Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Vacanță de vis la Barcelona, Spania

Vacanță de vis la Barcelona, Spania

vacanta barcelona

Atunci când vorbești de Barcelona, primul gând care îți vine în minte este arhitectura celebrului Gaudi. Opera sa este considerată unică în lume datorită stilului său nonconformist. Este un stil architectural influențat de formele naturii și folosirea pietrelor colorate în diverse construcții ondulate.

Barcelona este un oraș viu, colorat, plin de farmec, desprins parcă din povestea „Hansel și Gretel” datorită numeroaselor clădiri care par a fi create din turtă dulce. Utilizarea culorii este un alt aspect folosit de Gaudi, decorând multe din clădirile din Barcelona cu pietre colorate în stil mozaic.

Combinația de desene originale și coloritul vibrant oferă un adevărat spectacol milioanelor de turiști. Observarea plantelor și a animalelor i-au furnizat artistului idei pentru construirea structurilor arhitectonice care se află astăzi în celebrul oraș catalan.

Citește și: Plitvice – un tărâm de vis, o vacanță de neuitat

Acest oraș avangardist al Spaniei surprinde și prin viața tumultoasă, agitată și cosmopolită. Mai mult internațional decât spaniol, în Barcelona este ușor să remarci marea diversitate de naționalități, culturi și etnii. Un adevărat „Auberge espagnol” exact ca și numele filmului care reprezintă viața unor co-locatari de origini diferite, veniți la studiu cu burse Erasmus în citadela spaniolă.

Un oraș care se mișcă în continuu, numeroasele baruri, cafenele, restaurante și discoteci contribuie să îi dea un suflu debordant. Până și Woody Allen a fost fascinat de acest aspect, alegându-l că drept cadru pentru filmul sau: „Vicky Cristina Barcelona”.

vacanta barcelona

Cultură catalană

Catalanii vorbesc 2 limbi oficiale: limba catalană și cea castiliană. Cultura lor este considerată mult mai sofisticată decât în alte regiuni spaniole, așa că așteptați-vă la puțină aroganță din partea lor. Sunt foarte mândri de identitatea lor culturală și nu este de mirare dacă în diverse restaurante și localuri veți găsi meniul doar în limba catalană. Catalanii sunt destul de agitați și cu puțină răbdare față de turiști. Sigur informațiile nu le veți dobândi cu calm, ci mai degrabă pe un ton rece și grăbit. Dar asta face parte din farmecul lor.

Obiective ce nu trebuie ratate

  • Sagrada Familia – cea mai mare opera a lui Gaudi, neterminată încă
  • Casele Balto și Pedrera, considerate cele mai interesante din Barcelona
  • Parcul Guell – magnificul parc cu edificii și sculpturi create de Gaudi; tot acolo se află și fosta casă a lui Gaudi, astăzi transformată în muzeu
  • muzeele Dali și Picasso
  • bulevardul Rambla cu diverse magazine și localuri
  • viața de noapte trepidantă cu diverse tipuri de cluburi

Dinamic, cosmopolit, surprinzător, acestea ar fi unele din adjectivele care ar putea descrie unul dintre cele mai importante orașe mediteraneene. Un loc de marcat în agenda unui adevărat călător!

Citește și: Aplicații mobile care te ajută să călătorești mai ușor

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns