Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Ce cred bărbații despre dragoste

Ce cred bărbații despre dragoste

barbati dragoste

Oare femeile știu ce cred bărbații despre dragoste? De cele mai multe ori bărbații nu recunosc nimic despre ceea ce simt, însă și ei sunt fericiți când sunt îndrăgostiți și au pe cineva alături de ei care le împărtășește sentimentele. Iar dacă l-ai întâlnit pe cel care susține sus și tare că el nu are nevoie de iubire, lucrurile s-ar putea să nu fie chiar așa.

Cum simt bărbații iubirea

Claudiu ne spune: „Mă bucur când ajunge prietena mea acasă și îmi zâmbește încă din ușă. Toate grijile mele de peste zi dispar pur și simplu”. Bărbații nu suportă să fie singuri, iar când simt nevoia de singurătate de obicei merg la pescuit sau își fac de lucru pe lângă mașină. Singurătatea pentru bărbați este o noțiune diferită de cea la care se gândesc femeile. Pentru ei singurătatea înseamă degajarea pe care și-o permit atunci când în jurul lor nu sunt femei.

Un bărbat îndrăgostit are nevoie de prezența continuă a persoanei iubite. Le place să arate asta și au nevoie să se simtă iubiți, doriți, răsfățați. Femeile nu trebuie să uite că maturizarea masculină este un proces extrem de îndelungat, care se finalizează foarte târziu și uneori niciodată. Dincolo de ironie, dincolo de glumă, acesta este adevărul. Și, cu certitudine, bărbații caută iubirea și au nevoie de iubire.

Bărbații și atașamentul emoțional

Se spune că bărbații se atașează mult mai greu și că o dragoste de cursă lungă nu le este caracteristică. E posibil să existe și asftel de indivizi, dar majoritatea au sentimente puternice și simt acut nevoia să le manifeste. Este în firea masculină nevoia de a ocroti, de a impune și de a fi lideri. Fiecare din aceste trasături au cumva legătură cu dragostea, iar dragostea bărbaților poate să se manifeste diferit de cea a femeilor, dar este un sentiment puternic și de foarte multe ori de durată.

Mai mult, dacă bărbatul simte și este convins că și-a găsit partenera ideală, sufletul pereche (da, cred în așa ceva!), se atașează fără restricții pentru totdeauna. Singura precizare e că, uneori, termenul de „totdeauna” are semnificații diferite pentru femei și bărbați.

Au nevoie de suport moral

Suportul moral este una din cele mai intime nevoi ale bărbatului. Nu va recunoaște niciodată, pentru nimic în lume, că are nevoie în unele momente de susținerea, suportul și încurajarea unei femei. Dar da, au nevoie de cineva alături, care să-i susțină când iau decizii importante, să le confirme cumva că fac bine ceea ce fac, că sunt pe calea cea bună sau că au suportul necesar dacă eșuează. Iar când vine vorba de partea financiară, majoritatea vor să-și susțină familia sau partenera și le place să fie apreciați pentru asta.

Interesant este că suportul moral primit din partea femeilor (iubită, soție, mamă și chiar fiică) este mult mai important pentru un bărbat decât cel pe care l-ar primi din partea celor dragi de același sex – colegi, amici, tată sau frați.

Spațiu personal

Probabil ai observat și tu că atunci când ești îndrăgostită te simți mult mai bine tu cu tine. În primul rând te simți bine pentru că știi că cineva te place, indiferent de felul în care ești sau arăți, apoi e bine să știi că cineva are nevoie de tine și că te poți baza pe el/ea. Bărbații simt la fel. Chiar dacă uneori se va plânge că-l sufoci cu dragostea ta, va suporta să-l sufoci pentru că îi face atât de mare bucurie faptul că este iubit, încât „plângerile” sunt doar formale.

Sfatul cel mai bun pentru femei este acela de a da bărbatului toată dragostea pe care simte că trebuie să o dea. Nu te gândi cine dă mai mult. Iubești pe cel de lângă tine pentru că este fantastic să iubești. Dar nu uita că dragostea trebuie să fie doar dragoste și că încetează să mai fie frumoasă în momentul în care provoacă suferință…

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns