Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Proceduri interzise pe căldură

Proceduri interzise pe căldură

Progamul mai relaxat și pregătirea pentru vacanță te îmbie la tratamente de frumusețe, însă nu pentru toate este perioada optimă.

Cicurlația sângelui se intensifică pe căldură, pielea devine mai sensibilă, mai reactivă și unele dintre bunele intenții pot face mai mult rău decât bine. Ai grijă cum vrei să te înfrumusețezi pentru a nu deveni victima propriilor greșeli și ia aminte la tratamentele interzise pe căldură.

Vacuum

Este un tratament eficient împotriva celulitei, în orice stadiu, spun mulți specialiști. Este disponibil în multe cabinete cosmetice pe tot parcursul anului. Scopul este de la sine înțeles: câștigurile. Tratamentul constă într-un masaj sub formă de aspiraţie, deloc dureros, dar care dislocă grăsimile şi ajută la eliminarea lor. Retenţia de apă este redusă, circulaţia limfatică este impulsionată, iar pielea devine mai netedă şi mai tonică. Se reduce circumferința în centimetri după câteva şedinţe. Toate bune și frumoase până aici, însă nimeni nu te avertizează asupra apariției echimozelor sau vânătăilor, așa cum se sunt cunoscute de toată lumea. Prin urmare, renunță la acest tratament în timpul verii, ba mai mult întreabă medicii care sunt riscurile, pentru că în unele state europene a fost interzis!

Ultrasunete

Tratamentul cu ultrasunete reduce liniile fine şi petele, dar şi hidratează intens piele uscată. Ai spune că este perfect pentru vară, însă undele sonore facilitează introducerea substanţelor active cât mai adânc în piele prin căldură! Metabolismul pielii este mărit și țesuturile mai bine oxigenate, dar există un foarte mare risc de apariție a cuperozei! Căldura soarelui poate duce la spargerea capilarelor, iar dacă mai adaugi la acest regim și o căldură suplimentară, afecțiunea e ca sigură!

Radiofrecvenţă

Este una dintre terapiile care acţionează în profunzime şi totuşi neinvaziv. Este un bun tratament dacă ai pielea flască, sânii lăsaţi, celulită sau riduri. Undele de radiofrecvenţă induc în profunzimea fibrei musculare o temperatură ridicată producând contracţia fibrelor de colagen şi formarea de noi fibre. Este terapia care creşte producţia de colagen şi efectele se văd imediat după şedinţă.

Pentru că este vorba de căldură, acest tratament este interzis în anotimpul cald, în rest poți beneficia din plin de acțiunea lui!

Microdermabraziune

E un tratament care să diminueze ridurile, petele şi cicaticele mult mai blând este microdermoabraziunea. Poate fi făcut în cabinetele cosmetice, dar şi acasă folosind creme speciale ce conţin substanţe şi particule abrazive şi prin care se îndepărtează doar primul strat de la suprafaţa pielii. Efectul acestui tratament se vede în timp. Imediat după tratament tenul este mai neted, mai luminos şi mai catifelat, dar și mai sensibilizat. Se poate arde mai ușor și mai ales păta. Chiar dacă este un anotimp cu temperaturi scăzute, cremele de protecție solară sunt necesare după această intervenție pentru a-l feri de asemenea riscuri. E indicat să-l faci doar în anotimpul rece şi câteva zile la rând creme de protecţie solară.

AHA – alfahidroxiacizi

Sunt folosiţi acizi extraşi din fructe care intensifică procesul de exfoliere, stimulează reînnoirea celulară, determinând întinerirea tenului, dar şi depigmentarea lui, redându-i luminozitatea şi strălucirea. Se recomandă pentru tenul gras, acneic, pigmentat sau ridat. Un astfel de tratament se poate face în saloanele de cosmetică, dar există şi creme ce conţin AHA în comerţ, însă acestea nu trebuie folosite pe timp de vară pentru că exfoliază tenul şi îl predispune la pătare şi iritaţii.

Parafina redă catifelarea mâinilor și picioarelor

Mâinile sunt supuse deshidratării tot timpul. Pielea se usucă, iar baia cu parafină poate remedia rapid situația. Un astfel de tratament are un efect de zece ori mai eficient decât cea mai bună cremă de mâini fiindcă acționează în profunzime. Însă, parafina se aplică la o temperatură ridicată și din acest motiv nu este un tratament indicat atunci când e cald. De obicei, se face în saloane, iar specialiștii nu-l pun pe lista serviciilor în această perioadă, dar se poate face și acasă, prin urmare îți recomandăm să-l amâni pentru toamnă.

Dermabraziune

Este o procedură mai agresivă care îndepărtează stratul superior al pielii prin abraziune, dar care îmbunătăţeşte aspectul pielii, reducând petele, ridurile fine, semnele lăsate de acnee, tatuajele şi cicatricele. Practic, pielea este „rasă“ de o perie foarte fină. Operaţiunea este dureroasă şi se face o anestezie uşoară, locală. Rănile care rămân sunt dovada că pielea agresată în acest fel nu mai are nevoie de cea a razelor UV, intense în această perioadă.

Măștile calde

Aproape orice ten suportă o doză de căldură. Băile de aburi ajută la deschiderea porilor, iar astfel, măștile aplicate ulterior acționează mai profund. Însă măștile-saună ce ajută la înlăturarea excesul de sebum, punctelor negre și impurităților pielii pot duce la iritații și cuperoză. Profită de beneficiile ei iarna, când puțină căldură nu strică nimănui.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr29/21.07.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123rf

Comments

comments

Lasă un răspuns