Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Vacanta: Nazare, nisip de reclama și valuri record

Vacanta: Nazare, nisip de reclama și valuri record

Nu are grandoarea marilor orase, cu monumente arhitectonice impozante, insa este un loc special, ce pastreaza traditia si atmosfera unica a satului perscaresc de odinioara.

Poarta numele de Nazare (nu e intamplatoare rezonanta cu Nazaret!) si este asociat cu Fecioara Maria.

Admira orasul de sus

Nazare face parte din districtul Leiria si se intinde pe 82 kilometri patrati. Orasul are 15 mii de locuitori si cuprinde plaja Praia, zona Pedemeira si Sitio.

Construit pe o stanca, la 100 de metri deasupra orasului, Sitio ofera o priveliste splendida asupra valurilor oceanului, care au facut ca Nazare sa intre in Cartea Recordurilor – un surfer a invins un val de 27 de metri.

Piatra celebra

Stanca pe care este construit Sitio… Odata urcata, n-ai cum sa nu surprinzi in fotografii privelistea care-ti taie respiratia. Aici se strang turisii si admira panorama prin binocluri.

Viziteaza Porto

Este al doilea mare oras al Portugaliei, la 217 km de Nazare. Pe raul Douro, unul dintre cele mai frumoase ale Europei, poti admira Ponte de Dona Maria Pia, proiectat de Gustave Eiffel.

Nu rata o croaziera pe spectaculosul rau: iei pranzul pe vas si profiti de o ocazie perfecta de a vedea casele traditionale potrugheze, arhitectura splendida, monumentele istorice si, de ce nu, tot cu vasul mergi sa vizitezi nordul Portugaliei intr-o singura zi.

 

Nosaa Senhora da Nazare

Este biserica ridicata in memoria legendarei interventii miraculoase a Fecioarei Maria, care a salvat in sec al XII-lea, vata unui cavaler.

Culoarul din interior te transpune parca in acele timpuri si retraiesti pentru o clipa momente de istorie. De pe platforma din Sitio, te delectezi cu privelistea plajei. De aici de sus, surprinzi frumusetea detaliilor golfului si vezi cladirile albe ale orasului, ce par niste case in miniatura.

O raita prin bazar

Mestesugarii expun pe tarabe papusi confectionate manual, haine, saci cu mirodenii si alune…

Bunatari traditionale potrugheze

Gusta caldo verde, ciorba nationala portugheza facuta din frunze de varza si carnati. Si sa stii ca nicaieri in Europa nu vei mai manca atata peste. Poate cel mai cunoscut fel este bacalhau (cod uscat si sarat).

Trebuie insotit de cel mai bun vin rosu din lume: vinul Porto este renumit pentru taria si dulceata sa. Celebra este si fejioada, o mancare din fasile rosie cu bucati de carne de porc. Iar cand vine vorba de desert, poti renunta la dieta. Pentru ca prajiturelele pasteis de Belem te cuceresc pe loc.

Comments

comments

Lasă un răspuns