Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) 5 femei puternice din istorie

(P) 5 femei puternice din istorie

femei puternice

Nume precum Regina Victoria, Cleopatra sau Elisabeta I au rămas în istorie și sunt și astăzi subiectul unor filme, documentare sau jocuri. Realizările impresionante pe care le-au avut, deși s-au aflat în funcții de o importanță majoră, rămân cunoscute și în zilele noastre.

1. Regina Victoria – Este una dintre cele mai respectate personalități din istoria Regatului Unit. Regina Victoria a trăit până în anul 1901, când avea 82 de ani. Ea a fost la domnia Regatului Unit timp de 63 de ani. În vremurile acelea, cu tot cu colonii, regatul se întindea pe șase continente. Poate cea mai mare realizare din mandatul său a fost abolirea sclavismului din toate coloniile britanice. Totodată, ea a fost foarte apreciată de oameni pentru că a luptat pentru drepturile lor. În mandatul său s-au mai înregistrat numeroase schimbări politice și militare.

2. Cleopatra – A domnit între anii 51 și 30 înainte de Hristos și a rămas în istorie ca fiind ultima regină a Egiptului. Totodată, rămân faimoase și poveștile de dragoste pe care le-a avut cu conducătorii romani Iulius Cezar și Marc Antoniu. Flerul său a ajutat-o să aibă aliați puternici, dar i-a creat și probleme. Într-un final, ea s-a sinucis în anul 30 înainte de Hristos, alături de Marc Antoniu, după ce a aflat că armata lui Octavian îi urmărea. Locul în care s-a sinucis rămâne încă un mister. De asemenea, mai este recunoscută și pentru frumusețea sa. Faima Cleopatrei dăinuiește și în zilele noastre, iar despre ea s-au făcut peste 50 de filme și seriale, iar suvenirurile cu fosta regină se vând foarte bine în Egipt în continuare. Pe lângă acestea, au apărut inclusiv jocuri. Printre cele mai populare se află Grace of Cleopatra, lansat de compania EGT în 2015. Disponibil la Vlad Cazino, Grace of Cleopatra este inspirat din viața reginei, iar printre simboluri se află chipul Cleopatrei, dar și ale lui Julius Cezar și Marc Antoniu. În plus, mai sunt prezente simboluri precum o pisică aurie și un cărăbuș.

3. Elisabeta I – Este cunoscută și sub numele Regina Fecioară, având în vedere că nu s-a căsătorit niciodată și, odată cu moartea ei, a luat sfârșit Dinastia Tudorilor. Domnia sa la cârma Angliei a început în anul 1558 și a durat până în 1603, când a murit. Elisabeta I a condus Anglia cu multă înțelepciune și rămâne în istorie și pentru victoria împotriva Armadei spaniole. Ea a avut un rol aparte și în popularizarea culturii britanice, fiind contemporane cu nume precum William Shakespeare, Christopher Marlowe și Ben Jonson. În acele vremuri, Francis Drake a devenit primul englez care a înconjurat globul.

4. Indira Ghandi – Istoria o consemnează ca fiind prima și singura femeie prim-ministru a Indiei. Este considerată o femeie de fier, care a reușit să câștige războaiele împotriva Pakistanului, ce au dus la apariția Bangladeshului. A avut patru mandate, între 1966 și 1984. Ea a murit asasinată de bodyguard-ul său. Rămâne însă una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea. De altfel, BBC a numit-o, în anul 1999, femeia mileniului, într-un sondaj în care le-a depășit pe Elisabeta I, Marie Curie, Margaret Thatcher și Eleanor Roosevelt. Așadar, respectul pe care omenirea îl are pentru ea este unul ridicat.

5. Ecaterina a II-a a Rusiei – A continuat cu succes munca lui Petru I și a condus Rusia între 1729 și 1796. În perioada în care s-a aflat la cârma imperiului, viața rușilor s-a schimbat semnificativ. Ea a modificat din temelii legislația și a contribuit la modernizarea țării. A reușit să câștige și două războaie cu Imperiul Otoman, iar cultura a atins un apogeu în perioada în care s-a aflat în fruntea impreriului.

 

Sursă foto: Wikipedia

Comments

comments

Lasă un răspuns