Esti aici
Femeia.ro > Promo > 11 obiceiuri ale femeilor cu ten perfect

11 obiceiuri ale femeilor cu ten perfect

Vei fi surprinsă să afli că nu doar cremele scumpe sau datele genetice sunt în măsură să-ţi asigure o piele de invidiat.

Care este secretul pielii perfecte? Răsfăţul la spa sau produsele scumpe asigură o piele frumoasă, însă nu sunt singurele soluţii. Câteva gesturi simple şi la îndemâna oricui pot asigura aspectul frumos şi neted al pieii. Iată câteva dintre obiceiurile celor care au un ten demn de a stârni admiraţia, ba chiar şi invidia.

Dorm cel puţin şapte ore pe noapte

Somnul aduce frumuseţe pielii. Dacă nu ai la dispoziţie în fiecare dimineaţa o echipă de make-up artişti, atunci e de dorit să-ţi „procuri“ neapărat cele şapte ore de somn! Cu siguranţă, te-ai trezit de multe ori cu cearcăne, după nopţi care nu au fost dintre cele mai odihnitoare. Lipsa somnului contribuie la aspectul tern al pielii şi la apariţia cercurilor negre sub ochi.

Ştiu să se relaxeze

Stresul îşi lasă amprentă şi pe felul cum arată pielea, nu doar asupra comportamentului. El provoacă o descărcare mare de cortizol, hormonul care descompune colagenul şi elastina, fapt ce duce la apariţia ridurilor mai repede. De asemenea, stresul agravează afecţiuni ale pielii precum psoriazisul sau acneea ori chiar le declanşează.

Se hidratează în mod regulat

Menţinerea cantităţii optime de apă în organism e legată de aspectul fin al pielii. Cremele hidratante încetinesc pierderea apei prin straturile superficiale ale pielii şi consolidează bariera de apărare hidrolipidică. Dacă ai pielea sensibilă, alege cremele care conţin ceramide, o grăsime care se găseşte şi în piele şi o protejează. Atunci când aerul uscat din timpul iernii pune la grele încercări pielea, aceste ceramide o vor apăra. Întotdeauna, femeile care au tenul frumos au grijă ca pielea lor să se simtă confortabil şi crema este aliatul lor în atingerea acestui obiectiv, iar deviza lor este „Nicio zi fără cremă!“ Ingredientul lor preferat este acidul hialuronic, care menţine cel mai bine pielea hidratată.

Îşi curăţa tenul în fiecare seară

Cu machiaj sau fără, particulele poluante rămân pe pielea ta şi înfundă porii, la fel sebumul produs peste zi. Pentru ele, demachierea este sfântă. Odată cu înlăturarea machiajului şi murdăriei, vei îndepărta şi celulele moarte, iar la vedere va rămâne o piele nou, curată, strălucitoare, perfectă.

Nu-şi stoc coşurile

Chiar dacă apare unul, îl tratează cu substanţe care calmează inflamaţia. Stoarcerea lezează pielea din jur, iar după ce vei scoate punga de puroi, vei lăsa în urmă o mică rană care se poate infecta sau transforma într-o pată. Un baton corector tratament sau pasta de argilă pot ascunde şi rezolva inflamaţia, iar pielea nu va mai fi lezată. Completează-ţi trusa de frumuseţe cu aceste produse utile în situaţii dificile.

Îşi aleg cu grijă cremele de îngrijire

Nevoile tenului sunt cele care au prioritate, nicidecum forma tubului, parfumul sau marca! Îşi aleg cremele în funcţie de tipul lor de ten şi de cât de bine se simt cu acea cremă. Multe femei spun că au testat multe creme până au descoperit ce li se potriveşte cu adevărat. Iar crema de zi nu este singura folosită, la fel de importantă fiind cea de noapte.

Folosesc protecţie solară

Ştiu că soarele poate păta şi rida tenul, aşa că-l apără aplicând creme cu factor mare de protecţie solară, iar pe timpul verii poartă pălării cu boruri largi şi ochelari de soare. Aceleaşi moduri de protecţie pe care le folosesc vedetele de Hollywood.

Consumă antioxidanţi

Combat acţiunea radicalilor liberi prin puterea antioxidanţilor. Poluarea, fumul de ţigară, stresul sau soarele, toate produc radicali liberi care distrug colagenul şi îmbătrânesc pielea. Consumă multe fructe şi legume crude, în special închise la culoare, şi multe grăsimi sănătoase, cum ar fi cele din avocado, seminţele de in sau peştele gras. 

Fac sport

O piele frumoasă are nevoie de oxigen, iar infuzia de oxigen este adusă de activitatea fizică intensă. Fie că merg la sală, alergă, se plimbă cu bicicleta, înoată sau doar merg pe jos, fac zilnic cel puţin 30 de minute de mişcare. Un studiu a relevat că persoanele de peste 40 de ani care fac trei ore de exerciţii fizice pe săptămână au pielea la fel de tânără ca acelea de 20-30 de ani. Acest argument e de natură să ne motiveze să ne apucăm de sport chiar de mâine!

Nu consumă dulciuri

Sau, cel puţin, fac asta doar ocazional. Zahărul este un alt inamic al colagenului din piele. Deserturile şi băuturile răcoritoare nu fac parte din dieta lor zilnică. Consumă cu precădere alimente integrale, peşte, legume şi fructe cu coajă comestibilă (în ea se găseşte o mare cantitate de antioxidanţi).

Elimină toxinele

Prin sport şi transpiraţie, eliminăm toxine, însă mare parte din ele rămân în organism. Un obicei foarte nimerit de a scăpa de ele este postul. Unele femei ţin o săptămână pe lună, iar altele − doar o zi pe săptămână. Orice mic efort aduce beneficii atât organismului, cât şi aspectului pielii. Uscăciunea, coşurile sau acneea au frecvent drept cauză acumularea excesivă de toxine. Apa caldă cu lămâie poate fi şi ea utilă pentru eliminarea toxinelor, mai ales dacă este băută dimineaţa, pe stomacul gol.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr43/27.10.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

One thought on “11 obiceiuri ale femeilor cu ten perfect

Lasă un răspuns