Esti aici
Femeia.ro > Promo > DinoSky, prima aplicație educativă cu conținut audiovizual în limba română

DinoSky, prima aplicație educativă cu conținut audiovizual în limba română

DinoSky

Trăim vremuri fără precedent și provocarea este cu atât mai mare cu cât într-un timp foarte scurt educatorii au trebuit să fie pregătiți cu o metodă cu totul nouă de predare pentru copii, foarte orientată în zona digitală. Mai mult, efortul considerabil al acestora a trebuit dublat de implicarea părinților, care nu întotdeauna au timpul și cunoștințele necesare pentru a o face.

Pentru a veni în spijinul părinților și al educatorilor, o echipa de români a dezvoltat DinoSky, prima aplicație educativă cu conținut audiovizual în limba română, disponibilă atât pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS, cât și Android, prin care copiii cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani pot exersa acasă cunoștințele deprinse la grădiniță.

Aplicația DinoSky este structurată într-o serie de întrebări potrivite pentru vârstă copiilor, întrebări menite să îi conducă într-o călătorie de cunoaștere a culorilor, figurilor geometrice, animalelor, spațiului înconjurător, secvențelor logice, comportamentelor bune, stimularea memoriei. Astfel, copiii utilizează tehnologia într-un mod atât eficient, cât și distractiv pentru a dobândi cunoștințe și aptitudini adecvate vârstei, construind astfel o baza puternică pentru dezvoltarea ulterioară. Părinții vor primi pe email rapoarte de activitate, astfel încât să știe pe ce tip de cunoștințe să insiste în procesul de învățare.

Cele 3 pachete disponibile în aplicație sunt special create pentru diferite categorii de vârstă: 2-3 ani, 4-5 ani și 6-7 ani, cu informații adaptate nevoilor specifice vârstei. Mai mult decât atât, conținutul aplicației este disponibil în două limbi, română și engleză, copiii putând asocia mult mai ușor cuvintele auzite cu imaginile din aplicație.

Copiii vor parcurge întrebări cu diverse niveluri de dificultate, astfel încât să învețe să gândească, să ia decizii, să investigheze, le vor fi prezentate activități și locuri reale pe care nu le pot experimenta întotdeauna în realitate, toate acestea conducandu-i într-o călătorie de cunoaștere și stimulându-le imaginația și creativitatea.

Perioada imprevizibilă pe care o traversăm cu toții ne motivează să ne concentrăm pe educația copiilor noștri, motiv pentru care avem nevoie de instrumente care să ne ajute. Ne-am dorit că această aplicație să rămână în sfera educațională, conștienți fiind de riscurile pe care tehnologiile digitale le pot avea pentru copiii preșcolari, dar în același timp luând în considerare factorul de atracție și motivație pe care telefoanele îl au asupra micuților. Iată cum telefonul poate deveni suport în procesul de învățare, și nu o amenințare în dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Prețul aplicației este unul extrem de accesibil, echivalentul unei singure cafele, mult mai ieftin decât o carte care în general acoperă o singură categorie de vârstă ” spune echipa de dezvoltatori.

Campania, valabilă până în 31 decembrie 2020, le aduce părinților un preț special, unic, de doar 9.99 lei, fără abonament lunar, pentru toate cele 3 categorii de vârstă și ambele versiuni ale aplicației, română și engleză.

 

Citește și: 5 activități de făcut în casă cu copilul

Comments

comments

Lasă un răspuns