Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Imperiul Leilor: idei, investiții și profit

Imperiul Leilor: idei, investiții și profit

imperiul leilor

Cinci oameni de afaceri puternici, Cristina Bâtlan, Bogdan Micu, Mohammad Murad, Dragoș Petrescu și Dan Șucu intră în cel de-al doilea sezon al show-ului „Imperiul Leilor”, cu gândul de a inspira și a da speranță tinerilor antreprenori, aflați la început de drum. Sunt pregătiți să investească sume importante în idei cu potențial, în afaceri mai mari sau mai mici din diverse domenii. Cei care se prezintă în fața Leilor însă trebuie să îi convingă că, pe lângă o idee strălucită sau un produs inovator, au întocmit un plan de afaceri bine pus la punct și, mai ales, sunt gata să muncească din greu pentru reușită. Curajoșii vor fi răsplătiți nu doar prin investiții generoase pentru un anumit procent din afacere, ci și prin sfaturi, îndrumare, contacte în domeniul respectiv, lucruri care sunt adesea mai valoroase decât banii în sine.

După o perioadă economică extrem de dificilă, cei Cinci Lei din „Imperiul Leilor” vor să demonstreze că mediul de afaceri poate depăși orice obstacol, dacă antreprenorii iau decizii la timp și au încredere în businessul lor. Ai sau nu o afacere, sigur vei găsi captivantă această emisiune. Din ea poți învăța despre cum să prezinți mai bine un produs sau o idee, ce noutăți apar pe piața afacerilor, cum să negociezi cu eleganță și să câștigi încrederea unor parteneri de nădejde. Poți urmări show-ul „Imperiul Leilor” în fiecare miercuri, de la ora 20:30, la Pro TV.

Cristina Bâtlan, fondator MUSETTE

imperiul leilor cristina batlan

Ce ați învățat din 2020, acest an atât de complicat?

Am învățat în această perioadă că nu e o rușine, indiferent cât de puternic ești, să ceri ajutor. Și asta am experimentat, am simțit cât de bun este ajutorul pe care ți-l dau cei de lângă tine.

Cum credeți că va arăta mediul de afaceri în anul 2021?

Așa cum vedeți și acum, românii sunt deja plictisiți de tot ceea ce înseamnă COVID, pandemie, mulți încă nu cred că acest virus este ucigător. Nici nu știu dacă el în sine este ucigător sau toate lucrurile care se adaugă de fapt în momentul unei îmbolnăviri ne afectează cel mai mult. Clar există virusul și nu este o glumă. Însă cred că în această perioadă, cel mai important lucru pentru noi ar fi să înțelegem că nu suntem niciodată singuri, în orice am întreprinde. Vom trece bineînțeles printr-o mare criză economică, multe businessuri au dispărut, dar poate era timpul pentru un refresh. Planeta cred că avea nevoie de acest stop. Și cred că ne prinde bine, ca să putem deveni mai buni în ceea ce considerăm că vrem să facem de acum încolo.

Dan Șucu, fondator MOBEXPERT

imperiul leilor dan sucu

Mulți concurenți vin în emisiunea „Imperiul Leilor” pentru bani, dumneavoastră credeți că banii aduc fericirea?

Banii aduc și fericirea, asta este indubitabil cu totul. O poți numi relaxare, fericire, o poți numi în multe feluri, dar fericirea este adusă de succes, iar banul este până la urmă măsura succesului. Succesul, mai departe, este parte din încredere. Toate lucrurile sunt legate unul de celălalt. Nu există o afacere pe termen lung care să-și respecte societatea în care-și desfășoară activitatea, să respecte clientul sau să-și respecte angajatul dacă nu este și profitabilă.

Cum vi s-au părut oamenii care au venit cu ideile lor de afaceri la emisiune? Credeți că vor fi mai numeroși cei care vor intra în „Imperiul Leilor”?

Potențialii mei parteneri de business mi s-au părut bine pregătiți. Sunt convins că sunt multe lucruri pe care ar putea să le învețe de la mine, dar sunt și multe lucruri pe care eu le-aș putea învăța de la ei. Mă aștept ca, pe măsură ce va exista o urmărire a acestor investiții, toți cei care vor vedea că ele sunt cu adevărat realizate la următoarele sezoane vor participa din ce în ce mai mulți doritori de investiție, din ce în ce mai pregătiți.

Dragoș Petrescu, președinte CITY GRILL

imperiul leilor dragos petrescu

Ce lecție importantă ați învățat în anul 2020?

Pe plan personal, mi-am dat seama cât de important este să te așezi alături de familia ta și să ai timp mai mult cu familia, cu prietenii, cât de importantă este comunitatea în care trăiești. În ceea ce privește declicul pe zona de business este cel legat de modestie. Îți dai seama cât de mic și vulnerabil ești, în fața unor schimbări în piață sau în comportamentul oamenilor. Aceste comportamente dacă nu le‑am fi planificat, te pot scoate din piață, dacă nimerești să fii într‑un domeniu afectat.

Care vă sunt așteptările de la acest nou sezon al show-lui „Imperiul Leilor”?

Mă aștept ca telespectatorii să‑și mai ia gândul de la cifrele pandemice și să se uite la o emisiune interesantă, de la care poate învăța oricine, și mă aștept ca antreprenorii care astăzi stau închiși într-un concept de angajat să aibă încredere, să-și ia propria viață în mâini.

Mohammad Murad, președinte PHOENICIA GROUP

imperiul leilor mohammad murad

La ce ar trebui să ne așteptăm de la acest nou sezon (al doilea) al emisiunii? Cum reușiți să ajutați concurenții?

Eu sper să fim de folos celor care vor urmări emisiunea, să putem face niște companii noi, plecând de la ideile celor care au venit în „Imperiul Leilor”, și să le schimbăm viața concurenților cu experiența noastră, cu implicarea noastră financiară. Dorința mea este să se întâmple ceva în bine în viața lor, astfel încât să existe o șansă pentru fiecare persoană care își dorește să fie antreprenor.

Foarte mulți dintre concurenții acestui sezon au prezentat idei inedite și produse interesante, care merită dezvoltate. Au apărut planuri de afaceri pentru care v-ați felicitat că luați parte la show?

Pot să vă spun că în cazul multor concurenți am simțit că trebuie să mă implic, a existat o anumită chimie între noi. Iar asta m-a bucurat foarte mult.

Bogdan Micu, CEO al companiei ALPIN HOLDING CORPORATION

imperiul leilor bogdan micu

Ce te-a determinat să accepți intrarea în „Imperiul Leilor”?

Principala mea motivație pentru care am venit în „Imperiul Leilor” este dorința de a promova antreprenoriatul în România și cred că acesta este un mediu foarte bun pentru a face asta, pentru că în ciuda aparențelor, antreprenoriatul nu este foarte popular, mai ales printre tineri. Cred că imaginea de „Leu” de succes la 50-60 de ani, director de companie, este clasică. Vreau să transmit prin apariția mea aici că poți să ai succes și mai tânăr și chiar încurajez asta, pentru că atunci când ești tânăr ai curaj să îți asumi mai multe riscuri, ceea ce este esențial pentru antreprenoriat pentru că nu ai nimic de pierdut. Încerci lumea cu degetul!

Cum trebuie să fie afacerea în care ai vrea să investești?

E o afacere care are un fondator care pare determinat să reușească, care are calitățile necesare unui antreprenor și care are o idee bună sau cât de cât închegată și a făcut niște pași care să demonstreze ceea ce el spune. Asta e foarte important. Nu te poți baza doar pe vorbe.

10 lucruri pe care nu le știai despre al doilea sezon Imperiul Leilor:

  • Peste 3.000 de concurenți s-au înscris în cel de-al doilea sezon al emisiunii „Imperiul Leilor”.
  • Românii din străinătate vor să devină antreprenori. Români stabiliți în alte țări și-au arătat deschiderea de a reveni în țară și a dezvolta un business aici. Au aplicat români stabiliți în Germania, Franța, Norvegia, Suedia sau Brazilia.
  • Concurenții simt nevoia să fie susținuți de oameni dragi: copii, părinți, bunici, verișori sau prietenii cei mai buni.
  • Pentru a-și prezenta cât mai bine ideea pentru care cer investiție, concurenții au la dispoziție aproape o oră de discuții cu Leii.
  • Decizia de a investi într-un business sau într-o idee este luată pe loc. La finalul momentului, fiecare Leu își exprimă dorința de a investi sau de a se retrage din negociere.
  • Leii nu cunosc concurenții. Leii au acces la informații despre un concurent, businessul acestuia sau produsul pe care urmează să-l prezinte, cu doar un minut înainte ca acesta să pășească în „Imperiul Leilor”. În situația în care unul dintre Lei îl cunoaște pe concurentul intrat în platou, Leul este obligat să se retragă din negociere.
  • Leii nu modifică suma cerută pentru investiție. Pe parcursul show-ului, Leii sunt obligați să păstreze suma cerută de concurent pentru investiție, nu o pot micșora, dar pot negocia procentele.
  • Leul face propriul audit. După ce-și exprimă intenția clară de a deveni parteneri într-un business, în baza informațiilor prezentate de concurent în emisiune, Leul face propriul audit al companiei în care urmează să investească. Dacă informațiile oferite în prima fază sunt incomplete sau inexacte, Leul poate lua decizia de a se retrage.
  • Resursele Leilor. Intenția de a investi sau nu într-un business, dar și resursele, sunt exclusiv ale Leilor. PRO TV creează platforma de „întâlnire” dintre o idee genială și o sursă de finanțare pentru aceasta.
  • Leii vor să ofere încredere tinerilor antreprenori. Pe lângă investiția financiară, fiecare Leu urmărește să se implice activ, să ofere know-how, încredere și speranță tinerilor antreprenori aflați la început de drum.

Citește și: Interviu cu Alexandra Tararache, despre fascinația ei pentru televiziune

 

Text: Ivana Iancu

Sursă foto: PR Pro TV

Comments

comments

Lasă un răspuns