Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Ioana Petric crede că educația face diferența în viață

Ioana Petric crede că educația face diferența în viață

ioana petric

Ioana Petric este cunoscută ca făcând parte din grupul „Cronica cârcotașilor”, de la Prima TV, emisiune pamflet cu o longevitate remarcabilă. Cârcotașii au descoperit-o, la început a fost „Bebelușă”, apoi a trecut la alt nivel, cel al comediei.

De la 1 martie, tot la Prima TV, este și protagonista emisiunii „Hai cu fetele!” care duce divertismentul în timpul zilei, oferind patru păreri despre problemele cu care se confruntă femeia de astăzi. Ioana Petric „combate” alături de Giulia, Gabriela Marin și Diana Bart. Dar haide să o descoperim pe Ioana Petric și în alte ipostaze, să vedem cum este omul din spatele vedetei.

ioana petric

Ce mai e nou pe la cârcotași?

Tocmai am început un sezon nou și tot ce pot să vă spun e că, în ciuda faptului că formatul emisiunii a rămas în mare parte același, v-am pregătit și multe surprize. Avem niște rubrici fresh, colegi noi… dar mă rog, mai bine vă uitați să vedeți cu ochii voștri.

Cât lucrezi la text ca să îi dai sarea și piperul umorului?

La Cronică, textele nu sunt scrise de noi, ci de copywriterul nostru, Romeo Lupu. Noi primim textele cu o seară înainte de filmare, ca să avem timp să le citim, să vizionăm materialele și să ne gândim ce interpretare le dăm. În ziua filmării, facem o repetiție în echipa completă, unde fiecare vine cu completări, modificări și idei noi. Umorul se creează în timpul filmărilor. Acolo se leagă totul și multe glume apar spontan. În fața camerelor e o altă energie și, pentru că deja avem destul de multă experiență, totul vine de la sine.

Ai crescut și ai evoluat profesional la „Cronica cârcotașilor”. Te vezi totuși făcând și alt gen de emisiune?

Cronica m-a învățat nu multe, ci enorm de multe lucruri. În 14 ani de zile cred că „am furat” câte puțin din tot ce se întâmplă în fața și în spatele camerelor unei producții TV. Așa că acum sunt pregătită să încerc și altceva. Pe 1 martie, am lansat „Hai cu fetele!”, un format nou, unic pe piața din România. Este o idee pe care eu o aveam de foarte mult timp. Am pus totul pe foaie, împreună cu Gabriela, colega mea, colegii au aprobat și ne‑au susținut și iată că, în nici șase luni, am reușit să materializăm totul. Cred din tot sufletul în proiectul ăsta și mă bucur că am ocazia să fiu creativă și să îmi pun ideile în practică. Sper să reușim să oferim oamenilor o emisiune curată, smart, inspirațională și, evident, distractivă. Fetelor, acum e timpul nostru!

Cum lucrează echipa cârcotașilor în culise? Ce nu se vede?

Cine urmărește emisiunea până la sfârșit știe pentru că, de fiecare dată, prezentăm un making of, cu momente din culise. E multă muncă, dar distracție și mai multă. Suntem o echipă foarte unită și, sincer vă zic, sunt foarte mândră de colegii mei și recunoscătoare, pentru fiecare în parte.

Erai clasa a XII-a când ai venit la București. Cum ai reușit să îți completezi studiile, instruirea, educația?

În clasa a XII-a am făcut naveta Cluj-București și am învățat în trei zile cât alții în cinci. Am luat BAC-ul cu 9,60, deci dacă vrei, se poate. Facultatea am făcut-o în ­București și nu a presupus nimic ieșit din comun. Am fost un student ca oricare altul. După care, de câte ori am vrut să învăț ceva sau să îmi dezvolt vreun skill nou, am fost la diverse cursuri și work­shopuri. Cred că educația este extrem de importantă și e cea care face diferența în viață.

ioana petric

Mai dansezi?

Acasă la mine, tot timpul. Dar da, în continuare sunt dansator colaborator la Teatrul Stela Popescu. Așa că dacă vă este dor să mă vedeți dansând, vă aștept la teatru!

Mai citești?

Nu m-am lăsat de citit și nici nu cred că o să mă las vreodată. E foarte important să îmi țin mintea antrenată și să îmi stimulez imaginația. În ultima vreme, am făcut o mare pasiune pentru Anais Nin și Irvin Yalom.

Cât te uiți la TV? Și ce urmărești?

Prin prisma meseriei văd în fiecare săptămână un rezumat destul de concret a ceea ce se întâmplă la TV, dar acasă nu prea deschid televizorul. Poate doar dacă apare vreo emisiune nouă și sunt curioasă. Deși, trebuie să recunosc, la un moment dat eram fascinată de „Bravo, ai stil!”. Dar și pe asta o urmăream pe net.

Șofezi? Îți place, la noi în București, cu mașina pe la prânz, la Universitate?

Îmi place la nebunie. Petrec minimum două ore pe zi în mașină și am învățat să nu mă enervez în trafic. Timpul acesta petrecut la volan e timpul meu cu mine. Îmi ascult muzica preferată și mă relaxez la maximum.

Mai mergi pe-acasă?

Nu atât de des pe cât mi-aș dori. Mi-e dor de Cluj, de familia mea și de prietenii de acolo. Când timpul îmi permite, mai merg pe acolo, când nu, mai vine Clujul pe la mine, dar „acasă” înseamnă acum Bucureștiul.

Ce s-a schimbat la tine în perioada pandemiei?

Pauza asta forțată de la tot ce însemna viață înainte de pandemie m-a făcut să reconsider multe aspecte. De la felul în care îmi petreceam timpul, la priorități, la persoanele care chiar contează în viața mea. Nu știu dacă m-am schimbat, dar cu siguranță m-am redescoperit. A fost așa, un fel de reconfigurare traseu către o destinație foarte productivă. Pentru mine s-au întâmplat foarte multe lucruri bune în perioada asta, pentru că am reușit să mă motivez și să mă ambiționez.

Izolarea te-a făcut să te cunoști și în alt fel?

Cu siguranță. Am înțeles că singurul om care îmi va fi mereu alături sunt eu și că e foarte important să îmi placă compania mea. Asta a fost o mare provocare.

ioana petric

De ce avem nevoie ca să râdem?

Să deschidem ochii dimineața. Viața asta e plină de umor.

E mai greu să îi faci pe oameni să râdă sau să plângă?

Îmi place să fac oamenii să râdă, chiar dacă nu sunt genul de persoană care e tot timpul veselă. Cred că trebuie să învățăm să ne acceptăm emoțiile și plânsul nu e neapărat ceva negativ. Atât râsul, cât și plânsul înseamnă emoție, iar dacă în vremurile astea superficiale reușești să trezești emoție în cei din jur, e bine. Important e să nu îi faci să sufere.

Tehnologia este viața ta? Cât de des renunți la telefon, tabletă…

Am o relație de dragoste și ură cu tehnologia. Înțeleg că astea sunt vremurile și încerc să țin pasul cu ele. Mă folosesc de tehnologie în măsura în care poate să îmi facă viața mai ușoară, dar consider că viața trebuie trăită altfel, nu cu nasul în telefon.

Locuiești la bloc? Ai flori, căței, pisici sau alte vietăți?

Locuiesc la bloc și am două pisici care, momentan, pentru că am fost foarte mult plecată, sunt în vacanță la bunici, la Cluj. Din același motiv nu am nici flori. Doar unele de plastic, pe care mama le mai udă când vine în vizită.

Dar să vă prezint și cele două pisici despre care vă spuneam. Marcel face parte din rasa british shorthair, are opt ani și l-am primit cadou de la părinții mei, când am împlinit 22 de ani. Poate vă întrebați de ce Marcel. Ei bine, atunci când a intrat în viața mea era un ghem de blană miorlăitor, care țipa de îl auzea întreg cartierul. Împreună cu Alice, colega mea de apartament, am ajuns la concluzia că în el zace un adevărat talent de cântăreț, așa că ne-am gândit să îl botezăm Bruno Mars. După care ne-am gândit mai bine și am zis că totuși ar fi mai potrivit ca un british stabilit în România să poarte un nume românesc, așa că din Bruno Mars a ajuns Marcel Pavel, pe scurt, Marcel. De mic a fost un motan atipic și plin de personalitate. A dormit în castronul lui preferat din bucătărie până când nu a mai încăput în el, iar timpul liber și l-a petrecut răsfoind cu lăbuțele cărțile din care eu învățam pentru facultate. Pasiunea pentru „citit” a păstrat-o până în ziua de astăzi, chiar dacă acum adoarme la mine în brațe cu nasul în cărți. La vârsta de cinci ani a fost nevoit să devină vegetarian, din cauza unor probleme de sănătate, dar acum că s-au rezolvat, mai are și câte un cheat day cu șunca lui preferată.

Îl iubesc la nebunie și cred că și el pe mine, dar ne demonstrăm asta în felul nostru. Bine, el o iubește și pe Stela, dar nu sunt geloasă. Cred că am ajuns să semănăm foarte mult ca personalitate. Ambii avem nevoie de spațiul nostru personal, suntem selectivi în ceea ce privește oamenii de care ne apropiem, oferim afecțiune în porții mici și ne dăm ochii peste cap când ne enervează ceva.

Stela este cealaltă pisică, este din rasa „tomberoneză”, are patru ani și a fost salvată de pe stradă. Stela e mai nouă în familie și e o pisică extraordinar de norocoasă. Tind să cred că are mai mult de nouă vieți. E foarte diferită de Marcel și cred că a adoptat o altă latură a personalității mele. E o pisică extraordinar de drăgăstoasă și energică, cu o înclinație aparte pentru sporturi extreme. A sărit de două ori de la etajul 6… Fără parașută. Și culmea, i-a ieșit. Face o echipă extraordinară cu Marcel.

ioana petric

Pe când ne inviți la nuntă?

Altă întrebare? Când om fi în legalitate și nu om mai fi limitați de numărul de persoane!

Cum este primăvara ta?

Plină de emoții și provocări.

Citește și: Interviuri cu Toma Cuzin și Adrian Văncică – Firicel și Celentano din Las Fierbinți

 

Text interviu: Ivana Iancu

Foto: PR Prima TV

Comments

comments

Lasă un răspuns