Esti aici
Femeia.ro > Modă > Ce să NU porți când ai pantofi cu toc

Ce să NU porți când ai pantofi cu toc

pantofi cu toc si sosete

Pantofii cu toc sunt un simbol al feminității, de aceea îi purtăm adesea atunci când ne dorim să fim elegante și sexy. Deși încălțămintea cu talpă joasă câștigă o bilă albă la capitolul confort, tocuile sunt asul din mânecă al doamnelor și domnișoarelor. Cu toate că pantofii cu toc sunt versatili și pot ușor de asortat în diverse ținute, grație numeroaselor modele disponibile acum, trebuie să ținem cont de câteva reguli de stil atunci când îi purtăm. Și, dacă știi deja cu ce anume îi poți combina, noi îți spunem ce să NU porți atunci când optezi pentru o pereche de pantofi cu toc.

Fusta mini cu pantofi cu toc și platformă 

Pare a fi un mix vestimentar potrivit, nu-i așa? Ei bine, atunci când porți fustă mini nu uita să păstrezi decența atunci alegi restul ținutei. Acest lucru implică și atenție în alegerea încălțărilor, iar pantofii cu toc și platformă nu sunt chiar cea mai potrivită opțiune. Rezultatul ar putea trece în tabăra vulgarității, oferind senzația unei ținute kitschoase. Ca regulă generală pe care să o reții este următoarea: cu cât fusta este mai scurtă, cu atât tocurile pantofilor ar trebui să fie mai mici!

Citește și: Cum poți face pantofii cu toc mai confortabili

Fusta creion cu sandale de vară 

Fusta creion este un element tipic stilului office și, chiar dacă aceasta poate fi purtată și în alte contexte dacă este asociată corect în ținute, asortarea sa cu sandale de vară nu este deloc inspirată. Cei mai potriviți în acest caz sunt pantofii stiletto, care au un look mut mai profesional. 

Însă, dacă vrei să porți sandalele tale preferate vara aceasta îți recomandăm să le asortezi cu rochițe de sezon. Poți comanda jupe de aici, pentru a accesoriza modelele prea banale sau prea transparente. 

Colanți și pantofi sport cu pantofi cu toc de orice gen

Deși există vedete care au abordat, de-a lungul vremii, ținute îndrăznețe, combinarea a două stiluri diferite în cadrul aceleiași ținute nu este întotdeauna inspirată. Sfatul nostru este să eviți purtarea colanților și a pantofilor sporți cu pantofi cu toc, indiferent de modelul acestora. Sunt șanse foarte mari să dai greș, motiv pentru care este mai bine să te orientezi către alte tipuri de asocieri vestimentare. 

Pantalonii scurți de blugi cu stiletto 

Oricât de mult ne-ar plăcea pantofii stiletto, aceștia nu sunt alegerea ideală pentru orice ținută. De exemplu, nu îți recomandăm să îi porți cu pantaloni scurți de blugi. Îi poți pune în evidență picioarele și purtând o pereche de sandale cu talpă joasă, teniși sau espadrile. Sandalele cu platformă sunt o alternativă la fel de bună pentru pantalonii scurți din jeans. 

Pantofii evazați cu pantaloni cu vârful decupat 

Pantofii evazați sunt ideali pentru a crea un look feminin, inspirat de curentul boho. Dacă vrei să îi porți ca o adevărată fashionistă, evită să îi porți cu pantofi cu vârful decupat. Christina Aguillera prefera un astfel de look, însă suntem siguri că nu-ți dorești o ținută așa cum se purta cu 20 de ani în urmă!

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns