Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Ce ascund blocajele sexuale

Ce ascund blocajele sexuale

 

De ce se întâmplă asta? Cum poţi să iubeşti un om, dar să nu mai poţi face amor cu el? Trebuie să ajungem la cauze ca să găsim rezolvarea şi să anulăm efectele.

Prejudecăţile

Mai ales la persoanele trecute de 40 de ani, „lecţiile“ de sexualitate primite de la părinţi aduc mari prejudicii. Aia e bine, aia nu, sexul este ceva care se face cu lumina stinsă şi altele tot aşa ajung chiar să despartă un cuplu. Tăcerea lăsată după întrebarea „îţi place aşa?“ poate inhiba şi cel mai îndrăgostit bărbat. Şi invers: impasibilitatea bărbatului în faţa iniţiativelor unei femei mai deschise la minte o poate transforma într-o frigidă. Până la urmă, soluţia ar fi lumina aprinsă şi discutarea subiectului ochi în ochi. Când aţi recunoscut că aveţi o problemă, mai e un singur pas până la rezolvarea ei.

Experienţele trecute

Blocajul sexual poate apărea, mai ales în cazul femeilor, când îşi amintesc de experienţe sexuale nefericite din trecut. „Dacă şi acum e la fel?“ Şi uite-aşa sentimentele pe care le ai pentru omul de lângă tine sunt umbrite de vechi nefericiri. Din nou soluţia este datul cărţilor pe faţă. Îi povesteşti ce ai păţit, ce ai simţit şi, dacă într-adevăr te iubeşte, va şti cum să te facă să uiţi.

Infidelitatea

Dacă te-a înşelat, blocajul apare pe toate planurile, nu numai pe cel sexual. Faptul că te-a înşelat poate avea multiple cauze. De cele mai multe ori, adulterul reprezintă căutarea în afara relaţiei a ceva ce lipseşte în interiorul acesteia. Pentru depăşirea unei astfel de situaţii, este nevoie de multă voinţă şi de dorinţa de a înţelege ce s-a întâmplat. Există astfel posibilitatea de a reclădi relaţia, dar şi de a sfârşi o dragoste care se pare că a pornit greşit de la bun început.

Începutul sfârşitului?

Ei bine, nu! Un blocaj sexual este doar un obstacol. Iar acesta  poate fi depăşit. Depinde de felul cum veţi gestiona împreună – iar acest cuvânt spune aproape totul – momentul. Dacă veţi privi blocajul ca pe o încercare menită să vă ajute să vă cunoaşteţi mai bine, atunci relaţia va creşte, se va dezvolta (şi) mai armonios. Importantă este, ca în orice aspect al vieţii de cuplu, comunicarea.

Ce-i inhibă pe bărbaţi

Dacă vrei să ai orgasm, iată ce nu trebuie să-ţi iasă pe gură înainte de-a trece la fapte:
Un râs în hohote, când îl vezi în chiloţi. Sau gol.
O comparaţie cu fostul partener. Chiar dacă-l favorizează pe actualul.
Vreo întrebare despre plata facturilor, grădiniţa copilului sau orice altceva fără legătură cu magia momentelor intime pe care urmează să le savuraţi.
Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns