trebuie să încerci să traduci visele cuvânt cu cuvânt în viața reală. Mulți oameni visează că nu se pot mișca sau că le cade un dinte, dar aceste lucruri nu au legătură cu întâmplări legate de corp, ci cu sentimente. Pentru a înțelege un vis, concentrează-te nu pe imagini, ci pe senzațiile pe care le ai. Încearcă să legi aceste senzații și sentimente de o situație sau de o persoană din viața de zi cu zi. Sentimentele puternice din vis, fie că sunt pozitive, fie că sunt negative, oglindesc aspecte ale vieții care ți se par foarte importante. De aceea, o cheie spre aflarea sensului visului este să te întrebi ce eveniment sau persoană din viața ta îți creează același sentiment pe care-l ai în vis.

Cele mai frecvente imagini dn vise și cheia lor de descifrare

Cutii

Dacă visezi cutii sau cartoane înseamnă că te simți înconjurată de secrete sau te simți dezamăgită. Poate crezi că îți ascunde cineva ceva sau tu însăți ascunzi un secret. Deschizi cutia în vis? Atunci, subconștientul tău îți spune că este pregătit să dezvăluie secretul. Dacă te uiți în cutie și e goală, probabil că în starea de trezie suferi o dezamăgire.

Cădere

Mulți oameni visează cum cad în gol, de pe o casă, din avion, de pe marginea prăpăstiei. Când cazi în vis înseamnă că în viața ta lucrurile au scăpat de sub control.

Pisici

Pisicile care apar în vis ne spun să ne deschidem spre latura noastră feminină. De exemplu, ai putea cultiva mai intens prieteniile cu femei.

Dinți

Te sperie faptul că îmbătrânești? Cam asta înseamnă dacă visezi dinți (de exemplu, că îți cade sau se mișcă un dinte). Poți scăpa de senzația neplăcută că devii mai bătrână savurând în fiecare zi viața cu ce îți aduce ea. În felul acesta, te vei simți vie, vei simți că trăiești cu adevărat.

Furnici

Furnicile care apar în vis pot indica două lucruri: fie te irită ceva în viața cotidiană, fie apreciezi foarte mult lucrul în echipă și prieteniile cu oamenii din jurul tău. În fond, să nu uităm că micile insecte harnice lucrează împreună, într-o mare comunitate.

Păr

Părul simbolizează, în vis, sexualitatea. Poate că ai dorințe pe care nu ai avut ocazia să ți le împlinești așa cum vrei. Poate vrei să știi cum te privește partenerul sau poate dorești o legătură mai strânsă, eventual o căsătorie. Dacă visezi că ai părul lung înseamnă că îți dorești inconștient mai multă libertate.

Apă

Când visezi apă, acest lucru arată că ești gata să-ți asumi un risc pentru a-ți împlini visurile. Mai mult, îți dorești o viață simplă, fără complicații.

Zbor

Când zbori ca o pasăre înseamnă că trebuie să iei decizii curajoase în viitorul apropiat. Ești supusă unor presiuni foarte mari în viața de zi cu zi și îți dorești să poți zbura deasupra lor.

Străzi

Dacă vezi o singură stradă în vis, subconștientul îți spune că ar fi bine să-ți simplifici viața. În plus, probabil crezi în destin și ești sigură că viața te va duce acolo unde trebuie să ajungi.

Pământ

Când visezi că ești prinsă în mocirlă sau în noroi înseamnă că nici în stare de trezie nu reușești să te miști dintr-un anumit loc. O floare care răsare din pământ indică, dimpotrivă, că ar trebui să schimbi un lucru sau o activitate care te face nefericită.

Culoarea verde

Dacă totul în jurul tău este verde, probabil că ai o stare emoțională foarte bună. Dacă încă nu abordezi lucrurile și evenimentele cu pasiune, poate este momentul să faci asta. Culoarea verde poate indica faptul că traversezi un proces de vindecare.

Nuditate

Ești dezbrăcată în public? Dacă ai frecvent astfel de vise înseamnă că ți-e teamă de ce gândesc alții despre tine. Subconștientul tău vrea să-ți spună să te iubești și să te accepți așa cum ești.

Culoarea albă

Albul este simbolul purității, revelației, al stării de grație. Dacă visezi alb sau haine de culoare albă înseamnă că ai parte de bucurii, sănătate și ajutor din partea cuiva.

Flori

În vise, florile simbolizează fericirea și bucuria, iubirea, compasiunea și blândețea. Florile de câmp reprezintă simplitatea și sănătatea.

Pietre prețioase

Pietrele prețioase sunt considerate un simbol profund al sufletului și personalității. De obicei, sunt un semn bun pentru viață, iubire, relații de muncă și afaceri.

Haine

Dacă porți haine prea mari înseamnă că persoanele din jur te consideră arogantă. Dacă ai haine prea mici, ești privită ca o persoană modestă, de care alții profită. Hainele noi și curate indică o poziție socială favorabilă.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr10/16.03.2017
Autor: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns