Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Vacanță de vis la Barcelona

Vacanță de vis la Barcelona

Atunci cand vorbesti de Barcelona, primul gand care iti vine in minte este arhitectura celebrului Gaudi. Opera sa este considerata unica in lume datorita stilului sau nonconformist. Un stil architectural influentat de formele naturii si folosirea pietrelor colorate in diverse constructii ondulate.

Barcelona este un oras viu, colorat plin de farmec desprins parca din povestea lui „Hansel si Gretel” datorita numeroaselor cladiri care par a fi create din turta dulce. Utilizarea culorii este un alt aspect folosit de Gaudi, decorand multe din cladirile din Barcelona cu pietre colorate in stil mozaic.

Combinatia de desene originale si coloritul vibrant ofera un adevarat spectacol milioanelor de turisti. Observarea plantelor si a animalelor i-au furnizat artistului idei pentru construirea structurilor arhitectonice care se afla astazi in celebrul oras catalan.

Orasul Spaniei, cel mai avangardist surprinde si prin viata tumultoasa, agitata si cosmopolita. Mai mult international decat spaniol, in Barcelona este usor sa remarci marea diversitate de nationalitati, culturi si etnii. Un adevarat „Auberge espagnol” exact ca si numele filmului care reprezinta viata unor co-locatari de origini diferite, veniti la studiu cu burse Erasmus in citadela spaniola.

Un oras care se misca in continuu, numeroasele baruri, cafenele, restaurante si discoteci contribuie sa ii dea un suflu debordant. Pana si Woody Allen a fost fascinat de acest aspect, alegandu-l ca drept cadru pentru filmul sau: „Vicky Cristina Barcelona„.


Cultura catalana

Catalanii vorbesc 2 limbi oficiale: limba catalana si castiliana. Cultura lor este considerata mult mai sofisticata decat in alte regiuni spaniole, asa ca asteptati-va la putina aroganta din partea lor. Sunt foarte mandri de identitatea lor culturala si nu este de mirare daca in diverse restaurante si localuri veti gasi meniul doar in limba catalana. Catalanii sunt destul de agitati si cu putina rabdare fata de turisti. Sigur informatiile nu le veti dobandi cu calm, ci mai degraba pe un ton rece si grabit. Dar asta face parte din farmecul lor.

Obiective ce nu trebuie ratate:

  • Sagrada Familia – cea mai mare opera a lui Gaudi, neterminata inca
  • Casele Balto si Pedrera considerate cele mai interesante din Barcelona
  • Parcul Guell – magnificul parc cu edificii si sculpturi create de Gaudi, tot acolo se afla si fosta casa a lui Gaudi astazi transformata in muzeu
  • muzeele Dali si Picasso
  • bulevardul Rambla cu diverse magazine si localuri
  • viata de noapte trepidanta cu diversele tipuri de cluburi

Dinamic, cosmopolit, surprinzator, acestea ar fi unele din adjectivele care ar putea descrie unul dintre cele mai importante orase mediteraneene. Un loc de marcat in agenda unui adevarat calator.

Comments

comments

Lasă un răspuns