Esti aici
Femeia.ro > GHID TV > Interviu cu Cosmin Natanticu, un actor talentat, în două ipostaze

Interviu cu Cosmin Natanticu, un actor talentat, în două ipostaze

cosmin natanticu

Uneori vremea și vremurile nu ne dau motive de prea mare bucurie. Avem însă noroc să ne descrețească frunțile actori talentați precum Cosmin Natanticu. El face o treabă serioasă, ne-a obișnuit cu umorul, râsul sănătos și autoironia fină. L-ai putut vedea atât în filme precum S-a furat mireasa, Omega Rose, Mamaia, Varză TV, Portretul luptătorului la tinerețe, dar și în emisiuni și seriale TV.

Pe 11 februarie revine la PRO TV în seria a doua a serialului Profu’, dar și în rolul de căpitan, alături de Costi Diță și Mihai Bobonete în show-ul Pe Bune?! Așadar, Natanticu „la pătrat” ne face seara de 11 februarie optimistă, tonică, veselă!

cosmin natanticu

Consideri că unsprezece  este o cifră norocoasă pentru tine? Ai superstiții legate de numerologie?

Nu cred în numerologie. De exemplu, nu cred că cifra 13 aduce ghinion. Pot, totuși, să spun despre numărul 11 că îmi place cum sună și cum arată, pentru că e unu și unu!

Îți plac rolurile de personaje simpatice sau… antipatice?

Îmi place orice fel de rol, dacă e asumat și jucat cum trebuie. Fiecare personaj este important într-un film. Nu se poate unul fără celălalt. Dar ca să răspund la întrebare, am o atracție mai mare spre personaje simpatice.

Care a fost modelul de prof de mate care te-a inspirat în rolul domnului Mugur?

Nu am avut un model de profesor care să mă inspire pentru personajul Mugur, însă cunosc tipologii de oameni care sunt precum Mugur în viața de zi cu zi și de la care m-am inspirat pentru rol.

Într-un fel, te-ai întors la anii de liceu. Cum percepi diferența dintre generații și relația profesor-elevi?

Hmm, nu aș putea spune prea multe despre asta, întrucât eu am terminat liceul acum 20 de ani și nu am fost într-un liceu de curând, să văd cum se desfășoară lucrurile acum. Dar nu cred că e o diferență prea mare.

Perioada de licean a fost una frumoasă pentru tine? Chiuleai sau erai un elev silitor? Ți-a plăcut matematica?

Da, cumva m-am întors în timp. Nu cred că am fost genul de elev model sau de urmat, ba din contră. Acum, când mă uit în urmă, cred că de multe ori am exagerat cu imitatul unor profesori sau chiulitul. Mă mir că mi-au îndurat și au trecut cu vederea toate prostiile pe care le-am făcut în liceu. Așa că, pe această cale, le mulțumesc și îmi cer iertare unora dintre ei pentru anumite lucruri. Nu m-am împăcat cu matematica foarte bine. Dar am fost suficient de simpatic încât să primesc nota de trecere… și nu numai la matematică.

Citește și: Adolescenții și sexul teribil

cosmin natanticu

Cum te-ai înțeles cu gașca de elevi la filmări și despre ce discutați în pauzele de filmare de la Profu’?

Eu în general mă integrez foarte ușor în orice fel de gașcă, indiferent de vârstă sau statut. În pauze vorbeam lucruri cotidiene sau despre scenele pe care le aveam de filmat.

Sezonul 2 din Profu’ aduce ceva nou în viața domnului profesor Mugur?

Ohoo, și încă câte! M-a surprins și pe mine. Trebuie neapărat să urmăriți evoluția și schimbările din viața lui Mugur. De fapt, trebuie neapărat să urmăriți sezonul 2 din Profu’, „se” merită!

Ai avut perioade când nu ai putut să râzi? Cum ai reușit să faci publicul să râdă?

Sunt și eu om, am și eu momentele mele. Dar când vine vorba de scenă sau public, uit de orice fel de probleme, indiferent cât de mici sau mari sunt. Nu mă întreba cum fac, că nu prea știu cum să explic. E în mine…

Tu și Costi Diță sunteți căpitanii la Pe Bune?! Cum vă împărțiți echipele?

În principiu, echipele nu prea le împărțim noi, ci producția. Doar în eventualitatea în care una dintre vedete a fost și în alte sezoane și, de exemplu, a fost în echipa lui Costi, atunci facem un schimb.

Cât din ceea ce se întâmplă în emisiune este improvizație?

Tot ce se întâmplă în emisiune este improvizație 100%.

Bobonete este o „gazdă amabilă” sau vă pune în încurcătură?

Bobo este o gazdă așa cum trebuie să fie o gazdă la genul ăsta de emisiune. El, în principiu, încearcă să ne ajute în mod egal pe amândoi, dar aceeași egalitate este și când încearcă să ne încurce. De-asta e interesant, că nu știi, real, dacă te ajută sau te încurcă.

 

cosmin natanticu

Ai muncit ceva în vremea COVID-ului. Cum te-ai „salvat” în pandemie?

În prima parte din pandemie, adică până în vară, nu am muncit absolut deloc. În vară am mai făcut câteva spectacole în aer liber și mi-a mai venit roșeața în obraji, ca să zic așa. Dar de pe la jumătatea lui septembrie iar am luat o pauză forțată. E greu, dar nu-mi pierd așa ușor speranța.

Ți-a fost dor de teatru? Va mai fi teatrul ceea ce a fost?

Mi-e dor de spectacole, normal. Și sper că ne vom întoarce la normalitate cât de curând. Dar cine știe ce ne rezervă viitorul…

Umorul te-a ales sau l-ai ales tu pe el?

Eu sunt aproape convins că umorul m-a ales pe mine. O parte din „vină” îmi aparține pentru că, după ce am văzut că m-a ales, l-am îmbrățișat atât de tare încât e clar că nu o să-i mai dau drumul niciodată.

Mai minți, te mai prefaci din când în când a fi vesel, chiar dacă nu îți vine?

Problema mea la genul ăsta de minciună, la care sigur că mai apelez, este că mă trădează fața. Se vede imediat pe mine, cu toată actoria mea. De asta, de cele mai multe ori, aleg să fiu sincer pentru că știu că pe asta o joc prost.

Ce te-ai face dacă nu ai avea pentru ce lupta? 

Eu cred că viața în sine e o luptă. Dacă n-aș mai avea pentru ce să lupt înseamnă că mi-am pierdut rostul aici…

Citește și: Interviu cu Teo Trandafir, o vedetă cu farmec și umor savuros

 

Text: Ivana Iancu

Foto: PR Pro TV

Comments

comments

One thought on “Interviu cu Cosmin Natanticu, un actor talentat, în două ipostaze

Lasă un răspuns