Esti aici
Femeia.ro > Promo > Axile catifelate

Axile catifelate

Este o zonă delicată, sensibilă, dar în care transpirația facilitează creșterea părului. În funcție de toleranța la durere, e bine să alegi metoda de epilare confortabilă pentru tine.

Îndepărtarea părului cu lama nu este o soluție pe termen lung întrucât părul se va vedea ușor prin pielea subțire chiar de-a doua zi, dar e la îndemână pentru multe femei. Dacă apelezi la aparatul de ras, e bine să îndepărtezi părul seara, pentru a lăsa timp pielii să calmeze peste noapte. Înainte de epilare, aplică pe piele foarte puțin ulei de măsline, apoi crema de ras: astfel, vei reduce la minimum iritațiile.

Secretele epilării cu ceară

Ceara este ideală, dar epilarea să fie făcută la salon! E mai greu s-o folosești singură fiindcă nu ai o poziție optimă pentru îndepărtare. Și totuși, dacă te încumeți, pune fâșii foarte mici de ceară și trage-le cu putere. Regula pașilor mărunți este cea mai sigură și are cele mai bune rezultate.

5 trucuri pentru o piele fină

Aparatul de ras rămâne soluția pe timp de vară, mai ales că poți îndepărta chiar și părul foarte scurt. S-ar putea să fie mai dureros, în funcție de pragul de durere personal, dar îndepărtarea va fi totală, iar pielea rămâne fină pentru mai multă vreme. Renunță la această metodă dacă părul este mare mai bine rade-l și abia când ajunge la câțiva milimetri smulge-l cu epilatorul. Iată trucurile la care să apelezi pentru un rezultat ca la salon:

  1. Aplică dispozitivul de atenuare a durerii sau pune pe axilă gheață înfășurată în tifon. Usucă bine cu un prosop.
  2. Ridică brațul deasupra capului pentru a te asigura că pielea este întinsă și firele de păr vor fi astfel prinse de pensete și îndepărtarea va fi eficientă.
  3. Numai gândul durerii te poate face să transpiri, iar umezeala va îngreuna prinderea firelor de păr. În acest caz, e de ajutor pudra de talc. Tamponeză puțină pudră pe suprafața pielii și plimbă cu grijă aparatul de piele de sus în jos.
  4. Spală pielea pentru a îndepărta bacteriile și toate resturile, apoi aplică apă termală pentru a calma epiderma.
  5. Lasă o oră sau două până să aplici deodorantul.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr32/11.08.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns