Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ochii ridaţi? Avem cele mai bune soluții!

Ochii ridaţi? Avem cele mai bune soluții!

Fie că abia se văd primele linii fine sau deja sunt instalate, ridurile din jurul ochilor pot fi reduse, recăpătându-se aspectul tineresc.

Îmbătrânirea este inevitabilă, însă ea poate fi încetinită printr-o îngrijire zilnică regulată, folosind informaţiile şi tehnologiile actuale pentru reducerea ridurilor.

Cele mai frecvente cauze

  • Radiaţiile UV afectează pielea subţire din jurul ochilor, o deshidratează şi ridurile pot apărea astfel mai devreme decât dictează ceasul natural al pielii. Lumina puternică şi deteriorarea vederii te pot face să stângi ochii. Pliată frecvent, pielea tinde să rămână contractată şi apar şanţuri mici, care ulterior se adâncesc. Medicii recomandă să purtăm dioptrii corecte şi, când soarele este puternic, ochelari de soare cu protecţie UV. Pentru a limita efectul ultravioletelor, cremele cu filtre protectoare trebuie aplicate zilnic în anotimpul călduros.
  • Fumatul este o altă cauză principală de apariţie a ridurilor, inclusiv în jurul ochilor. Studiile au arătat că fumătorii au pielea cu 40% mai subţire şi mai uscată decât restul persoanelor și, desigur, mai predispusă ridării. Vitamina C diminuează din efectul oxidant produs de fum şi pielea este astfel protejată.
  • Nu dormi suficient. Când nu dormi, organismul produce în exces cortizol, hormon care descompune celulele pielii. În schimb, dacă te odihneşti, organismul produce mai mult hormon de creştere, care ajută pielea să se refacă şi să rămână elastică și, ca atare, să se rideze mai greu.

Cele mai bune soluţii

Aplică de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, o cremă specială de ochi. Aceste creme au formule hidratante adaptate pielii mai subţiri din jurul ochilor. Coenzima Q10 este un ingredient cu acţiune antirid puternică. În şase săptămâni, cresc hidratarea pielii cu peste 30% şi diminuează cam cu acelaşi procent ridurile. Stimulând producţia de colagen, peptidele şi reduc astfel ridurile. Cremele cu colagen sau acid hialuronic sunt și ele o alegere optimă când ai riduri deja vizibile. Se masează încet, cu presiune redusă, până ce sunt complet absorbite în piele. Tenul suficient hidratat va deveni mai neted.

Dormi pe spate! Anumite poziţii de somn duc la apariţia ridurilor de la coada ochiului sau dintre sprâncene. Dormind pe spate, pielea nu se mai „boțește“ şi nici lichidul limfatic nu se mai strânge pe una din părţi.

Mănâncă mult peşte de apă rece, în special somon. Omega 3 este un acid esenţial și ajută pielea să-şi mențină aspectul catifelat şi tonusul.

Citește și:

Ascunde ridurile in 3 pasi

Cel mai bun ser pentru riduri

De ce faci riduri?

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/17.09.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns