Esti aici
Femeia.ro > Promo > Desertul, cat este de indicat?

Desertul, cat este de indicat?

Inseamna ca se transforma in adulti predispusi la boli cardio-vasculare, diabet sau obezitate. Asemenea obiceiuri alimentare dezastruoase sunt greu de corectat, pentru ca isi au de obicei radacina in prima copilarie.

Asa ca nu iti obisnui copilul cu dulce dupa fiecare masa, nu il indopa, nu il forta sa termine tot din farfurie, nu fugi dupa el cu acadele cand vrei sa fie cuminte.

Dulciurile, mai ales cele superconcentrate, pe langa faptul ca duc la aparitia cariilor dentare, il predispun la obezitate si ii formeaza apetitul exagerat pentru dulciuri, care il va urmari apoi toata viata.

Si totusi, din cand in cand il poti ferici cu un desert, dupa varsta de 10-11 luni. Tine cont de faptul ca prajiturile de casa sunt mult mai sanatoase decat cele de cofetarie si ca o placinta cu mere sau cu branza este cu mult mai indicata decat un foietaj cu crema de unt pe care va trebui sa-l eviti.

Si asta toata copilaria. Obisnuieste-te sa ai la indemana fructe curatate si taiate; astfel vei evita sa ii oferi biscuiti cu crema de cate ori cere "bun-bun".

Comments

comments

Lasă un răspuns