Esti aici
Femeia.ro > Promo > Testare RT-PCR COVID-19 în Clinicile Gral Medical

Testare RT-PCR COVID-19 în Clinicile Gral Medical

test covid

Tot mai multă lume din jurul tău este infectată cu noul Coronavirus SARS-CoV-2. Ai unele simptome care te pun pe gânduri? Ai fost contact direct pentru un bolnav de Covid-19? Simptomele apar între 5-7 zile de la infectare. Timp in care este recomandat să stai izolat. Testarea este singura modalitate pentru a afla dacă ai sau nu Covid-19, însă sunt multe teste, tocmai de aceea este necesar să știi care test se potrivește nevoilor tale.

Unde poți efectua testul RT-PCR COVID-19?

Centrele GRAL Medical din toată țara asigură clienților posibilitatea de a efectua testul RT-PCR COVID-19. Este cea mai bună modalitatea de a verifica dacă ai contactat sau nu boala. În Clinicile Gral Medical, rezultatul testului se eliberează în maxim 48 de ore sau maxim 24 de ore în regim de urgenţă, în variantă bilingvă (română-engleză, dar și engleză-germană).

Este nevoie de programare pentru testul RT-PCR COVID-19?

Pentru că toți ținem la sănătatea celor din jur, ai posibilitatea să te poți testa fără să ai o programare, trebuie doar să respecți intervalul orar destinat persoanelor care vor să afle dacă sunt sau nu infectați cu noul SARS-CoV-2. În ziua testului, nu poţi folosi decongestionante nazale, nu ai voie să fumezi, nu ai voie să consumi alimente sau lichide cu 3-4 ore înainte de recoltare, este permis consumul de apă cu o jumătate de oră înaintea testării.

Atenție! Poți face și teste RT-PCR COVID-19 de urgență, cu eliberare în 24 de ore.

Ce trebuie să faci până afli rezultatul testului?

Până la aflarea rezultatului, trebuie să stai în izolare, pentru a nu infecta și alte persoane, chiar dacă nu ai simptome clare. Durerile de cap sau de gât, nas înfundat, dureri musculare, febra, oboseala accentuată, tuse, pierderea gustului sau al mirosului pot fi sunt simptome pentru Covid-19 , dar si simptome specifice răcelilor de iarna,  De aceea, este bine să fii preventiv, când vine vorba de sănătate. Stai acasă până primeşti rezultatul, evită contactul cu ceilalţi.

Ce trebuie să faci după primirea rezultatului?

Rezultatul testului se primește online, în contul de pacient GRAL sau direct în contul din aplicaţia mobile GRAL. Sunt 3 variante posibile pentru rezultat. Rezultatul nedetectabil (negativ) înseamnă lipsa virusului în organism. Dacă testul este pozitiv, atunci, ești infectat cu virusul SARS-CoV-2. Însă când avem rezultat incert, probabil că testul nu poate distinge între o infecție cauzată de un coronavirus comun și infecția cu SARS-CoV-2.

Ce trebuie să faci dacă ești pozitiv?

Rămâi în izolare 14 zile și vorbește cu medicul de familie, dacă testul a ieșit pozitiv. Medicul de familie te va îndruma mai departe, va anunţa DSP şi iţi va prescrie tratamentul stabilit de protocoalele de specialitate. Dacă starea ta de sănătate se agrevează este indicat să suni la 112. Vei primi, astfel, recomandări în funcție de starea ta de sănătate. Totodată, este bine să faci și lista persoanelor cu care ai interacționat, în ultimele 14 zile şi să ii anunţi ca ai test pozitiv. Nu uita, pentru această perioadă vei primi concediu medical.

Când să efectuezi pachetul post Covid şi testul de anticorpi Anti SARS-CoV-2?

După perioada de izolare, la 3 – 4 saptamani de la primul test pozitiv este indicat sa efectuezi cateva analize si investigatii necesare pentru evaluarea starii sanatatii tale post Covid.  In clinicile GRAL Medical din Bucuresti este disponibil pachetul Post Covid-19 care include consultatia la medicul Specialist de Medicina Interna. Acesta iti va recomanda si alte investigatii necesare, in functie de starea de afectare de catre boala a organismului tau. Una din analizele necesare dupa Covid -19 este testul de anticorpi Anti SARS-CoV-2. Il poti efectua si daca nu ai avut simptome si nu ai un test RT-PCR pozitiv. Prin acest test afli dacă ai fost expus anterior la virus, mai exact dacă ai avut virusul fără să fi știut. Pentru acest test este nevoie de recoltare de sânge, iar rezultatul va fi eliberat în 48 de ore.

Ce test trebuie să faci dacă vrei să pleci în concediu?

Dacă vrei să pleci în vacanță, este necesar să te informezi despre regulile ţării respective. Sunt ţări care te primesc cu rezultat negativ la testarea Covid-19 valabil 24 sau 48 ore. Rezultatul va fi disponibil bilingv, în limbile română-engleză sau engleză-germană.

Clinicile GRAL Medical s-au adaptat nevoilor pacienţilor şi au stabilit un orar special pentru testarea Real-Time PCR Covid-19. Orarul şi adresele centrelor le poţi găsi pe site-ul gralmedical.ro. Îţi poți face programare la telefon 031 110 0000 sau ne poți scrie în privat pe pagina de Facebook a GRAL Medical.

 

 

Foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns