Esti aici
Femeia.ro > GHID TV > Interviu cu Teo Trandafir, o vedetă cu farmec și umor savuros

Interviu cu Teo Trandafir, o vedetă cu farmec și umor savuros

Teo Trandafir si Bursucu

Teo Trandafir este „mama” show-ului românesc de televiziune, fără să facem vreo aluzie la vârstă, ci doar la faptul că are o carieră impresionantă în televiziune și a devenit un model pentru mulți. „Teo Show” de la Kanal D este Teo însăși. Inspirată, inteligentă, versatilă, Teo are întotdeauna cuvintele cu ea. Unde mai pui că este instruită, posedă un bagaj sănătos de cultură generală și nu ne irită niciodată cu glumele ei. Am putea vorbi chiar despre umorul tipic al lui Teo Trandafir, unic, optimist, de bun simț. O iubim pe TEO!

Teo Trandafir

Câți trandafiri ai primit, de-a lungul timpului? Și ai o legătură aparte cu aceste flori?

Nu îmi plac deloc florile tăiate. Cei mai mulți trandafiri i-am primit de la Adrian Minune, un buchet cu 301 trandafiri, dar îmi plac mult mai mult cei în ghiveci. Am primit de la Maia, de un 8 Martie, un trandafir mic, cât un globuleț, în ghiveci, care a costat 1 leu. L-am plantat în grădină, absolut sigură că nu se va întâmpla nimic, și apoi s-a făcut cât gardul.

De unde îți vin ideile pentru show-urile pe care le realizezi?

Ideile pentru show sunt furnizate de adevărurile care se petrec în fiecare zi. Noi nu inventăm nimic. Dacă am dori să facem un show despre cerul verde nu s-ar uita nimeni la el, pentru că nu i-ar interesa. Dar dacă facem un show despre motivul pentru care cerul a fost roșu cu o zi înainte, asta prezintă interes pentru toată lumea.

De unde glumele? De unde inspirația?

Am auzit foarte multe lucruri de-a lungul timpului și le preiau. Eu sunt un om al bancurilor. Dacă vrei să mă faci fericită, îmi spui un banc bun, va fi un cadou minunat pe care îl voi da mai departe.

Cât de important este partenerul de show? Ai schimbat ceva parteneri de-a lungul timpului. Cu care a fost ­funny, ușor, greu să lucrezi?

Eu o să mă refer întotdeauna la primul meu partener de show de lungă durată, la Mircea Badea. Cu el am împărtășit, împărțit niște experiențe foarte greu de dus. Nu aveam emisiune de prânz, nu ne trezeam la o oră decentă, totul era indecent… Ne trezeam la ora trei, ne întâlneam la ora cinci în fiecare dimineață, zi după zi după zi, ceea ce este indecent. Trebuia să ne țină nervii pe amândoi, fiind persoane explozive, dar bucuria de a rămâne unul cu altul după show nu aș da-o nici astăzi pentru nimic.

Acum avem mașini bune, un loc de muncă bun, la Kanal D este frumos, este cald, calm, ceea ce acolo unde lucram noi nu exista. Pentru noi doi era o experiență de zi de zi să rezistăm încă un an. Îmi amintesc  că la ora 10:00, când terminam emisia, începea „Colivia de Aur”, un serial, și stăteam unul lângă altul și încercam să nu vorbim cu nimeni jumătate de oră. Simțeam nevoia să ne protejăm unul pe celălalt și asta a creat o relație atât de strânsă, încât în momentul ăsta, dacă ar trebui să facem ceva unul pentru celălalt, am face-o, indiferent despre ce este vorba.

Ți-ai creat un stil vestimentar. Cum îți alegi hainele?

Trebuie să îmi placă hainele pe care le port. Mi-am creat un stil vestimentar care, de fapt, m-a creat pe mine. Este un stil foarte simplu în viața de zi cu zi: sunt bocancii, un hanorac și jeans. Așa îmi place mie, să mă pot mișca în voie.

Teo Trandafir

Cum este Teo pe tocuri?

Teo pe tocuri este stângace. Acum mă doare foarte tare genunchiul, pentru că în izolare m-am apucat să fac curat și am căzut și nici până în ziua  de astăzi nu înțeleg ce s-a întâmplat, genunchiul se umflă și se dezumflă după cum vrea el. Nu mă doare, dar nici nu mă lasă să mă urc pe tocuri. M-am întors la iubirea mea, bocancii.

Ce ai făcut un an întreg, 2020, fără prieteni la o cafea, fără rude, fără libertatea de mișcare de altădată?

Ce a făcut toată lumea. Am vorbit, am așteptat, am sperat să nu ne îmbolnăvim. Cafeaua o poți bea și singur. La sfârșitul fiecărei zile te gândești că fiecare zi care a trecut este un triumf. Celelalte lucruri devin insignifiante, chiar nu mai contează, important este că nu ne-am îmbolnăvit.

Cum a fost de Sărbători?

Am petrecut acasă, am comandat mâncare de la restaurantul nostru preferat, fiecare ce a avut poftă, și ne-am uitat la filme, am povestit, ne-am bucurat de liniște. ­Crăciunul, pentru mine, este despre liniște și despre familie, un moment de introspecție. Nici înainte de pandemie nu eram adepta petrecerilor sau a mâncărurilor tradiționale.

Dacă lumea s-a închis, cum ai deschis fereastra spre ea?

Aștept ca lumea să se deschidă ea către mine, pentru că, dacă forțezi lucrurile, se va întâmpla ceva neplăcut, un turbion energetic pe care nu ți-l dorești. Dacă lumea s-a închis, taci!

Vorbești mult la telefon?

În funcție de cum sună, pentru că mie nu îmi place să dau telefoane. Dacă cineva mă sună, bine, dacă nu, nu. Vorbesc la telefon în funcție de disponibilitatea interlocutorului. Dacă el sau ea are lucruri de spus, ascult cu dragoste, atât timp cât este nevoie.

Cum comunici cu fanii?

Când mă contactează la telefon, pe rețelele de socializare, comunic cu drag.

Ai o fiică adolescentă. Sunteți prietene bune, vă împărtășiți lucruri?

Tot, este mult mai înțeleaptă, mai echilibrată decât mine. Nici ea, nici eu nu avem încredere în abilitățile noastre și atunci ne înțelegem ușor.
Traversează și ea o perioadă a vieții ei în care trebuie să se clădească și ne este foarte bine împreună.

Ce mai citești, ce muzică bună ai descoperit, ce cauți pe online?

Mă bucur că a reapărut o nouă carte semnată Tetelu, „100 de rugăciuni fundamentale ale lui Tetelu”, care mi-a dat nădejdea că normalul meu coincide cu cel al altor cititori. Muzica bună mi-o oferă Maia, îmi trimite sau arată filmulețe cu diverși artiști. Avem un grup pe WhatsApp cu prieteni de acum 30 de ani, am inventat radioul independent împreună, și când găsim ceva vechi sau nou care merită să treacă pe lângă urechile noastre, ne trimitem. Pe online caut care este situația din familia regală a Angliei, să aflu ce se mai întâmplă cu Meghan Markle, caut cuvinte vechi pe care nu le știu, lucruri despre vaccin, care este deosebirea dintre Pfizer și Moderna.

Teo Trandafir

Cum ai reușit să rămâi un om întreg, după ce ai trecut prin atâtea încercări de-a lungul timpului?

Nu știu dacă s-a întâmplat asta. Fiecare zi are intensitatea ei, în afară de vacanțe, atunci am voie să fac orice. În rest îmi fac datoria, încerc să fiu un om responsabil, sunt un om extrem de disciplinat. Mă gândesc că viața mi-a dat șansa de a merge mai departe, nu pot să stau să mă gândesc la ce nenorociri mi s-au întâmplat, pentru că pierd partea pe care am câștigat-o dacă stau să mă vait. Sunt un om bun, zdravăn, pot să fac orice.

Durerea te face mai om?

Da, durerea te face mai om, altfel înțelegi pe cineva care își plânge durerea în fața ta. Dacă nu ai suferit niciodată, nu poți înțelege să-l iei în brațe, să îi spui că va fi mai bine, că ești alături de el prin durerea și suferința lui. Dacă nu știi ce este suferința, cum ai putea să știi să o alini?

Fericirea crezi că înseamnă superficialitate?

Fericirea este o stare pe care o atingi foarte rar, punctual, nu o traversezi. O cauți, o atingi, nu te mai apropii de intensitatea momentului decât după un timp. Și trebuie să fii atent, pentru că o poți rata. De multe ori îți dai seama după un timp că ai fost fericit și că la momentul acela habar nu aveai.

Pictezi? Scrii? Faci sport? Ce faci cu timpul tău?

Nu pictez, nu mai fac sport acum, am foarte multă treabă. Întotdeauna fac altceva și trebuie să mi se pară de fiecare dată ceva interesant.

Cum ți-ai păstrat inocența, bucuria, seninul?

N-am idee. Mătușa mea favorită are mult peste 90 de ani și este tânără, veselă, n-am auzit-o plângându-se niciodată, are un râset extraordinar, este pur și simplu minunată. Mi se pare că mătușa mea e un simbol al perfecțiunii, este desăvârșirea și nu mi-am dorit decât să îi semăn măcar puțin. Are un umor fantastic, este curioasă, îi plac lucrurile noi și mă simt onorată să pot spune că de la ea îmi trag energia.

Citește și: Interviu cu Iuliana Tudor. Mută și munții dacă este fericită

 

Text interviu: Ivana Iancu

Sursă foto: PR Kanal D

Comments

comments

One thought on “Interviu cu Teo Trandafir, o vedetă cu farmec și umor savuros

  1. Doamna Teo Trandafir,vreau sa stiu daca dumneavoastra ati scris comentariul despre medicamentul,,germixil”.

Lasă un răspuns