Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Vacanță în Nazare, Portugalia: nisip de reclamă și valuri record

Vacanță în Nazare, Portugalia: nisip de reclamă și valuri record

vacanta nazare

Nu are grandoarea marilor orașe, cu monumente arhitectonice impozante, însă este un loc special, ce păstrează tradiția și atmosfera unică a satului perscaresc de odinioară. Poartă numele de Nazare (nu e întâmplătoare rezonanța cu Nazaret!) și este asociat cu Fecioara Maria.

Ce poți face într-o vacanță în Nazare?

Admiră orașul de sus

Nazare face parte din districtul Leiria și se întinde pe 82 kilometri pătrați. Orașul are 15 mii de locuitori și cuprinde plajă Praia, zona Pedemeira și Sitio.

Construit pe o stâncă, la 100 de metri deasupra orașului, Sitio oferă o priveliște splendidă asupra valurilor oceanului, care au făcut ca Nazare să intre în Cartea Recordurilor – un surfer a învins un val de 27 de metri.

Citește și: Cele mai ieftine destinații de vacanță europene

Fă multe fotografii

Stânca pe care este construit Sitio… Odată urcată, n-ai cum să nu surprinzi în fotografii priveliștea care-ți taie respirația. Aici se strâng turisii și admira panorama prin binocluri.

Vizitează Porto

Este al doilea mare oraș al Portugaliei, la 217 km de Nazare. Pe răul Douro, unul dintre cele mai frumoase ale Europei, poți admira Ponte de Dona Maria Pia, proiectat de Gustave Eiffel.

Nu rata o croazieră pe spectaculosul rău: iei prânzul pe vas și profiți de o ocazie perfectă de a vedea casele tradiționale potrugheze, arhitectură splendidă, monumentele istorice și, de ce nu, tot cu vasul mergi să vizitezi nordul Portugaliei într-o singură zi.

Nosaa Senhora da Nazare
Nosaa Senhora da Nazare

Vizitează Nossa Senhora da Nazare

Este biserica ridicată în memoria legendarei intervenții miraculoase a Fecioarei Maria, care a salvat în sec al XII-lea, fata unui cavaler.

Culoarul din interior te transpune parcă în acele timpuri și retrăiești pentru o clipă momente de istorie. De pe platforma din Sitio, te delectezi cu priveliștea plajei. De aici de sus, surprinzi frumusețea detaliilor golfului și vezi clădirile albe ale orașului, ce par niște case în miniatură.

Dă o raită prin bazar

Meșteșugarii expun pe tarabe păpuși confecționate manual, haine, saci cu mirodenii și alune…

Citește și: Plitvice – un tărâm de vis, o vacanță de neuitat

Bucură-te de bunătăți tradiționale potrugheze

Gustă caldo verde, ciorba națională portugheză făcută din frunze de varză și cârnați. Și să știi că nicăieri în Europa nu vei mai mânca atât de mult pește. Poate cel mai cunoscut fel este bacalhau (cod uscat și sărat).

Trebuie însoțit de cel mai bun vin roșu din lume: vinul Porto este renumit pentru tăria și dulceața să. Celebră este și fejioada, o mâncare din fasole roșie cu bucăți de carne de porc. Iar când vine vorba de desert, poți renunta la dietă. Pentru că prăjiturelele pasteis de Belem te cuceresc pe loc.

Nazare
Nazare

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns