Esti aici
Femeia.ro > Promo > Alimente care te protejeaza de efectele nocive ale soarelui

Alimente care te protejeaza de efectele nocive ale soarelui

Exista alimente care te protejeaza din interior de efectele negative ale razelor soarelui. Aceste alimente sunt cu atat mai utile vara, efectul lor este dovedit si sunt extrem de utile pentru ca produc o bariera naturala, la nivelul pielii care reduce efectele negative ale radiatiilor nocive.

Lista cu alimente care te protejeaza de efectele nocive ale soarelui este mult mai mare, toate fructele galbene, dar si ceaiul verde si cafeaua fiind utile si foarte active, in acest sens. Dar cele mai bune alimente care te protejeaza de efectele nocive ale soarelui sunt:

1. Ciocolata – Este intr-adevar un aliat impotriva ultravioletelor. Consumul constant de ciocolata neagra reduce cu 25% riscul arsurilor solare. In plus ciocolata stimuleaza procesul natural de hidratare al pielii.

2. Rosiile – Sunt foarte bune pentru frumusetea si sanatatea pielii. Un pahar de suc proaspat de rosii aduce 10 mg de licopen, iar conumat in fiecare zi, din mai pana in septembrie reduce riscul de arsuri solare cu 45%. In plus este benefic pentru sanatatea generala si face minuni in prevenirea osteoporozei.

3. Rodiile – Si gustoase si sanatoase, bogate in antioxidanti inhiba schimbarile ce se produc la nivel celular, ca un efect la expunerii la ultraviolete, iar prin aceasta protejeaza pielea.

4. Pestele gras – O portie de peste grasaduce circa 4,000 mg de omega 3 iar consumat de trei ori pe saptamana reduce riscul arsurilor cu 30%. In plus are si un efct benefic asupra siluetei si starii generale de sanatate.

5. Ceaiul verde – Bautura are ca efect protejarea pielii, reducerea efectelor negative cauzate de expunerea la UV. Ca sa-ti protejezi pielea de ultraviolete, bea zilnic doua cesti.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns