Esti aici
Femeia.ro > Modă > Diana Nedea: Pantofii ne schimbă atitudinea

Diana Nedea: Pantofii ne schimbă atitudinea

O mână de om fără astâmpăr de dimineața până seara. S-a călit ca mulți alți tineri într-o multinațională, mai apoi și-a dat seama, peste noapte, că nu se mai regăsește printre excel-uri. Pentru că toată viața trăise printre pantofi, părinții activând în domeniu, alegerea a fost simplă: o afacere proprie cu încălțăminte, însă lucrată manual, pictată chiar, o încălțăminte cu personalitate. „Dă-i unei fete pantofii potriviți și va cuceri lumea“, spunea Coco Chanel, iar Diana îi dă dreptate.

Cine ești tu, dragă Diana Nedea?

Am 33 de ani și de 5 ani mă ocup cu pasiune și entuziasm de brandul meu Diane Marie Studio. Mă definesc prin munca mea zilnică și produsele noastre realizate cu atenție la detalii și mult drag. Am terminat ASE-ul și, datorită formării mele, mă bucur de faptul că sunt organizată, matematică și totul este controlat de un riguros calcul. În paralel, am studiat pictură și am fost întotdeauna o pasionată de culoare, de detalii minuțioase ce schimbă întreagă perspectivă a unui produs. Sunt pasionată de fotografie, dar și de călătorii, iar hobby-urile îmi alimentează permanent inspirația. 

Cine ai fost tu înainte de această afacere și cum ai pornit această afacere?

Eram tânăra tipică din multinațională, cu program de la 9 la 18, cu întâlniri permanente și excelluri pentru evaluarea activității. În vara anului 2010 mi-am luat concediu o scurtă perioadă pentru a analiza puțin business-ul părinților mei și, când m-am întors la muncă, mi-am dat seama că nu mă mai regăsesc în această rutină. Am decis practic peste noapte că este timpul pentru o schimbare, iar alegerea era evidentă. Aveam know-how, aveam de unde să solicit ajutor dacă era cazul și aveam imaginație și visuri din plin. Am început cu o mașină de cusut împrumutată și, atunci când aveam nevoie de alte utilaje specifice, puteam întotdeauna să apelez la cele deținute de business-ul părinților mei. După doi ani am fost cu adevărat pe picioarele noastre, cu utilaje proprii, o echipă specializată pe care mă bazez și astăzi și o bază de date de clienți care să ne asigure o stabilitate atât în producție, cât și în planificările viitoare. Visul meu a prins aripi și se dezvoltă frumos în prezent, însă totul – cu multe nopți nedormite, cu multă implicare, pasiune și determinare.

Ai regretat vreo clipă pasul făcut sau te-ai gândit să renunți?

Niciun regret. Este greu, uneori devine frustrant, dar de cele mai multe ori drumul pe care l-am ales este plin de satisfacție. Primul an a fost cel mai dificil, dar din fericire m-am bucurat de foarte mult sprijin din partea celor din jur. A durat trei luni până la prima comandă, când începusem să am îndoieli și eram pe punctul de a regândi totul. În business ai nevoie de multă muncă, de cunoștințe specifice, dar și de mult noroc, iar eu am avut parte de toate cele trei. De fiecare dată când părea că intru în impas, apărea elementul de noroc să mă ajute să merg mai departe. Am o mare calitate – nu renunț (sau de cele mai multe ori activează ca o calitate). Oricât de greu a fost uneori, a doua zi o luăm de la capăt cu și mai multă înverșunare. 

De ce pantofi? Ce au în plus pantofii Diane Marie față de alți pantofi?

Am crescut printre pantofi, părinții mei activează în domeniu de la terminarea facultății, așa că alegerea pentru mine a fost evidentă. Pantofii schimbă atitudinea noastră. Un costum deux-pièces bleumarin la serviciu întotdeauna arată mai bine cu o pereche de stilettos cu imprimeu galben. Pantofii noștri sunt plini de culoare și de personalitate. Te poți îmbrăca în negru din cap până în picioare, dar, atunci când porți o pereche de pantofi colorați, se schimbă întregul mood al zilei. Pantofii sunt realizați manual, iar un produs manual presupune muncă, migală și o atenție la detalii pe care utilajele nu ți-o pot oferi. Pielea este diferită pe fiecare centimetru al ei și aici intervine factorul uman pentru a putea obține un produs de calitate. 

Care consideri că sunt cele mai importante lucruri în bunul mers al atelierului și în succesul afacerii: banii, oamenii, stilul de lucru, organizarea, materia prima, designerii?

Oamenii sunt cea mai importantă resursă a oricărei afaceri. Lucrezi cu oameni, pentru oameni. Trebuie să acorzi o importanță foarte mare și organizării, și materiei prime, și designului. Toate sunt elemente esențiale ce duc la un produs final de calitate, cu un design deosebit și care neapărat trebuie să iasă din producție la timp. Numai când citesc fraza aceasta îmi dau seama că tot la oameni ne întoarcem. La echipa extraordinară cu care lucrez și la oamenii extraordinari pentru care lucrăm cu toții. Achiziționăm materia primă, pielea, atât din România, cât și din Italia, în cea mai mare parte, datorită calității și diversității culorilor și imprimeurilor.

Cine creează modelele de pantofi? Care sunt sursele de inspirație? Ați ieșit și pe piață externă?

Sursa de inspirație o reprezintă moda străzii, accesoriile și hainele purtate de oameni pe stradă. Modelele sunt concepute de mine împreună cu cel care se ocupă de toate aspectele tehnice de proiectare. Lucrăm permanent ca o echipă și de multe ori ne sfătuim cu întreaga echipă. Degeaba îmi doresc eu un pantof stiletto extrem de decupat, cu linii lejere și frumoase dacă acesta nu este din punct de vedere tehnic la fel de corect și de ușor de utilizat ulterior de către client. În același timp, toți pantofii pot fi personalizați atât în privința culorilor și materialelor folosite, cât și a aspectelor tehnice, de exemplu mărimea: un picior mai lat, jumătate de măsură etc.

Ce își doresc cel mai mult clienții? Ce apreciază/vă reproșează clienții? 

Din ce în ce mai des este ales confortul în detrimentul aspectului, dar și acesta din urmă are un cuvânt important de spus în alegerile finale. Noi am încercat ca toate produsele noastre să fie confortabile, încăpătoare, să poți purta cu plăcere perechea de pantofi preferată o zi întreagă fără să suferi. Suntem apreciați în egală măsură pentru perechile de stilettos în combinații interminabile de culori, imprimeuri curajoase. Avem comenzi  atât online, cât și offline, în magazinul nostru boutique din Centrul Vechi, unde clientele vor găsi întotdeauna o atmosferă caldă, prietenoasă, primitoare, precum și cele mai  bune sfaturi în alegerea încălțămintei. Livrăm nu doar pantofi, ci și adevărate experiențe celor care poartă pantofi Diane Marie.

Ce consideri cel mai important în ținuta unei femei?

Calitatea produselor pe care le purtăm spune multe despre noi. Mai bine mai puțin, dar de calitate decât multe articole de o calitate îndoielnică. Bineînțeles, atitudinea pe care o are o femeie este foarte importantă.

Ce planuri de viitor ai?

Ne dorim să ne cunoaștem clienții din ce în ce mai bine, să interacționăm cu ei la un nivel mai profund decât o facem în prezent. De aceea ne-am hotărât să ne concentrăm pe magazinul nostru din Centrul Vechi și crearea unui program de fidelizare prin care să putem ști în orice moment ce alegeri au fost făcute în trecut, cum putem consilia pentru alegerile viitoare, cum putem oferi o bucurie de aniversări etc. De asemenea, avem planuri de expansiune a business-ului. Îmi doresc ca Diane Marie Studio să fie unul dintre cele mai apreciate branduri din industria de încălțăminte din România.

Cum arată o zi obișnuită din viața ta? 

Sunt matinală, ziua mea începe la ora 6 cu un cappuccino imens și se termină de obicei în jurul orei 11-12 seara. Îmi petrec mare parte din zi la atelier și închei în magazinul nostru din Centrul Vechi. O mare parte din zi presupune planificări, exceluri și hârtii, însă de fiecare dată îmi găsesc timp pentru viitoare inspirații. „Partenerii” mei de încredere de-a lungul zilei sunt cănile de cappuccino, mașina și muzica la volan. La sfârșitul zilei, mă opresc în magazin pentru a discuta cu colegele noastre. Ne inspirăm reciproc, ne povestim și ne sfătuim. Deși toată lumea mă vede încă la muncă, atunci când ajung în Centrul Vechi, eu deja mă relaxez și mi se pare că ajung la cea mai bună parte a zilei. 

Cum arată viața ta în afara atelierului? 

Îmi place să îmi petrec timpul acasă și mai ales înconjurată de prieteni. Dacă se pot combină cele două este perfect. Îmi place foarte mult să călătoresc și nu ratez nicio ocazie pentru city-breakuri. Încerc să ajung cât pot de des la mare, indiferent de anotimp, unde îmi încarc bateriile. Îmi place să mănânc fructe de mare și pește, așa că sunt într-o continuă căutare de locații magice cu mâncare bună. 

Orice alt aspect considerat relevant și la care eu n-am făcut referire.

Vindem atât offline, cât și online pe www.pantofidianemarie.ro. Avem cliente fidele care își cumpără încălțăminte de la noi de când am deschis și au încredere în noi. Mă bucură feedback-ul clienților noștri. Ne scriu fericite că au putut dansa toată noaptea la propria nuntă și ne mulțumesc.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de martie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Cătălina Oprea
Foto: Radu Vintilescu

Machiaj: Marina Chiorean

Coafură: Andreea Stancu

Comments

comments

Lasă un răspuns