Esti aici
Femeia.ro > Modă > De ce nu ai nevoie de atat de multi pantofi

De ce nu ai nevoie de atat de multi pantofi

De ce nu ai nevoie de atat de multi pantofi – Dacă dulapul tău este plin de pantofi pe care de abia îi porţi, atunci ar fi bine să ştii motivele pentru care nu ar trebui să ai atât de mulţi. Cu toate avem pantofi pe care-i purtăm rar sau niciodată.

În cazul în care colecţia ta de pantofi concurează cu cea a unei vedete, este momentul să citeşti motivele pentru care nu ai nevoie de atât de mulţi pantofi.

1. Nu îi porţi

Unul dintre motivele pentru care nu ai nevoie de atâţia pantofi este că nu îi porţi. Nu avem nevoie de atâtea perechi. Dacă trăieşti într-o zonă rece nu ai nevoie de 12 perechi de sandale. Cumpără pantofi pe care eşti sigură că îi vei purta.

Citeste si: Curatenia de toamna in sifonier

2. Ocupă spaţiu

Pantofii ocupă destul de mult spaţiu de depozitare. Nu îi poţi împături şi băga în pungi! Există soluţii de depozitare pentru încălţăminte, dar de ce să ocupi spaţiu preţios cu ceva ce nu foloseşti? Mai elimină din pantofii colecţiei tale, şi vei putea folosi acel spaţiu într-un mod mai inteligent.

3. Vei avea mai mulţi bani de cheltuit

Pantofii nu sunt ieftini, şi dacă ţi-ai format obiceiul de a-ţi cumpăra pantofi vei cheltui mult din banii tăi câştigaţi cu greu.  Încetează să-ţi mai cumperi atât de mulţi pantofi.

Chiar dacă îţi vei cumpăra doar o pereche pe lună, cu timpul tot se vor aduna sume mari cheltuite pe acestea.  Înainte de a-ţi cumpăra pantofi, întreabă-te dacă ai nevoie de ei, dacă îi vei purta, şi dacă ţi-i permiţi.

Citeste si: Secretul mersului pe tocuri

4. O calitate mai bună

De multe ori este mai bine să cumperi o pereche scumpă, dar de calitate, mai degrabă decât să cumperi câteva perechi mai ieftine. Cele mai scumpe vor rezista mai mult, iar o încălţăminte mai scumpă va fi mai confortabilă.

5. Mărimea

Ai cumpărat vreodată pantofi pentru că îi iubeai, chiar dacă mărimea lor nu ţi se potrivea? Asta este problema  – cumpărăm ceva pentru că este un chilipir, chiar dacă nu ne putem folosi de acel ceva. Din moment ce nu poţi schimba mărimea pantofilor, nu îi vei purta pentru că nu te simţi confortabil în ei.

Citeste si: Pantofii cu siret, ultima moda

6. Acelaşi stil

Cumperi adesea încă o pereche de pantaloni negrii, în pofida faptului că mai ai câteva perechi? Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul pantofilor. Vezi o pereche superbă de pantofi cu toc şi te laşi vrăjită de ei, ca atunci când ajungi acasă să-ţi aminteşti că ai deja câteva perechi similare. Nu prea are rost să-ţi cumperi aceeaşi pereche de pantofi pe care deja o ai.

7. Fă economie

În concluzie, pantofii buni sunt scumpi, pantofii ieftini sunt o risipă de bani. Dacă vei evita, deci, să-ţi cumperi multe perechi de pantofi, vei economisi bani. Adună cât de mult ai cheltuit pe pantofi anul trecut, iar totalul te poate lăsa într-o stare de şoc.

Citeste si: Trei lucruri pe care le-a purtat străbunica ta și care încă sunt la modă

Tu câte perechi de pantofi ai? Îi porţi pe toţi?

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns