Esti aici
Femeia.ro > Promo > Poti trata anemia naturist. Afla cum

Poti trata anemia naturist. Afla cum

Scăderea numărului de celule roșii din sânge sau scăderea concentrației de hemoglobinei provoacă anemie. Deficitul de fier din organism este principala cauză care provoacă anemia. Statistic, anemia prin lipsă de fier este întâlnită în peste 80% din cazuri. Deficitul de fier are drept cauză o absorbție deficitară la nivelul intestinului, fierul fiind greu de asimilat de toate organismele, sau un aport prea mic de fier. Femeile, din motive fiziologice sunt cele mai afectate de anemie. Simptomele principale ale acestei suferințe sunt: oboseală, amețeli, incapacitate de concentrare, transpirații nocturne, paloare, dar și palpitații, greutate în repirație.

Anemia se tratează cu medicamente, dar soluțiile naturiste sunt mult mai bune, mai puțin agresive și deseori mai eficiente și, de asemenea, mai sigure. Mai jos sunt prezentate câteva moduri prin care poti trata anemia naturist.

1. Alimente bogate în fier

Include o mulțime de alimente bogate în fier în dieta. Legumele precum spanacul, broccoli și varza sunt bogate în fier. Legumele verzi cu frunze trebuie consumate cel puțin de două – trei ori pe săptămână. Carnea roșie are o concentrație ridicată de fier. Acesta poate fi inclusă o dată pe săptămână în meniu. Caisele, prunele și stafidele sunt, de asemenea, bogate în fier ușor asimilabil.

2. Sucuri

Sucurile de legume sunt de asemenea eficiente pentru a vindeca anemia naturist. Un pahar de suc de sfeclă în fiecare zi este o  bună alternativă la medicamente. Adăugă urzică în suc, deoarece este foarte bogată în fier. Este foarte bună și urzica uscată. Bea un pahar de suc de spanac preparat din frunze cride de spanac, sucul de la o portocală și o linguriță de miere. Este foarte bun la gust și consumul regulat combate, tratează și vindecă anemia.

3. Oțetul de de mere

O combinație de suc de lămâie și oțet de mere poate trata anemia naturist. Adăugă două lingurițe de oțet de mere în sucul de la o lămâie într-un pahar cu apă și bea combinația dimineața. Fă-ți din asta un obicei, pentru că ajută la creșterea nivelului de hemoglobină.

4. Semințele de susan

O lingură de semințe de susan se fierb într-un pahar de apă, zece minute. Adăugă o linguriță de miere. Bea sucul. Susanul este bogat în fier, și astfel ajută la creșterea nivelului de hemoglobină. Evident poți consuma semințe de susan!

5.  Alimente bogate in vitamina C

Aportul de alimente bogate în vitamina C precum lămâia și portocala ajută la creșterea absorbției fierului în organism. Este necesar să adaugi suc de lămâiela alimentele bogate în fier, pentru a crește absorbția acestui mineral.

În loc de final o avertizare. Fierul asimilat din surse naturale este bine gestionat de organism care va folosi exact cât are nevoie pentru a acoperi necesarul organismului. Exista mecanisme de reglare a concentrației de fier, iar acestea funcționează perfect în cazul fierului din alimente. Deci poți consuma alimente bogate în fier în orice cantitate pentru că nu există nici un risc.

Dacă vei lua însă suplimente cu fier, medicamente sau vitamine care conțin fier, este OBLIGATORIU să faci analize pentru a doza nivelul de fier din sânge (analiza se numește sideremie). Fierul din medicamente nu se elimină, iar acumularea lui în exces este extrem de dăunătoare. Toate acestea fac ca tratrea anemiei naturist să fie cea mai bună soluție.

Citeste si:

Citeste si: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns