Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Ce au in comun sexul si rasul?

Ce au in comun sexul si rasul?

Sexul si rasul merg perfect impreuna. Ba chiar se completeaza si se aseamana din multe puncte de vedere. Uneori rasul poate tine loc de sex. Se spune ca un cuplu care rade impreuna va fi mai solid decat cel care face sex in fiecare zi… In ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate si unul si altul aduc doar avantaje.

Ambele sunt relaxante

Atat rasul, cat si sexul, sunt insotite de un set complex de reactii biochimice care reduc nivelul stresului, producand hormoni ca adrenalina si cortizonul. In plus, ambele activitati sporesc nivelul endorfinei, care intareste sistemul imunitar si alina durerile. Deci nu iti vei mai face probleme pentru migrene, indiferent ca alegi sa razi sau sa faci sex. De asemenea, femeile inregistreaza o crestere a nivelului de estrogen in timp ce fac sex, ceea ce previne aparitia sindromului premenstrual.

Ambele functioneaza ca exercitiu fizic

Efectul rasului, al sexului si al exercitiilor fizice asupra sanatatii sunt aproape similare. Toate cele trei activitati stimuleaza producerea endorfinei, deci aparitia starii de bine. Ne folosim aproape 80 de muschi atunci cand radem, cu o presiune mai mare pe cei abdominali. Desi asta nu inseamna ca putem inlocui exercitiile fizice cu rasul, putem deduce ca acesta creste efectul exercitiilor. De cealalta parte, in timpul unei partide pasionale de sex ardem in jur de 200 de calorii, adica echivalentul a 15 minute de alergat, iar inima bate in acelasi ritm ca atunci cand facem exercitii in sala de forta.

Ambele stimuleaza creierul

Atunci cand radem, muschii fetei se contracta si se relaxeaza alternativ, favorizand circulatia sangelui catre creier. Astfel, capacitatile noastre mentale cresc, ne vin idei noi si luam decizii mai usor. Studiile recente arata ca acelasi lucru se intampla si in cazul sexului, orgasmul ajutand la cresterea IQ-ului in cazul femeilor.

Ambele te protejeaza de raceala

Studiile in domeniu au dovedit ca atat rasul, cat si sexul imbunatatesc sistemul imunitar, de aceea oamenii care rad mai des racesc mai rar. In cazul sexului, cei care au o activitate cel putin moderata, adica fac sex de doua ori pe saptamana, au un nivel cu 30% mai ridicat de anticorpi decat ceilalti.

Fazele sexului si ale rasului

Studiile efectuate asupra rasului femeilor au descoperit ca in creierul feminin sunt excitate aceleasi zone atat in timpul rasului, cat si al sexului. Poate ca asa se explica de ce multor femei le creste dorinta sexuala atunci cand rad.

Iata si o similitudine intre fazele rasului si cele ale excitarii sexuale:

  • Preludiul: La fel ca in cazul preludiului sexual, in prima faza a rasului gatul, bratele si sanii nostri se imbujoreaza, iar temperatura corpului creste.
  • Contactul: La fel ca in timpul orgasmului, in aceasta faza a rasului muschii fetei se incordeaza involuntar, iar pielea devine mai sensibila. Apoi, femeile incep sa respire mai rapid si inegal, ochii li se umezesc si ii inchid.
  • Faza post-orgasmica: In final, atunci cand se opresc din ras, femeilor li se relaxeaza muschii, temperatura corpului si respiratia li se normalizeaza, iar roseata pielii dispare. Aceleasi sunt efectele pe care femeile le simt si dupa ce au facut sex.

Umorul intareste relatiile

Expertii in materie de sex incurajeaza rasul in timpul partidelor de sex, atata vreme cat razi CU si nu DE partenerul tau. O atmosfera jucausa in cuplu mentine scanteia aprinsa si tine plictiseala la distanta. Totusi, trebuie evitate extremele: rasul in exces poate duce la scaderea pasiunii.

In plus, expertii sunt de parere ca acele cupluri care au o atitudine pozitiva si relaxata fata de sex au sanse mai mari de a avea orgasm. Ele vor avea o relatie mai puternica, mai fericita si mai satisfacatoare la nivel emotional, iar partenerii nu vor mai simti nevoia de a cauta dragoste in afara cuplului.

Citeste si:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns