Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > 3 momente inedite, în doi, de care îți vei aminti toată viața

3 momente inedite, în doi, de care îți vei aminti toată viața

momente de cuplu

În viața unui cuplu, în special în poveștile pe termen lung, există momentele memorabile clasice, pe care mai toate perechile care rămân multă vreme împreună le experimentează și alte clipe speciale, care sunt poate mai importante decât primele, prin ineditul lor.

Cum creezi amintiri romantice de neuitat, care să concureze cu momente precum prima întâlnire și nunta și care să mențină la cote înalte interesul și pasiunea?

Lista scurtă a etapelor memorabile, din viața oricărei relații serioase, ar putea arăta cam așa:

  • prima întâlnire
  • prima declarație de dragoste
  • prima vacanță petrecută în doi
  • mutarea împreună
  • aniversarea relației
  • cererea în căsătorie
  • ceremonia și petrecerea de nuntă
  • luna de miere
  • venirea pe lume a primului copil

Dacă însă nu îți place să trăiești conform tiparelor, sau pur și simplu îți dorești o relație care să reflecte mai mult personalitatea ta și a partenerului tău și din care să nu lipsească niciodată noutatea și aventura, vei dori să treci în albumul foto momente cu adevărat unice, create după chipul și asemănarea voastră. Așa cum arată momentele cuplului Barack și Michelle Obama, surprinse de-a lungul timpului.

Iată 3 idei pe care le poți pune în practică, împreună cu partenerul de viață:

Cumpărați și amenajați împreună o casă

Deși pare a fi unul dintre acele momente tradiționale, pe care le trăiesc toate cuplurile, în realitate, numărul celor care fac acest pas important nu este atât de mare. Ba chiar, potrivit unor studii realizate de specialiști de la Universitatea Harvard, în Statele Unite, numărul femeilor singure care achiziționează o locuință pe cont propriu este în creștere și mai mare decât cel al burlacilor care se mută în casa lor. Iată de ce a face acest pas, împreună cu partenerul, rămâne o idee specială, care vă va apropia foarte mult. În plus, este o soluție avantajoasă financiar, în situația în care obțineți amândoi venituri, existând bănci care oferă credite pentru cupluri – de exemplu, creditul ipotecar de la Banca Transilvania.

Călătoriți cu rulota în jurul lumii

Poți urma exemplul unor cupluri cunoscute, ca Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, investind, împreună cu partenerul tău, în echiparea unei rulote cu care sunteți liberi să colindați lumea, în lung și-n lat. Asta, desigur, dacă iubiți vacanțele, peisajele, drumurile lungi și traiul simplu și ați alege cortul, în locul hotelului de cinci stele. Astfel de aventuri la drum lung vă permit să plecați împreună cu copiii și să vă îndreptați fie spre Europa, fie spre țări din Asia.

Oferiți-vă să botezați un copil defavorizat

Poți ajuta copiii care provin din familii defavorizate și fără a fi o nouă Angelina Jolie sau Madonna, care și-au extins familiile prin adopție, oferind o nouă șansă unui număr impresionant de copii. Desigur, adopția rămâne o idee excelentă, dacă ai atât dorința, cât și posibilitatea să faci asta.

După cum poți ajuta și în alte moduri – sprijinind organizațiile care asigură servicii specializate pentru protecția copilului, donând în contul unor familii defavorizate sau implicându-te în programe de voluntariat destinate copiilor orfani. O idee diferită însă, cu implicații emoționale mari, este ca, împreună cu partenerul tău, să te oferi să fii nașa de botez a unui nou-născut care are nevoie de șanse egale și susținere pe termen lung.

Pentru tine, care sunt amintirile de cuplu cele mai îndrăgite și ce fotografii ai selecta  pentru un album foto pe care ai vrea să îl arăți nepoților?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns