Esti aici
Femeia.ro > Modă > Cum profit la maximum de ce am în garderobă?

Cum profit la maximum de ce am în garderobă?

Te-ai săturat să întârzii tot timpul pentru că nu știi niciodată cu ce să te îmbraci? Stai liniștită, Daria Georgescu, stilista Beau Monde, e aici să-ți dea toate sfaturile de care ai nevoie.

Alege o uniformă

Toată lumea are una, chiar dacă îți schimbi ținutele în fiecare zi. Ca să ți-o identifici pe a ta, gândește-te la piesele pe care tinzi să le alegi mereu. Eu gravitez mai mereu în jurul unei perechi de pantaloni, așa că încerc să-i încorporez în ținutele mele, oricare ar fi ocazia. Asta mă ajută și să fiu mai atentă atunci când merg la cumpărături, ca să nu cumpăr lucruri pe care nu le-aș purta niciodată. De asemenea, asigură-te că poți să stilizezi itemul respectiv în cel puțin trei ținute diferite pentru trei ocazii diferite. Dacă nu poți, pune halatul ăla transparent, din paiete, deoparte, pentru că e clar că n-o să mergi prea curând la o petrecere cu tematica Clueless.

Fă-ți câteva selfie-uri

Uite un secret: stiliștii pozează mereu ținutele în timpul sesiunilor de probă, înainte de shooting. Asta îi ajută să vadă dacă se potrivesc, dacă stau bine pe corpul modelului și dacă sunt detalii pe care nu le-au observat inițial. Fă-ți poze în cabina de probă și uită-te cu atenție pe ele, ca să vezi dacă piesele pe care intenționezi să ți le cumperi funcționează pentru tine. Poți folosi pozele respective și pe post de catalog, ca să-ți amintești ce ai cumpărat și să nu ajungi să-ți mai cumperi încă un tricou negru, pe lângă cele 10 pe care le ai deja acasă.

Întreabă-te dacă asta e ceea ce-ți dorești, ceea ce chiar îți dorești cu adevărat

Shopping-ul e, într-un fel, ca dating-ul online – sunt atâtea opțiuni din care poți alege astfel că de multe ori ajungi să cumperi lucruri care ”poate” o să meargă sau piese care intră la categoria ”hm, de ce nu?”, când de fapt ar trebui să cumperi doar acele piese de care ești 100% sigură că sunt potrivite ție. Mulțumirea pe care o simți după genul acesta de cumpărături e temporară și s-ar putea să te împiedice să ajungi la cele care chiar sunt de vis în cazul tău, mai ales dacă deja ai cumpărat destul de multe la un preț destul de piperat. Exersează-ți autocontrolul și adaugă banii ăia la fondul pentru piese ”must-have”.

Citeste si:

FOTO: Imaxtree

Comments

comments

Lasă un răspuns