Esti aici
Femeia.ro > Promo > Codul de marketing al substituenților de lapte matern, adoptat

Codul de marketing al substituenților de lapte matern, adoptat

Codul de marketing al substituenților de lapte matern a fost adoptat de către Parlamentul României în data de 18 octombrie 2016 și promulgat de către Președinte, în data de 7 noiembrie 2016.

Cercetări naționale desfășurate în perioada 1991 – 2010 arată efectele negative ale întreruperii timpurii a alăptării, ale ratei reduse de alăptare exclusivă, ale introducerii inadecvate a laptelui de vacă şi ale introducerii alimentelor complementare la momente nepotrivite și cu alimente inadecvate. Lipsa instruirii şi sprijinirii părinţilor cu privire la practicile de îngrijire la domiciliu a copilului, împreună cu marketingul agresiv al substituenților de lapte matern îngreunează promovarea unei nutriţii adecvate şi a dezvoltării sănătoase a copilului.

Laptele matern este standardul de aur pentru hrănirea copilului şi primul vaccin pe care acesta îl primeşte. Studiile au demonstrat că un copil alăptat are riscuri mai scăzute de a face o infecţie acută, de a instala sindromul de moarte subită sau boli cronice cum ar fi astmul, diabetul sau obezitatea.

UNICEF a sprijinit eforturile de a translata prevederile Codului în legislația românească încă din anul 2004, promovând și încorporarea noilor Directive Europene.

Citește și:

O nutritie echilibrata incepe cu alaptarea

Alimente interzise copilului mic

 

Foto: PR

 

Comments

comments

Lasă un răspuns